Bıçak Sanatı - Forum

Dekopaj Testere İçin Aparat

Dekopaj Testere İçin Aparat
« : 24 Ağustos 2011, 14:14:50 »
http://www.neutechnik-werkzeug-shop.de/shop/article_200100/Pr%C3%A4zisions-Stichs%C3%A4getisch-f%C3%BCr-jede-Stich%C3%A4ge.html?shop_param=cid%3D2%26aid%3D200100%26
Buda uygulaması
http://www.youtube.com/watch?v=78waTfyWrSk&feature=related
Almancam olmadığı için anlayamadım, bu ürünü nasıl alabiliriz, Türkiyeye gönderirler mi ?yardımcı olabilecek kimse varmı acaba.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Dekopaj Testere İçin Aparat
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2011, 14:38:08 »
Çok hoş bir aparat ustam, daha önce de görmüştüm. Almanya'dan Mustafa Bey belki yardımcı olur, bir kişisel mesaj ya da mail denesen daha çabuk çözüm olabilir..

Kipmen Sanat web sitesi

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2011, 15:12:16 »
çok kullanışlı bir ürün. belki birkaç kişi birleşip 2-3 tane getirtirsek kargo ücreti de düşer

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2011, 15:19:54 »
Şöyle birşeyler yazmıştım zamanında. Belki işinize yarayabilir.

Ben düz kesim için dekupaj testereyi linkteki gibi modifiye ettim. Düşük devirle çalışarak parmak oyuklarını dahi istediğim hassasiyette şekillendirebiliyorum. Profil keserken de işe yarıyor ama iyi bir uç bulamadığım için çok yavaş ilerliyor. Yarım saat sürüyor bir profili kesmem. Ahşapta sıkıntısız düz ilerleyebiliyorum ama.

http://www.woodworkforums.com/f35/home-made-jigsaw-table-113908/

Dişleri yenmiş dekupaj uçlarına yan taraftan zımpara kağıdı yapıştırarak zımpara yapıyordum. Birkaç parça daha uydurdum. Mesela  düz tornavidanın sapını kesip düz ucunu dekupaja takıyorum. Yuvarlak kısma da zımpara sarıyorum. Parma oyukları için birebir.  Bir de motor ve saatçi eğelerinin  yumuşak olan dip kısmlarını dekupaja girecek şekilde eğeledim. Hızla ve güçle aşağı yukarı aynı doğrultuda ilerleyen birkaç eğe oldukça işe yarıyor. Ah şu fotoğraf makinem tamir olsaydı böyle karman çorman anlatmaktan çok daha işe yarardı. 

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2011, 16:22:38 »
Birde wolfcraftın şöyle bir ürünü var. Bauhausta görmüştüm bir zamanlar.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2011, 16:24:12 »
Sağolasın Hayri, ama bana bu aparat lazım. İyi bir dekopajım var elimde, dünya kadar da bıçak bu olursa bir çok işi çözmüş olacağım. ( olmadı yapacağız artık :-[)
Mustafaya yazdım bakalım belki..

« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2011, 16:24:58 »
Birde wolfcraftın şöyle bir ürünü var. Bauhausta görmüştüm bir zamanlar.
Bilge buda olur, yakınlarda görürsen haber verirmisin.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2011, 16:55:15 »
Peki hocam, özellikle bakacağım.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2011, 17:24:23 »
İyi bir dekopaj testere ile 4-5 mm saçtan profil kesilir mi?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2011, 17:56:54 »
İyi bir dekopaj testere ile 4-5 mm saçtan profil kesilir mi?

3mm e kadar sacı ama sadece st37 yi doğramışlığım var gayet iyi kesiyor
makinada B&D ın 1100 watt lık versiyonuydu bayağı bir kulandım servis aracına şimdi başkaları kulanıyor
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

sasuta

• *
  • 39
  • Meslek: Serbest
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 24 Ağustos 2011, 20:37:12 »
Çok kullanışlı bir ürüne benziyor. Eğer getirtme olanağı olursa bende talip olabilirim.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 24 Ağustos 2011, 22:08:29 »
Wolfcraft in turkiye temsilcisi

Hetaş Makina Ticaret ve Sanayi a.ş.
maslak mah. zümrüt sk. no:1 kat:2 Maslak, Şişli,
34398 İstanbul-Şişli
TURKEY

Tel: 0090 212 276 44 34
Fax: 0090 212 276 44 43
info@hetas.com.tr
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 24 Ağustos 2011, 22:11:38 »
Bir de Almanya'dan posta yollayan bir firma var, ama 15 euro filan ekstra masraf çıkar:
http://www.bpm-lux.com/

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 24 Ağustos 2011, 22:58:10 »
çok absürt bir soru olacak biliyorum ama kendimi durduramıyorum. bu dekupaj denen aletle elimizdeki 3-4 mm lik susuz çeliklerden profil çıkartırken faydalanabilir miyiz? ::)

faydalanabilirsin diyene bunun şerefine bir yemek ısmarlıycam, peşinen söyliyim ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #14 : 24 Ağustos 2011, 23:45:13 »
çok absürt bir soru olacak biliyorum ama kendimi durduramıyorum. bu dekupaj denen aletle elimizdeki 3-4 mm lik susuz çeliklerden profil çıkartırken faydalanabilir miyiz? ::)

faydalanabilirsin diyene bunun şerefine bir yemek ısmarlıycam, peşinen söyliyim ^-^

Eski model Bosch PST 800PEL (hız ayarlı) dekupaj testere ve Bosch bi-metal testere bıçağı ile Özgür'ün 3mm D2 malzemesi gayet güzel kesiliyor (Bosch'un iddiası çelikte 6mm ama bende öyle malzeme yok).

Testere bıçağını makine yağı ile yağlamak lazım 5-6cm'de bir. Bir de dekupaj testerenin suyuna gitmeyi öğrenmek lazım. 20-22cm boyunda bir bıçak profili yarım saatte çıkıyor (kavisler zaman alıyor).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #15 : 24 Ağustos 2011, 23:48:48 »
süper
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 24 Ağustos 2011, 23:52:10 »

Eski model Bosch PST 800PEL (hız ayarlı) dekupaj testere ve Bosch bi-metal testere bıçağı ile Özgür'ün 3mm D2 malzemesi gayet güzel kesiliyor (Bosch'un iddiası çelikte 6mm ama bende öyle malzeme yok).

Testere bıçağını makine yağı ile yağlamak lazım 5-6cm'de bir. Bir de dekupaj testerenin suyuna gitmeyi öğrenmek lazım. 20-22cm boyunda bir bıçak profili yarım saatte çıkıyor (kavisler zaman alıyor).

anladığım kadarı ile bu kesilebilir demek. o zaman sna bir yemek borcum olsun Ferhat. sen cansın :2up

mal bu değil mi?

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-808498001-bosch_pst_800pel_dekupaj_testere_620w_.aspx
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #17 : 25 Ağustos 2011, 00:11:08 »

anladığım kadarı ile bu kesilebilir demek. o zaman sna bir yemek borcum olsun Ferhat. sen cansın :2up

mal bu değil mi?

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-808498001-bosch_pst_800pel_dekupaj_testere_620w_.aspx

Bendeki bu:

Ama aynı kodla (PST 800 PEL) hız ayarı ve lazer hizalaması olmayan yeni bir modeli var piyasada:

Koçtaş'da arkadaşa bendekinden alacaktık bulamadık almadık. Çelik keserken hızı en fazla 2 seviyesine getirebiliyorsun, hızı artırınca testere bıçağı çok çabuk su koyveriyor.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

« Yanıtla #18 : 25 Ağustos 2011, 00:23:27 »
Ben 5 mm e kadar defalarca malzeme kesmiştim, hem öyle 5-10 cm uzunluğunda değil, örnek vereyim en son 3 mm sactan 720 mm daireyi dekopajla çıkarmıştım ( arada bor yağı karıştırılmış su ile soğutarak)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #19 : 25 Ağustos 2011, 14:39:16 »
eger bu alet bizdeki 6 mm kadar olan susuz çelikleri kesecekse hemen alıyorum, son kararınız mı?