Bıçak Sanatı - Forum

Epoxy reçine uygun fiyata

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Epoxy reçine uygun fiyata
« Yanıtla #20 : 06 Eylül 2011, 18:01:35 »
Bir de şurasını buldum, BRV http://www.barva.com.tr/. Tersanede çalışan bir marangoz arkadaştan duymuştum, ancak ürünler varille filan alınıyor, öyle küçük miktarlarda alınabilecek bişey olduğunu sanmıyorum. Çok büyük ölçekte laminasyon yapılacaksa buradan almak tabii daha ucuza gelir.

Bize uygunu sanırım SC1100.

Oğuzhan, senin dış kaplama gibi bir isteğin mi var, onu anlamaya çalıştığım için sormuştum, yapıştırma amaçlı olmayan, kaplayıcı özellikte olan epoksi sistemler de var sanırım, bunlarla bir konuşmakta yarar olabilir.

Aynı şekilde şuradan da bir sonuç çıkabilir belki: http://www.duratek.com.tr

Eğer sadece kabza yapıştırmak istiyorsanız, geçenlerde BauMax'ta 1.5 saat çalışma süresi olan Bison marka, çift tüplü bir yapıştırıcı buldum. Sonuçta gücü harika, denediğim kadarıyla marin tipi epoksilerden daha sağlam yapıştırma  sağlıyor. Daha hızlı olanlardan uzak durmak lazım, hız arttıkça gücü düşer..

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 06 Eylül 2011, 18:02:25 »
Son bir sorum daha var... Era 4000 epoksi aldığımda yanında bir de sertleştiricisini alacağım herhalde, yoksa gerek yok mu? Sertleştirici de katılması gerekliyse oranı ne olmalıdır? Gene polyesterdeki gibi yanlış birşey yapmayayım..

satın alırken ikisini birden satın alıyorsunuz  üst üste geliyor bir küçük kutu diğeride büyük olan nette baktığınızda tek kutu gibi duruyor .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 06 Eylül 2011, 18:05:05 »
Era4000 gibi marin yapıştırıcılarda iki bileşen olur, mesela 1 litrelik reçinenin yanında 500 ml sertleştirici gelir, bunları 2:1 oranında karıştırırsın, yani reçine kutusundan mesela 2 kaşık alıp sertleştiriciden 1 kaşık alırsın. Karışım iyice yapıldıktan sonra yaklaşık 12 saat gibi bir zamanda tam donar. Ancak 1-2 saat kadar çalışabilirsin, ondan sonra sertleşme başlayacaktır.

Kipmen Sanat web sitesi

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 06 Eylül 2011, 18:31:59 »
Sizi seviyorum, online akademi gerçekten....
Sizin için "bu da sorulur mu artık" denilebilecek konuları bile hiç üşenmeden cevapladığınız ve benim gibi yeni başlayanların yolunu aydınlattığınız için çok teşekkür, sağolun varolun...
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #24 : 07 Eylül 2011, 18:42:34 »

Oğuzhan, senin dış kaplama gibi bir isteğin mi var, onu anlamaya çalıştığım için sormuştum, yapıştırma amaçlı olmayan, kaplayıcı özellikte olan epoksi sistemler de var sanırım, bunlarla bir konuşmakta yarar olabilir.

Emre usta, öncelikle konuya ilginden dolayı teşekkürler. Ben aynı zamanda, geleneksel yöntemlerle osmanlı yayı yapımı ile uğraşıyorum. Osmanlı yayı yapımında, manda boynuzu kullanıldığı için, bu malzemeyi günümüz şartlarında bulmakta, sizinde bildiğiniz gibi zorluk çekmekteyiz. Manda boynuzuna alternatif olarak elyaf kullanmaya karar verdim. Bu iş için, esnemeye cevap verecek kaliteli bir epoxyye ihtiyaç var. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

« Yanıtla #25 : 07 Eylül 2011, 20:26:50 »
Oğuzhan bana kalırsa sen şurayı http://www.forakim.com.tr/epoksi-epoxy-yapıştırıcı/Devcon%202%20Ton%20Epoxy%20S-033%20256%20Gram%202%20Ton%20Epoksi bir ziyaret et, derdine burada çözüm bulursun.

Oğuzhan GÜVEN

• 183
« Yanıtla #26 : 07 Eylül 2011, 22:10:54 »
Sefa hocam çok teşekkür ederim. Firmanın adresi ostim. İlk işim oraya gitmek olacak.
Basitlik mükemmelliktir.

