Bıçak Sanatı - Forum

örs imalatçıdan

omertt

• *
  • 4
  • Meslek: metal
  • Yer: tekirdağ - çorlu
örs imalatçıdan
« : 21 Ağustos 2011, 04:25:56 »
imalatçıdan her analizde örs...
çeliğe dair herşey...
istediğiniz analiz ve her türlü sorunuz için skeskinerr@hotmail.com  mail adresine mesaj göndermeniz yeterli...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: örs imalatçıdan
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2011, 09:32:46 »
iyi günler Ömer,
keşke foruma ticari bir açıdan bakmadan önce bir merhaba deyip kendini tanıtsaydın! tahmin edersin ki ilk önce kişi karşısındakini az çok tanımak ister.

kartvizit gibi bir mesaj yazıp, bana buradan ulaşabilirsiniz demek forum işleyişi açısından pekte doğru bir yaklaşım değil. sonuçta bir bilgi paylaşılacaksa adresi burası olmalı.

bu bakımdan biraz daha detaylı bilgi verirsen daha iyi olacağı kanısındayım, mesela elinde ne tip malzemeler var, kaç kg'lık örs mevcut. bunların durumları, fiyatı ne?

« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2011, 09:54:18 »
Gökhan ustamla aynı düşüncedeyim, elbette malzeme ticareti yapmak temel amacınız olabilir, bununda hiç bir sakıncası yok, hatta iyi de olur. "Malzeme tedariki" diye bir bölüm var forumda, oraya gidip ne tür malzemelerin ticaretini yaptığınızı yazarsanız arayan daha kolay bulur.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2011, 11:59:49 »
bende ustalarımızla aynı görüşteyim . malzeme tedariki bölümünde  hangi tür malzemeleriniz varsa tanıtabılırsın   Serkan kardeşim..   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2012, 13:28:43 »
İstanbulda ikinci el örs nerede bulabilirim.

Küçük tip amatör bir örs olmalı.

Adres verilirse sevinirim.

Biliyorum ikinci el örs bulmak çok zordur.
İşi bırakan bir demirci bile olsa örsü satılmaz sanki demircinin namusu gibi düşünülür.
Bulamazsam yeni almayı deneyeceğim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2012, 19:08:12 »
60 kg bır tane var üzerine bır ıkı punta atılmış  .  bır yerde daha var 250 tl ıstenıyor  çelık örs..  şayet ıstersenız sızın için bakarım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2012, 22:01:29 »
Geçenlerde hurdacılar sitesine gittim , 20 kg lik örse adam 250 lira istedi , sıfırı daha ucuz diyince ama bunun sehpası var dedi :) adam hakli örs neysede sehpa onemli :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2012, 22:39:06 »
bır kütük bulamayacaksak örsün altına ..!  olmadı kendım yaparım.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2012, 23:44:36 »
Buradaki hurdacılar malesef boyle Taner usta , neye tutturursa artık. Altındaki sehpa dediği şey 2 bilemedin 3 metre kosebentten ibaret. Bide pişkin pişkin kancanın sıfır orsunun kilosu 6,5 tl diyor. Kendininkini hic hesaplamamis heralde :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2012, 23:58:14 »
Geçenlerde hurdacılar sitesine gittim , 20 kg lik örse adam 250 lira istedi , sıfırı daha ucuz diyince ama bunun sehpası var dedi :) adam hakli örs neysede sehpa onemli :)

Serdar Aynisi benim basima geldi itfaiye meydaninda 20 kg 250 tl istediler.
Hurdacilar sitesinde orse denk gelmedim malesef
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2012, 18:37:23 »
Kanca'nın deposunda bir ucunda mengene olan bir örs vardı. Örs muhabbeti açılmışken söyleyeyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #12 : 16 Ocak 2012, 18:45:21 »
Kanca'nın deposunda bir ucunda mengene olan bir örs vardı. Örs muhabbeti açılmışken söyleyeyim.
evet ben de burada görmüştüm ama dövme için biraz küçük gibi. :-\
http://www.724magaza.com/KANCA-61602010125-ORSLU-MENGENE,PR-28873.html

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 16 Ocak 2012, 20:21:20 »
Aha!

Sefa, sana zamanında bahsettiğim örs buydu:

Link için sağol Murat.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #14 : 16 Ocak 2012, 20:30:45 »
rica ederim.

« Yanıtla #15 : 16 Ocak 2012, 21:18:23 »
Kaç kg acaba.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2012, 21:22:36 »
Kaç kg acaba.

Sefa ustam bende örs peşinde olduğum için daha önceden  araştırmıştım bu arkadaşı 17 kg, bize hafif kaçar fakat mengenenin yanındada iş görür gibi ne bileyim  O:-)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 16 Ocak 2012, 21:51:02 »
bıraz ufak gıbı..  bırde  çekıç darbelerını aldığında  dığer örsler dolu bu ise orta kısmı boş , aynı işi yapabılırmı acaba.?  hanı kalın bır malzeme dövsek  veya zamanla çökme   yan duvarlarda çatlak vs   oluşabılırmı..? 

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2012, 22:25:42 »
Bu mengenenin yapıldığı malzemeyle örsün malzemesi aynı değil.

Mengeneli örs üstünde küçük dövme işlemleri belki yapılabilir ama sıcak dövme işlemi kolay olmaz.

Örs çelik dökümdür ve  çalışma yüzeyi sertleştirimiştir.

Mengene en fazla GG24 olan pik dökümdür.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2012, 23:33:32 »
teşekkür ederim Murat bey  :)  yani tahmınım doğru çıktı buyuk ıhtımal ıle yan duvarlardan kırılır..