Bıçak Sanatı - Forum

iLk damascus'um

sarpmurat

• *
  • 27
  • Meslek: getty images fotografci
  • Yer: ankara / canada
iLk damascus'um
« : 26 Ağustos 2011, 23:52:02 »
Degerli dostlar, bu site sayesinde kesfettigim guzelliklerden biri damascus celigi. Bir kac haftadir yabanci sitelerde damascus kovaliyorum. Bu aksam itibariyle ilk damascusumu satinalmis bulunuyorum:) sevincimi ve saticinin cektigi fotografi paylasmak istedim.
9" biyundaki bu bebek kargo dahil 15 USD...

VE... buna ben nasil kabza yapicam abilerim?

Ynt: iLk damascus'um
« Yanıtla #1 : 27 Ağustos 2011, 00:51:33 »
Alışveriş yaptığın satıcı güvenilir bir satıcı mı acaba Murat? 15 dolara kargo dahil nasıl satmışlar bu ürünü şaşırdım doğrusu. Hele bir eline ulaşsın merak ettim. Yap diye söylemiyorum ama ben olsam saptan önce taşlama eşiğini bir elden geçirmek isterdim, sonra sapa girişirdim. Hayırlı olsun şimdiden.

sarpmurat

• *
  • 27
  • Meslek: getty images fotografci
  • Yer: ankara / canada
« Yanıtla #2 : 27 Ağustos 2011, 01:04:31 »
Alışveriş yaptığın satıcı güvenilir bir satıcı mı acaba Murat? 15 dolara kargo dahil nasıl satmışlar bu ürünü şaşırdım doğrusu. Hele bir eline ulaşsın merak ettim. Yap diye söylemiyorum ama ben olsam saptan önce taşlama eşiğini bir elden geçirmek isterdim, sonra sapa girişirdim. Hayırlı olsun şimdiden.

Sefa Hocam, satici guvenilir gorunuyor. Yorumlar ve puani gayet iyi. Bu bicak acik arttirmada kaldi bana. Ucuz olmasinin birinci sebebi bicagin biraz sekilsiz olmasi. muntazam olanlar bayaa pahali gidiyor. ben sekliyle de oynarim diye dusundum.

diger neden ise amerika nin mesai saati tam baslamadan bitti arttirma. amerika nin uyanik oldugu saatte olsa birakmazlardi bunu bana.

bakalim gelsin bir, test ederiz. 15 dolar cok uzmez kotu bir sey cikarsa. ilk damascus icin fena degil:)

« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2011, 01:19:14 »
Gayet güzel o zaman, sevindim. Üzerinde oynama işi kolay, en azından ilk bıçağın bu olmuş olur

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2011, 02:12:30 »
 :2up Süper yakalamışsın, helal. Desenler oldukça ilginç... Taşlama eşiğini en azından 1 - 1.5 cm geriden başlatırsan süper görünecek, bence bıçağın tek problemi bu, ve oldukça basit çözümü. Bir de güzel bir kabza tasarımı ile şaheser olur bu. Merak ve heyecanla bekliyoruz ne çıkacağını...

Kipmen Sanat web sitesi

ishak77

• *
  • 15
  • Meslek: fotoğrafçı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2011, 09:25:05 »
hocam orjinalliğinden hiç şüpheniz olmadı bi damascus kargo dahil türkiyeye kaça gelir ben daha önce hiç getirtmedim düşünüyorum açıkcası
bilen duyan varsa söylesin

bu arada sen de çok iyi yakalamışsın malzemeyi şimdi satıcı cok uzuca gitti diye hayıflanıyordur :D :D
şiddetle başlayan hazlar şiddetle son bulurlar//

go after their dreams

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2011, 10:27:49 »
ilk once nasıl bir sap yapmak istedgine kara ver. bence bu modele balçaksız sade bir sap hoş durur. sonra biz sana yardımcı olalım.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 27 Ağustos 2011, 10:58:33 »
Hayırlı olsun. Çok iyi fiyatta yakalamışsınız. Ustalar da yapmanız gerekeni söylemiş bize de seyir zevkini beklemek kalmış :)