« Yanıtla #27 : 08 Eylül 2011, 00:30:54 »
Sefa hocam çok teşekkür ederim. Firmanın adresi ostim. İlk işim oraya gitmek olacak.
Onun için dedim zaten ;), Devcon bu konularda çok iyi bir marka.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #28 : 08 Eylül 2011, 14:39:59 »
Oğuzhan istersen Baran Boya'ya da bir uğrayabilirsin; polyester ve epoksi üzerine çok geniş malzeme seçenekleri var.

Ben de marin tipi epoksi araken buldum, yerleri; merkez Ankara siteler ve bayii İvedik Org. San.

www.baranboya.com

Ayrıca Ankara'daki arkadaşlardan " Teknomarin era4000" nereden temin edebilirim bilen var mı acaba?

If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #29 : 09 Eylül 2011, 15:02:33 »
bugun epoksilerim geldi 2kg  50tl kdv dahil
yanlız sertleştirci ve reçine karışımı 1 e 1 olandan işlem yaparken 100gr reçine 100 gr sertleştrici kulanılandan en iyisi buymuş :)
bakalım nasıl cıkacak bir önceki kulandığımın bir üst versiyornu bu  gidalpa diye bir marka .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #30 : 10 Eylül 2011, 09:04:41 »
Aslında reçine uygunmuş. 7 tl kg mı ama katılaştırıcı 85 tl bende katılaştırıcıyı fazla almışım. Ondan biraz pahlı geldi Bir kaç tane mikarta yaptım yakında fotograf eklerim...

Oğuzhan GÜVEN

• 183
« Yanıtla #31 : 10 Eylül 2011, 09:15:31 »
Oğuzhan istersen Baran Boya'ya da bir uğrayabilirsin; polyester ve epoksi üzerine çok geniş malzeme seçenekleri var.

Ben de marin tipi epoksi araken buldum, yerleri; merkez Ankara siteler ve bayii İvedik Org. San.

www.baranboya.com

Ayrıca Ankara'daki arkadaşlardan " Teknomarin era4000" nereden temin edebilirim bilen var mı acaba?

Münir teşekkürler. ERA4000 burada./www.yatmalzemeleri.com/
Basitlik mükemmelliktir.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #32 : 12 Eylül 2011, 09:24:36 »
Era4000 en uygun burda satılıyor. Orda pahalı...

http://www.uygunyatmalzemeleri.com/Epoksi-ERA-4000-1-KG,PR-69.html

kaligraf

• 303
  • mücahit
  • Meslek: elektrik
  • Yer: manisa
« Yanıtla #33 : 24 Nisan 2013, 20:59:56 »
Hocam oncelıkle yay yapımında epoxy ıse yaramıyor daha once denedk tabı bu dedgm osmanlı yayı ıcın gecerlı. Yayda ıllakı boynuz kullanmak gerekyor 49 ar cm den 2 adet es manda boynuzu tam yetmektdr ama malum bzde bulamdk bu yzdn daha once ok ve yay ıle ılglı bı knuda hocalrmz yurtdısndan bıkaç sıte Onerdı ve bu sıtelerdn yeterı mktarda ( tabı braz fıyatlı satıyolar ) elde edlmıs tabı bunlarn hepsı bn askrdykn yaplms ve bn hala askrdym. Yay ıcn gereklı ıslemlr yapldktan snuc orjınal yay lara gore % 70 oranda benzerı bır kalıte elde edılmiş. Epoxy ıle yapılanlarda ıse kırılma ve lıbre konusunda cıddı sıkıntlar cekıldı.
edep bir tac imiş nuru hüdadan giy o tacı emin ol her beladan

YUNUS EMRE

smanovic

• *
  • 7
  • Meslek: mühendis
  • Yer: samsun
« Yanıtla #34 : 06 Nisan 2017, 01:54:52 »
kaç yıllık konuyu hortlatıyorum..

ustalar epoksi yerine polyester kullanılamaz mı bunu soracaktım. benim amacım aslında tekne onarmak değil ufak kalıplar dökmek

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #35 : 06 Nisan 2017, 10:31:42 »
kaç yıllık konuyu hortlatıyorum..

ustalar epoksi yerine polyester kullanılamaz mı bunu soracaktım. benim amacım aslında tekne onarmak değil ufak kalıplar dökmek

Farklı reçinelerin karşılaştırmasını bu konuda verdim:
Kompozit reçinesi çeşitleri - karşılaştırma ( https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=12065.0 )
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben