Aslında işin bu kısmı genelde bıçak yapmanın en büyük ustalık gerektiren kısmı. Bu hızda ve bu düzgünlükte bir taşlama açısı vermek ilk başlarken nerdeyse imkansız, ellerin tutuşu ezberlemesi gerekiyor, bu da en az 20-30'uncu bıçağınızda tam oturmaya başlıyor. Bu yüzden ilk başlangıçta eğe ve zımpara kağıdı ile çalışmak çok yararlı. Hem makinada yapamayacağınız kadar düzgün iş çıkarabiliyorsunuz hem de bıçak geometrisine daha hızlı hakim oluyorsunuz...
Burak haklısın, genelde tırnaklarımın pek düzgün olmadığını söylemeliyim

Ayrıca parmak izim de yok ...
Bu bıçakta taşlama açısının şekli Haslinger bıçaklarındaki gibi kavisli olduğundan kabzayı kaldırarak çalışmak zorunda kaldım.

Açı ricasso bölümünde giderek artıyor, bunu en güzel arada bir kabzayı kaldırarak ricasso bölümünden namlunun ortasına zımparayı yedirerek yapabildim. Bazı taşlamalarda ise tamamen yatay git gel yapıyorum. Bazısında (kamış bıçakları gibi) bıçağı zımpara akışının tamamen parelelinde tutuyorum...
Genelde büyük tekerde tang'ın ("kuyruğun") içini olabildiğince boşaltıyorum. Bu kesinlikle zımpara zamanını ciddi biçimde azaltıyor. Aynı zamanda kuyruktaki geniş oyuklar epoksinin tutunmasını kolaylaştırıyor...