Bıçak Sanatı - Forum

Belki de en iyi bant zimparasi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Belki de en iyi bant zimparasi
« Yanıtla #20 : 25 Ağustos 2011, 14:18:16 »
Valla yapın arkadaşlar, bu tip bir makine 3000 lira vermezsem ne olayım  O0  :))

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #21 : 25 Ağustos 2011, 18:24:34 »
Valla yapın arkadaşlar, bu tip bir makine 3000 lira vermezsem ne olayım  O0  :))

hmmm... satarsan 5000 istiyon! alırsam 3000'e alırım diyon. ;)

kayserili fıkrası gibi oldu biraz... :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #22 : 25 Ağustos 2011, 18:34:43 »
Hehehe  :D Yok 5000 lira fiyata çok dedi ya arkadaşlar, 3000'e satmıyor diye de kızdılardı, ben de bu arada 3000'e fit oldum yani  O0

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #23 : 25 Ağustos 2011, 19:40:22 »
Manyetik tablası bile yokmuş, işe yaramaz bu ürün 8)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm

« Yanıtla #25 : 25 Ağustos 2011, 20:11:05 »
Ustam onları izledim de sitesinde manyetik tablayı söylemiyor paket içeriği olarak, yardımcı malzemeler için de "coming soon" demiş.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 25 Ağustos 2011, 21:20:53 »
Hımm, olsun, yapılabilirliği var mı o yüzey taşlama aparatının? Yani sadece düzgün ileri giden manyetik tabla, eğim verebilme ayarı ve komparatörüyle birlikte, bizim dik bant zımparaya uyarlanabilir mi? Bu tür bir aparat acaip olur  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #27 : 26 Ağustos 2011, 00:03:48 »
Manyetik tablanın bence yapılabilirliği var. Bildiğim kadarıyla piyasada ciddi etkili mıknatıslar var. Örneğin Serhatın yaptığı mıknatıslı bıçak tutucu, yada Eylemin yaptığı... Dikkat ettiyseniz Travisin manyetik tablası da doğru akımla çalışan bir tabla değil, ben kablo vs görmedim. Bu durumda mevcut mıknatıslardan alıp dizmek gerekiyor. İleri geri yatak sisteminin de ahım şahım bir yanı yok, bir "U" nun iç yanaklarına frezede kanal açılmış gibi gördüm. İşe başladığımda denemeyi düşünebilirim, bakalım rafa kalkmaz ise.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #28 : 26 Ağustos 2011, 00:32:47 »
neodyum mıknatıslarla olması olsı fakat ısınma problemi var arkadaşın
harekettli tablanın yapılabilirliği gayet olsı hareket eden tabla sonuçta 3 tane bilyanın üzerinde kayıyor diğeride ileri geri hareketi sağlayan ince diş bir civata sonuçta

malzemenin ayrıntılı fotolarını bulamadım bulsaydım onuda keser büker monte ederdik :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #29 : 30 Ağustos 2011, 14:59:44 »

neodyum mıknatıslarla olması olsı fakat ısınma problemi var arkadaşın
harekettli tablanın yapılabilirliği gayet olsı hareket eden tabla sonuçta 3 tane bilyanın üzerinde kayıyor diğeride ileri geri hareketi sağlayan ince diş bir civata sonuçta

malzemenin ayrıntılı fotolarını bulamadım bulsaydım onuda keser büker monte ederdik :)

