Bıçak Sanatı - Forum

Dekopaj Testere İçin Aparat

Ynt: Dekopaj Testere İçin Aparat
« Yanıtla #60 : 28 Ağustos 2011, 02:19:35 »
Valla aynı aparat  ^-^ Şu an varsa hemen alıp en azından Mustafayı uğraştırmamak lazım. Yeniden teşekkürler Bilge :2up

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #61 : 28 Ağustos 2011, 18:42:19 »
yarın baudayım   ;) teşekkürler Bilge..

Valla aynı aparat  ^-^ Şu an varsa hemen alıp en azından Mustafayı uğraştırmamak lazım. Yeniden teşekkürler Bilge :2up

Hiç önemli değil. ;) Galiba bir tane de ben edineceğim. :2up
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #62 : 28 Ağustos 2011, 20:56:49 »
bugün bauhaus yerıne baumax.a gıttım tekzen .koçtaş da dahıl ama yoktu alamadık malesef.. :(
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #63 : 07 Eylül 2011, 13:53:51 »
yarın baudayım   ;) teşekkürler Bilge..

Hiç önemli değil. ;) Galiba bir tane de ben edineceğim. :2up
Durumlar müsaitse  Bauhaustan  alıp kargolayabilirim.
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #64 : 08 Eylül 2011, 08:19:09 »
Bilge bir adet şu aparattan alıp bana kargolayabilir misin? eğer tabi sana zahmet olmayacaksa.  ^-^ ödeme işini özelden bildirisin bana.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #65 : 08 Eylül 2011, 08:52:31 »
Zahmetin lafı bile olmaz. Cumartesi gideceğim. Hele bir alayım. Gerisi kolay.
Bilge ERDOHAN

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #66 : 08 Eylül 2011, 10:58:15 »
Çok güzel bir aparatmış gerçekten... Eeee üstatları da takip etmek gerek.. Zaten artık benim de eğe ve zımparadan başka alet ve makina almam şart oldu....

Haftasonu aynı rafa bakarken karşılaşabiliriz belki Bilge :) Gidemezsen haberim olsun Emin'e ben de alıp gönderebilirim...

Emin, son zamanlarda makineleşme konusunda güzel ataklarını takip ediyorum, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel işler çıkartırsın inşallah... Ama aklınızda olsun başlarken kesin gerekli el aletleri konusundaki yardımlarınızı makineler (bant zımpara, avuç taşlama, matkap vs. vs.) konusunda da bekliyorum. Eeee tabi aşıyı verirken sonradan yakanıza yapışacağımı belki tahmin etmiyordunuz ama ne yapayım artık kusuruma bakmayın... Elimde sadece eğe, zımpara ve çok ucuza aldığım ve daha bir bıçak ile dağılmış mengenem var daha ne diyim önerilerinizi beklerim...     
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #67 : 08 Eylül 2011, 11:14:09 »
Evde internetim yok. Böyle bir durum olursa haberleşmek için bi tel verirsen iyi olur. Ne olur nolmaz.
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #68 : 08 Eylül 2011, 11:57:18 »
Çok güzel bir aparatmış gerçekten... Eeee üstatları da takip etmek gerek.. Zaten artık benim de eğe ve zımparadan başka alet ve makina almam şart oldu....

Haftasonu aynı rafa bakarken karşılaşabiliriz belki Bilge :) Gidemezsen haberim olsun Emin'e ben de alıp gönderebilirim...

Emin, son zamanlarda makineleşme konusunda güzel ataklarını takip ediyorum, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel işler çıkartırsın inşallah... Ama aklınızda olsun başlarken kesin gerekli el aletleri konusundaki yardımlarınızı makineler (bant zımpara, avuç taşlama, matkap vs. vs.) konusunda da bekliyorum. Eeee tabi aşıyı verirken sonradan yakanıza yapışacağımı belki tahmin etmiyordunuz ama ne yapayım artık kusuruma bakmayın... Elimde sadece eğe, zımpara ve çok ucuza aldığım ve daha bir bıçak ile dağılmış mengenem var daha ne diyim önerilerinizi beklerim...     

