değerli arkadaşlar
bu sefer farklı bir konuya değinmek istedim
aramızda kimler iyi yemek yapıyor bide onu öğreneyim dedim
kendimi iyi bir aşçı olarak da tanımlayan biri olarak ( evde pek yemek yapmasamda avda her zaman yemekleri ben yaparım yaylada taş fırında tava yaparım millet bayıla bayıla yer seneler geçse de lafını eder)
herzaman söylemişimdir
"İyi yemek = İyi bıçak" bize misafir gelen dostlar bana hep şunu sorarlar hocam bu yemekte soğan varmı ? bende
-vaaaaar
deyince şaşırırlar çünkü incelerler soğanı göremezler sadece tadını alırlar
tabi onu da alamayanlar var ya
alışmışlar kör bıçaklarla solucan gibi soğan doğramaya öyle iğrenç yemekler yemeye
evimde et bıçağı ayrı olur, sebze bıçağı ayrı olur, balık bıçağı ayrı olur, av bıçakları zaren malum
evlerinde mutfaktaki "tek" bıçakla hem ekmek kesen hem et doğrayan hem sebze doğrayanlara deli olurum çıldırırım
kasaba et doğratmam doğratana uyuz olurum
kurban bayramında bayram ederim
en sevdiğim bayram

erinmem saatlerce uğraşır etin sinirini sıyırırım
tabi iyi bıçakla oluyor bu iş
et uzmanıyım
kasablarla devamlı cebelleşirim
bana kötü yerinden et satamazlar
dana etini koun eti diye yutturamazlar kandıramazlar
tartışırız dövüşürüz
her etten kebab olmaz
etleri haşlamalık, kebablık, cızbız köftelik, çiğ köftelik, yemeklik, kelle paçalık olarak ayırırım
eti yiyen misafirler
-hocam bu et ne eti
der
-lokum gibi yavvvv
bide benim "sihirli baharatlarım" ve soslarım konusu var ama
o şu anda konumuz dışı
