Bu aletlerin genelde yaptıkları bileyde çok kaba tırtıklı bir ağız oluşur, maalesef bu bir bıçağın sahip olabileceği en körü ağız tipi. Birkaç denemede bileyleme tam istediğiniz gibi olmadı diye daha kolay görünen yöntemlere meyletmeden, bu elde bileyleme işini düzgün bir şekilde yapıyor olmak için bir kaç daha deneme yapmak en mantıklısıdır.
Bileylemek artık seri ve ucuz bıçaklar çıktı çıkalı giderek unutulan bir günlük aktivite. Açıkçası ben mutfaktaki ve evdeki tüm bıçakları en azından haftada bir elden geçiririm. Eğer çok işi yoksa şöyle bir kahve bardağının ya da bir tabağın sırsız kısmında birkaç kere çekmek kafi gelir, bu hareket ile bir mutfak bıçağını hayat boyu keskin tutabilirsiniz. Ancak keskinlik tamamen gittiyse biley taşına gerek olur...