Bıçak Sanatı - Forum

örs imalatçıdan

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: örs imalatçıdan
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2012, 23:51:18 »
Kanca'dan bahsediyorsanız kanca örs ve mengeneler dövme. Yine de netleştirmek için sitelerinden bakılabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 17 Ocak 2012, 11:28:44 »

Kanca' nın övündüğü bir konuda 30 yıldır kırılan hiçbir mengenelerinin olmayışı, e övünerek bahsettiği bir şeyi yeni bir icat için riske atacağını hiç sanmıyorum  O:-)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2012, 23:21:29 »
Gezi için gittiğim Eskişehir'de pazar günleri kurulan hurda pazarına gittim.

Aklınıza gelebilecek her şey karşınıza çıkıyor. bazı mallar var ki malı buldun mu hemen alacaksın, arkanı döndün bir de bakmışsın satılmış.

Pazarda bir örs buldum şekli. boyutları. ve büyüklüğü güzeldi ama malzemesini beğenmedim.

Hatta yan yüzlerinde döküm çapakları ve pürüzleri duruyordu içime kurt düştü almadım.

Yarım istekle de olsa fiyatını sordum 80 tl dedi sonunda 70 tl ye bıraktı.

Benim örs işi önümüzdeki hafta İstanbul gezisinde olacak herhalde, araştırmaya devam.

« Yanıtla #23 : 11 Şubat 2012, 00:18:39 »
Murat hocam, metalci olunca emekli de olsan örsten vazgeçilmiyor demek ki  ;) umarım tez zamanda bulursun.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #24 : 03 Ağustos 2012, 02:07:12 »
 Merhabalar ben almanyada zaman zaman bitpazarinda cok harika orslere rastlayabiliyorum mesela özel imalat örsler , peddinghaus Yada refflinghaus  her ikiside bu piyasada cok itibar gören orsler  minimalist bir yaklasimla siz ufak bir örsün kac kilo olmasini tavsiye edersininiz kullanan arkadaslardan bir ricamiz olsun
benim su an aklimda 35 kilo bir ors alma fikrim var yada illa 50 kilonun  altina düsulmemesi gibi bir kural varmi .
Bu arada almanlarin tavsiyeleri genel 125 kilo ustu olsun yonunde  ???
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #25 : 03 Ağustos 2012, 09:50:24 »
Ben 20 kiloluk örs ile ufak baltalarımı dövdüm. Daha büyüğünü kullanmadığımdan farkını yorumlayamam ama ağırlık yarıya inince boyutlar da yarıya inmiyor, daha az ufalıyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 03 Ağustos 2012, 12:37:10 »
Merhabalar ben almanyada zaman zaman bitpazarinda cok harika orslere rastlayabiliyorum mesela özel imalat örsler , peddinghaus Yada refflinghaus  her ikiside bu piyasada cok itibar gören orsler  minimalist bir yaklasimla siz ufak bir örsün kac kilo olmasini tavsiye edersininiz kullanan arkadaslardan bir ricamiz olsun
benim su an aklimda 35 kilo bir ors alma fikrim var yada illa 50 kilonun  altina düsulmemesi gibi bir kural varmi .
Bu arada almanlarin tavsiyeleri genel 125 kilo ustu olsun yonunde  ???

Almanya örs konusunda bayağı bir iyi, hatta bahsettiğiniz Peddinghaus amerikada örslar arasında 1. seçilmiş fakat benim favorim tek boynuzlu örslerden yana. İleriki yıllarda bende bir almanya seyahati düşünüyorum kim bilir belki hayalini kurduğum 150 kg (yada daha üstü  ;D )lık bir tane bulup getirmek kısmet olur  8)

Siz kendiniz için düşünüyorsanız yapacağınız işe göre değişir derim ben, eğer bıçak dövmek içn istiyorsanız bence 40 - 50 kg civarı yeterli gibi  ^-^ hatta 35 kg lık peddinghaus bile olabilir O0

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #27 : 30 Ekim 2012, 16:01:51 »
Aha!

