Bıçak Sanatı - Forum

Belki de en iyi bant zimparasi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Belki de en iyi bant zimparasi
« Yanıtla #40 : 21 Eylül 2011, 16:28:34 »
Bıçağı çizilmesin diye bantla sarınca performansı düşecektir.

cok lu üretimde iyi olabilir alkin birkaç bıçak taşlayacak arkadaşlar  taşalamcıyla anlaşırsa tanesi 10 tlden hesabı görürler sanırım :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #41 : 22 Eylül 2011, 19:56:00 »
Sn. arkadaşlar,

"http://youtu.be/0Tmdh8KiJZ4" linkindeki makina cidden güzel fakat galiba TW-90'daki gibi çok ufak çaplı teker kombinasyonları eklebilmesi çok keskin içbükey sırt ve oluk üretme imkânı tanıması bakımından avantajlı sanıyorum. Bilhassa "yatağan" tipi kesitler için. Belki biriimiz bu ikisini kombine edebilir.
Hatırlıyorum da 40-45 sene evvel sadece Baldor gibi bir iki ABD markası vardı dergilerde filân. Oldukça yüklü fiyatlara. Çelik seçimimiz de hurdalıklardan kabilse ABD üretimi oto makaslarından oxi-asetilenle kesilen profillerdi.
1/2 parmak bir matkaba bağlanmış sunta bir disk ustundeki zımpara ile iş yapardım.
Sizlere gıpta ediyorum.

Saygılar,

alikozanoglu

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #42 : 09 Ekim 2011, 00:14:01 »
Sn. arkadaşlar,

http://www.youtube.com/watch?v=eKVWt2LzECE&feature=youtu.be linkinde çok maksatlı ve yatay da çalışan bir şerit zımpara makinesi var.
Fikirleriniz nedir?

Saygılar,

alikozanoglu

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 09 Ekim 2011, 01:51:57 »
mükemmel bır makıne Ali bey. Tr,de bulabılsem kesın alırdım.  satıh taşlama dağil bırçok özellığı var. bana göre dört dörtlük  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #44 : 09 Ekim 2011, 09:05:57 »
Arkadaşlar,
Ben Travis ile 1 ay önce iletişime geçtim.. Daha çok yeni bir operasyon olduğu için ülke dışına satış konusunda fikri yoktu.. 2 hafta araştırdı ve sigortası (product liability insurance - Amerika'da biri ürün satıyorsanız o ürün sebebiyle oluşabilecek hasarlara karşı sigorta yaptırmanız lazım) bakımından sorun olmayacağını bana birkaç gün  önce bildirdi. Şu anda 6-8 haftalık bir sipariş süresi var.
Ürünün fiyatı 3400 USD. Tabi buna ithalat ve nakliye bedeli gelecek.
En son olarak da yüzey taşlama aksesuarının fiyatını bekliyorum.

Benzer ayarda bir de şu ürün var:
http://www.radiusmaster.com.au/

Bu da bıçakcılığa çok uygun görünüyor.  Hollow grinding (içbükey) aksesuarı var. Çeşitli teker kombinasyonları var.. Yatay ve dikey çalışabiliyor.. Bunun fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 2200 USD.

Bu makinalardan almak isteyen olup da ithalat ve/veya iletişim konusunda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarıma seve seve yardım ederim.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #45 : 16 Ekim 2011, 17:31:16 »
Yurt içinde satılan bunlara benzer makinalar yokmu acaba ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK