Sağolun arkadaşlar, Bekir usta gerçektende tavşanın suyunun suyu oldu. İş inada bindi aslında, normalde bu bıçağı kaldırıp atmam gerekiyordu, zamanım da olunca direndim

.
Bakırda kabartma çökertme uygulaması var haklısın, evde ziftim yoktu, ağaçta istediğim sonucu vermedi. Bende hafifçe bombe verip içine kurşu döktüm. Kurşunda çalışması ahşaba göre daha iyi. Ben senin kabartma işlerini daha çok seviyorum usta

Emre usta, bakırdaki teknik yeni değil de bu şekilde sapa uygulama yapmamıştım. Önce bakırın ana formunu kesip, biraz bombe verip içine kurşun döktüm. Kabartma işi bitince tavlayıp yumuşattım. Bu formu sapa çizdim ve çizginin iç tarafından ağacı maket bıçağıyla çizdim. Bu sınır çizgisinin içini yaklaşık 1 mm kadar oydum. Yapıştırıcıyı sürüp motifi oturttum ve bakırın kenarlarını ahaşabın kenarına kalafatladım. Ardından ince bakır teli sarmal yapıp kenar boyunca dolandım. Bu arada söyleyeyim bakırı yüzeye gömmeden önce yüzeyini kararttım ( sıcak suyun içerisine parça kükürt koyup bakırı içine atıyorsun) ardından da düz fiber bulaşık süngeriyle eskitmesini yaptım. İşlem budur.
Deri üzerine motif yapmayı ilk kez deniyorum, işlem yaparken çok zevk veriyor, ama yeterli kalemler olması gerekiyor. Yeni işleme kalemleri yapmam gerek. Kenar motifler için kalemi dün yapmıştım, sonucunu beğendim.
Sonuçta yeni şeyler denemek hoş oluyor, yoksa diğer türlü birbirinin benzeri bıçaklar yapmış olacağım ve rutine binecek, sanırım böyle daha mutlu oluyorum