Sefa, sana zamanında bahsettiğim örs buydu:

Link için sağol Murat.  :)

Eylem hocam bunun fiyatı hakkında bir bilginiz var mı acaba?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Namık Kemal
Instagram'da ben

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #29 : 30 Ekim 2012, 18:15:22 »
 Örs ile mengene birleştirilince, hem örsün hem de mengenenin işini yapan bir alet ortaya çıkmaz bence. Örsün çalışma yüksekliği ile mengenenin çalışma yüksekliği arasında ciddi fark var. Bu alet örs yüksekliğine koyulursa sadece örs olur, mengeneden verim alınamaz. Mengene yüksekliğine koyulursa da örs olarak pek işlevi olmaz. Ya da örs yüksekliğine koyup, mengenede çalışacağımız zaman oturarak çalışabiliriz. ::)
Ayrıca, bu rakamlara kaliteli bir mengene ile ikinci el bir örse sahip olabiliriz gibime geliyor.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #30 : 30 Ekim 2012, 18:36:34 »
Minareden at beni ,in aşağı tut beni türkü gibi bir şey o zaman ;D
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #31 : 30 Ekim 2012, 18:45:34 »
Öyle düşünmeyin arkadaşlar. Ufak alanlı yerler için gayet kullanışlı olur. Bunu sıcak dövmede kullanılacak bir örs olarak düşünmeyin. Perçin çakmak veya ufak çaplı işlerde kullanacaksanız ve yeriniz darsa pahalı da olsa alınabilir bir ürün olarak görüyorum.

Teoman.

• 565
« Yanıtla #32 : 30 Ekim 2012, 19:25:58 »
 Hocam bu zaten sıcak dövmede hafif işler için düşünülmüş bir örs/mengene. Diğer işler (perçin çakma vs.) herhangibi ağır işe uygun mengenede rahatlıkla yapılabilir.

ben şunu kullanıyorumhttp://www.evidea.com/urun/stanley-matkap-mengenesi-100mm-.aspx
 fiyat performans olarak bize en uygunu bu diye düşünüp aldıydım, gayetde memnunum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #33 : 30 Ekim 2012, 19:52:04 »
Haklısın sizin linkteki mengene fiyat performans olarak bıçakçılıkta biraz daha mantıklı. Ama diğer mengene güzel  görünüyor :) Parası çok olan alsın bence. 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #34 : 30 Ekim 2012, 22:19:37 »
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-antika-objeler-dev-antika-ors-100199636/detay  1550 vermek ısteyen varsa   1917 yapımı 252 kg bır örs var  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #35 : 30 Ekim 2012, 22:29:46 »
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-antika-objeler-dev-antika-ors-100199636/detay  1550 vermek ısteyen varsa   1917 yapımı 252 kg bır örs var  ;)

oda abartmış yahu biri akıl vermiş diğeride ilan baksana samanlıkta kalmış bir obje niye sattığını ne işe yaradığını bile bilmiyordur garibim :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #36 : 31 Ekim 2012, 00:23:58 »
Hocam bu zaten sıcak dövmede hafif işler için düşünülmüş bir örs/mengene. Diğer işler (perçin çakma vs.) herhangibi ağır işe uygun mengenede rahatlıkla yapılabilir.

ben şunu kullanıyorumhttp://www.evidea.com/urun/stanley-matkap-mengenesi-100mm-.aspx
 fiyat performans olarak bize en uygunu bu diye düşünüp aldıydım, gayetde memnunum.

Bence satnley e o parayı vereceğinize üzerine 10-15 lira koyup izeltaşın mengenesini alın .Hemde çelik mengene, döküm mengeneye o para verilmez.

Taner ustam, arkadaş fiyatı indirmiş geçen hafta 1750 tl istiyordu  O:-)

Teoman.

• 565
« Yanıtla #37 : 31 Ekim 2012, 00:49:18 »
10-15 değil 50ye de razıydım. fakat ben bunu aldığım zaman, hatırladığım kadarıyla izeltaş 100lük döner tablalı çelik mengene 300tl den aşağı bulamamıştım.  ::)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #38 : 31 Ekim 2012, 18:55:13 »
10-15 değil 50ye de razıydım. fakat ben bunu aldığım zaman, hatırladığım kadarıyla izeltaş 100lük döner tablalı çelik mengene 300tl den aşağı bulamamıştım.  ::)

Ben tablasız sanayideki izeltaş bayinden 145 tl ye bu sene başında aldım.Döner tablayı kendim yaptım on numara oldu  :2up