Saolasın Münir. alet edavat aldık ama daha başına geçip çalışmak kısmet olmadı hiç >:( işler biraz bastırınca bu tür hobiler bekliyor kenarda boynu bükük. bant zımpara ve avuç taşlama ile ilgili eğitim videosu sanırım bodrum kampından sonra siteye yükleyebiliriz hep beraber. çünkü ben bu konularda ciddi bir bilgi arayışı içine gireceğim orada :P

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #69 : 14 Ekim 2011, 11:48:22 »
Emin senin aparat nasıl çıktı. Deneyebildin mi ? Tavsiye eder misin ? İş görür mü ?
Bilge ERDOHAN

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #70 : 14 Ekim 2011, 12:22:05 »
abi sadece kurabildim ben tezgahı, herhangi bir şey kesmek için vakit ayıramadım. akıllıca tasarlanmış gibi duruyor. fakat ufak parçalarla çalışmak zor olacak gibi düşünüyorum, kesme işleminin meydana getirdiği sarsılmayı ufak parçalarda parmakların gücü ile bertaraf etmek zor olacak(nasıl cümle oldu ama). ufak parça bir anda elden fırlayabilir. deneme için 2 mm d2 plakadan bir parça ve bir kaç ufak parça kesmeyi düşünüyorum. sanırım 3-5 güne kadar yorumlarımı iletirim. ^-^

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #71 : 14 Ekim 2011, 15:52:58 »
http://www.malzememarket.com/detail/653/653/urun_promax_72151_serit_testere_makinasi_metal_band_saws_machines.php

Ben bu testereyi ostimden 400 tl ye almıştım , testeresini değiştirdim 60 mm lik prinç malzemeyi rahatlıkla kesiyorum, ekstra dan kıyma makinasıda var :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #72 : 14 Ekim 2011, 16:51:43 »
Aldığın yerin adresi var mıydı?
Bilge ERDOHAN

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #73 : 14 Ekim 2011, 17:04:45 »
Ergün makinadan aldım , http://ergunmakina.com/
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #74 : 18 Ekim 2011, 21:20:38 »
abi sadece kurabildim ben tezgahı, herhangi bir şey kesmek için vakit ayıramadım. akıllıca tasarlanmış gibi duruyor. fakat ufak parçalarla çalışmak zor olacak gibi düşünüyorum, kesme işleminin meydana getirdiği sarsılmayı ufak parçalarda parmakların gücü ile bertaraf etmek zor olacak(nasıl cümle oldu ama). ufak parça bir anda elden fırlayabilir. deneme için 2 mm d2 plakadan bir parça ve bir kaç ufak parça kesmeyi düşünüyorum. sanırım 3-5 güne kadar yorumlarımı iletirim. ^-^

Emin, ufak parçalar testereye yakın parmaklar demek. Ancak bir kaç parça basit çıta kullanarak kestiğin parçayı yönetebilir, parmaklarını testereden uzak tutabilirsin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #75 : 07 Aralık 2011, 12:09:01 »
evet dün bu aldığım dekupaj testere aparatını pert ettim arkadaşlar. Sefa ustamın dediği gibi, asıl kritik unsur olan, aparattaki bıçağı tutan ortasında kanal olan zımbırtı olduğu yerden fırladı gitti. kendisini tutan plastik parçayı da peşinde götürerek.  >:( ve ahşap ile çalışıyordum ve sadece düz bir kesim yapmaya çalışıyordum. öncelikle şunu belirteyim, çok ciddi bir sarsınıtı oluyor tezgahta. malzemeye hakim olmak zor. ve bıçak sürekli oturduğu aparat yuvasından çıkıyor. dekupajı durdurup bıçağı yuvaya oturtmakla uğraşmaktan verimli bir kesim yapılamıyor. ben memnun kalmadım. ha bir de, bu aparatta kullanılacak dekupajın da mutlaka devir ayarlı olması gerektiğini düşünüyorum. bendeki devir ayarsız, son hızda sabitlenebilen bir dekupajdı. belki de hızı fazla geldiği için sürekli yuvadan çıkıyordu, tam bilemiyorum ::)

benim yorumlarım budur ^-^