36-40 kum, taze seramik bant ile pek ısınmaz gibi  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #30 : 30 Ağustos 2011, 15:05:07 »
Bu konuyu bir kaç gündür bende düşünüyordum. Neodyum mıknatıslar sonuçta bir metalin içerisine gömülü duracak, mıknatısın 80 dereceye ulaşması için tablanında o dereceye gelmesi gerekir. Bu durumda sanki o sıcaklıklara ulaşamazmış gibi geliyor. Olmadı alniko mıknatıslar 350 dereceye dayanıyormuş, veya ferittikler 500 derece civarına. ama neodyumun olacağını sanıyorum. en azından tabla yapılırken hava kanalları açıp soğuma yüzeyi genişletilebilir, buda bir başka çözüm.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #31 : 30 Ağustos 2011, 15:11:14 »
Ustam Bir de büyük tekerin sadece en tepesi çok kaba zımparaya değiyor ve her seferinde sadece milimin onda biri gibi bir talaş çıkarıyor diye düşünmek lazım. Açıkçası ben iç büükey taşlama yaparken taze seramik bant ile çalıştığımda baştan sona belki bir iki kere suya sokuyorumdur bıçağı, iç bükey taşlamada bir noktada birkaç milim derinleşiyor ve temas hep aynı bölgede oluyor... Bu açıdan bıçağın 10-20 derece ısısının artması belki söz konusu yüzey taşlamada.
Eğer körelmiş bant kullanılırsa harbiden ısı çok artabilir, bu durumda neden elektro-mıknatıs yapmıyoruz o zaman? Orta okulda biraz tel ve bir inşaat çivisi ile yaptığımı hatırlıyorum. Daha ciddi bir elektro mıknatıs yapılamaz bişey gibi gelmiyor...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #32 : 30 Ağustos 2011, 15:42:20 »
 O da olabilir usta, sonuçta biraz bobin ve demir bir nüve vs. ama uğraşıp dizyn etmektense hazırdaki mıknatıs kullanmak daha tembel işi geliyor bana ;)

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #33 : 30 Ağustos 2011, 16:43:10 »
Sn. arkadaşlar,

Hele son yılların hoparlör mıknatısları o kadar kuvvetliyken ve oto radyocularında mebzul bulunurken.
O frezelerin, taşlama tezgâhlarının filân manyetik tutturgaçları nasıl çalışır bileniniz, açıp keşfetmiş olanınız var mı?

Saygılar,

alikozanoglu

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 30 Ağustos 2011, 17:40:21 »
Adam bu zımparada neodyum mıknatısları kullanmış. Ancak bazı durumlarda parça özellikle küçükse tabladan çıkarmak çok zorlaşır, gereksiz dert olur diye düşünüyorum. Bir de temizlik sorunu var, aletin üstü çelik talaşıyla dolacak. Halbu ki elektro mıknatısta böyle bir sorun olmaz. Ancak bu mıknatısın bobini biraz büyük olması gerekecek, bu durumda da elektrik için güvenlik ve aparatta ağırlık-hacim sorunu var...

Neodyum mıknatısları içeren bir kapsül arkada bir kaldıraç mantığında bir kolla tabladan uzaklaştırılabilse satıh taşlamadaki malzeme kolaylıkla alınabilir, aynı zamanda metalik talaş da kolaylıkla tabladan temizlenebilir. Satıh taşlama olduğundan tablanın temizliği bence oldukça önemli, sonuçta düz olmak yerine bir talaş parçası yüzünden malzeme eğimli çıkabilir eğer tabla temiz değilse...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #35 : 30 Ağustos 2011, 19:57:26 »
Parçayla tabla arasına incecik ( öern 0.5 mm) manyetik olmayan bir krom sac koyarız olmazmı?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #36 : 30 Ağustos 2011, 20:29:27 »
Hımm, onun da bazı sakıncaları var gibi geliyor, Plakanın düzlüğünden emin olmak lazım değil mi, örneğin bir çakı mekanizması için çok kesin bir kalınlığa tam düzlemek istiyoruz, plaka ba biraz bükülmüş, dalgalanmış, veya plakanın altında bir talaş kalmış farketmemişiz, bizim işi berbat edebilir gibi geldi şimdi...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #37 : 31 Ağustos 2011, 01:35:22 »
Kağıt o zaman ;)

Noyan

• 77
  • Meslek: Savunma Sanayi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #38 : 21 Eylül 2011, 15:11:30 »
Merhaba arkadaşlar,

Dün gece internet'te malzeme vs ararken şu ürüne rastladım:

http://www.harborfreight.com/12-inch-x-6-inch-magnetic-chuck-33487.html

Fiyatı da oldukça uygun. Gerçi kargo ücreti yüksek olacaktır ama herhalükarda uygun fiyatlı bir alternatif gibi görünüyor.

Paylaşayım istedim :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #39 : 21 Eylül 2011, 16:09:00 »
Bıçağı çizilmesin diye bantla sarınca performansı düşecektir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben