Bıçak Sanatı - Forum

Geliyorlar...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Geliyorlar...
« : 05 Eylül 2011, 19:57:37 »
Tasarımı ve işlemesi  bana ait kesimi tornacıya, suyunu da vermeden nasıl olmuş ustaların fikrini bir alayım dedimm.

Çıraklığa kabulumu isterim..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Geliyorlar...
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2011, 20:54:39 »
eline sağlık kavisli olanı çok beğendim ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2011, 21:01:14 »
sağdaki göze daha hoş gözüküyor :) ve güzel olmuş ıkısıde. Hüseyin bıçağın namlu perdahını titizlenerek yap . bence çok güzel olacaklar ve saplarını meşe yapmıyorsun bu sefer. bıraz sabret değişik ahşaplar yolluyacağım onları denersin.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2011, 21:07:40 »
Soldakinin delikleri yukarıya yakın, bir daha del hocam. Sapı takınca nasıl olsa delik melik gözükmez. Bir de detayını tam göremiyorum ama yapmadıysan delikleri havşala (3mm ile deldiysen 6mm ile azıcık çukurlaştır delik etraflarını).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2011, 21:09:21 »
Kalp şeklindeki çam dan da bir şeyler yapacaksın galiba  C:-)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2011, 21:12:24 »
Soldakinin delikleri yukarıya yakın, bir daha del hocam. Sapı takınca nasıl olsa delik melik gözükmez. Bir de detayını tam göremiyorum ama yapmadıysan delikleri havşala (3mm ile deldiysen 6mm ile azıcık çukurlaştır delik etraflarını).

Taktik... Kaptık... Teşekkürler ustam
Taner abi bu haftasonu 3 gün nöbetim var ama inşallah haftaya su verme işlemi tamamlanır. Sonra yeniden silmem falan filan bir hafta da öyle geçer. oldu üç hafta. Yeter mi?

Mehmet Usta o kalp   şamdan gibi bir şey. Ama ya yakarsam korkusu ile dekor olarak vazife görüyor..

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2011, 22:02:27 »
Hüseyin Bu arkadaşların boyu kaç cm. Diğer konudaki ayı aklıma geldi de hani bunların boylarının ayıyla bir ilgisi varmı ::) Şaka bir yana bittiğinde ikiside cevval olacak şimdiden belli. Hadi kolay gelsin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2011, 22:30:00 »
dostum kolay gelsin iyi gidiyorsun hayırlısı ile catlatmadan patlamadan biter inşallah
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #8 : 05 Eylül 2011, 22:36:58 »
Her iki formda çok güzel olmuş eline sağlık.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 05 Eylül 2011, 23:48:26 »
Eh zamanı gelmişti artık Hüseyin  :D  :2up
Sağdaki göze çok hoş görünecek, soldaki daha işlevsel olacak gibi görünüyor. Birisi emektar olacak diğeri caka satacak  ^-^

Soldakinin deliklerini harbiden ortalasan iyi olacak. Bir de sanki daha geniş pinler daha hoş olacak gibi, ne dersin?

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2011, 23:50:08 »
haa
buradan da fotolar uçtu mu, ben mi artık göremiyorum  ???

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2011, 23:53:46 »
Huseyin guzel gozukuyorlar sapa saglam biterler insanllah

bir de ben baslayabilseydim bicak yapma isine :(
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

« Yanıtla #12 : 06 Eylül 2011, 00:01:30 »
Huseyin guzel gozukuyorlar sapa saglam biterler insanllah

bir de ben baslayabilseydim bicak yapma isine :(
Hala neden bekliyorsan ::)

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2011, 00:14:15 »
Sefa ustam memlekete donmeyi bekliyorum daha simdiden malzeme almaya basladim ,bir kac eye peferd,biraz kidex,bir kac adet micarta,ahsap malzeme,evde dremelim,matkap,sprelim zaten var
cok merakli ve hevesliyim .kisacasi beni de yaktiniz yani ;D ben ne guzel sadece uslu uslu hazir bicak aliyordum bu forumu ve siz degerli ustalari ve arkadaslari tanimadan once O:-)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #14 : 06 Eylül 2011, 00:23:40 »
Yaa, öyle: Biz muhtemel müşterilerini potansiyel rakip yapmaktan zevk alan, garip bir sanatla iştigal ediyoruz  :))

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #15 : 06 Eylül 2011, 00:26:16 »
.................evde dremelim,matkap,sprelim zaten var
cok merakli ve hevesliyim .kisacasi beni de yaktiniz yani ;D ben ne guzel sadece uslu uslu hazir bicak aliyordum bu forumu ve siz degerli ustalari ve arkadaslari tanimadan once O:-)

Hakkaten haa  ???

Yaa, öyle: Biz muhtemel müşterilerini potansiyel rakip yapmaktan zevk alan, garip bir sanatla iştigal ediyoruz  :))

:2up

« Yanıtla #16 : 06 Eylül 2011, 00:28:37 »
 >:D

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #17 : 06 Eylül 2011, 08:39:29 »
Emre Ustam, senin sanatın var.Biz ne kadar bıçak yaparsak yapalım senin bıçakların  daima bambaşka olacaktır.

Delikler konusunda ki uyarılarınız doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmaya çalışacağım, ama içimden bir his bu bıçakların ya ikisi yada biri çatlayacak diyor.

Sefa ustam, bu bıçağın ayı ile alakası yok:) Sağdakini bir bilgisayar oyununda gördüğüm bıçağa benzetmeye çalıştım.Boyut olarak yek parça 27 cm

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 06 Eylül 2011, 09:56:57 »
Sefa ustam memlekete donmeyi bekliyorum daha simdiden malzeme almaya basladim ,bir kac eye peferd,biraz kidex,bir kac adet micarta,ahsap malzeme,evde dremelim,matkap,sprelim zaten var

ya işte böyle beden öyleydim ama şimdi baktımda evde neler var neler
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #19 : 06 Eylül 2011, 10:40:25 »
profiller güzel ellerine sağlık,bitmiş halini merak ediyorum şimdiden.