Bıçak Sanatı - Forum

Çelik lazım, yardımcı olur musunuz?

big.erdal

• *
  • 9
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Samsun
Çelik lazım, yardımcı olur musunuz?
« : 15 Ağustos 2011, 23:33:35 »
arkadaşlar merhaba forumda daha yeniyim. kendime sağlam bir bıçak yapmak istiyorum, ancak çelik seçimi ve tedarik konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. bana 20cm 5-6cm genişlikte ve 4-5mm kalınlıkta paslanmaz çelik lazım. şimdiden teşekkür ettim
Big Erdal

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Çelik lazım, yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2011, 23:35:44 »
arkadaşlar merhaba forumda daha yeniyim. kendime sağlam bir bıçak yapmak istiyorum, ancak çelik seçimi ve tedarik konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. bana 20cm 5-6cm genişlikte ve 4-5mm kalınlıkta paslanmaz çelik lazım. şimdiden teşekkür ettim

kardeşim öncelikle hoş geldin malum formumuza gelen ilk üyelerin merhaba konusu altında bir başlık acıp kendisini tanıtması gerekiyor forum kuralları gereği ondan sonra
hırdavat bölümünde istediğin çeliği kısıtlı imkanlar doğrultusunda bulma imkanın var

saygılarımla,
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

big.erdal

• *
  • 9
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2011, 23:37:25 »
açıkcası bilmiyordum yardımcı olduğun için sağol :)
Big Erdal

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2011, 23:45:39 »

tam olarak nerde ve nasıl bir kulanım düşünüyorsun ?

big.erdal

• *
  • 9
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2011, 23:47:14 »
av ve kamp amaçlı sağlam bişi olsun istiyorum
Big Erdal

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2011, 23:52:44 »
av ve kamp amaçlı sağlam bişi olsun istiyorum

paslanmaz konusunda dipsiz bir kuyu celikler
ama başlangıç ve el alışkanlığı için karbon çelikleriyle başlaman en faydalısı olacaktır konu ile alakalı forumda bir çok konu var onları incelediğinde nasıl hareket edceğini öğrenmiş olursun  ama ustalarımızın elinde sana göre paslanmaz çelik varmıdır bilemiyorum
ben genelde yarı paslanmaz olan d2 ve karbon çeliği olarak ck67 ve 1095 kulanıyorum arada
paslanmazlar oluyor tabi :)

big.erdal

• *
  • 9
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2011, 23:56:49 »
peki bunlardan herhangi birini isteğim ölçülerde nasıl temin edebilirim?
Big Erdal

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2011, 23:59:48 »

malzeme taderik ve hırdavat bölümünde arkadaşların satışları var kendine en uygununu secer alırsın ama paslanmazlar için birşey diyemiyeceğim hepsi yurt dışında geldiğinde pahalıya kacar

big.erdal

• *
  • 9
« Yanıtla #8 : 16 Ağustos 2011, 00:21:10 »
teşekkür ettim
Big Erdal

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 16 Ağustos 2011, 00:22:59 »
Eğer paslanmazlık ve ağız dayanımı isteyen, kamp bıçağı gibi birşey yapılacaksa RWL34 (CPM154CM ile aynı içerikte) öneririm, çok dayanıklı bir çelik, bıçak için gerçekten en iyi seçeneklerden biri. https://www.nordellknives.com/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=156_167&language=en
Ben buradan alıyorum, maalesef aşırı pahalı bir malzeme, ancak gerçekten hayat boyu kullanacağın bir bıçak yapacak olsam kendime bu çeliği kullanırdım...

Deneyim kazanmadan böyle bir çeliği kullanmak biraz müsriflik sayılabilir, keza ilk bıçaklarının pek tam istediğin gibi olması çok muhtemel değil tabii olarak. Bu yüzden ilk denemelerinizi eğer ısıl işlemini de kendiniz yapmayı düşünüyorsanız CK 60, 67 veya 75 gibi çeliklerden yapmanızı salık veririm. Eğer ısıl işlemi kendiniz yapmayıp profesyonel hizmet alacaksanız, bu durumda kesinlikle D2 ilk denemeleriniz için güzel bir çelik çünkü bulması kolay. Biraz çelik temini ile ilgili konularımıza göz gezdirin, bu arada "susuz" çelik almalısınız, tedarikçiye mutlaka sorun, "sulu mu susuz mu?" diye.

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #10 : 16 Ağustos 2011, 00:31:28 »
Eğer paslanmazlık ve ağız dayanımı isteyen, kamp bıçağı gibi birşey yapılacaksa RWL34 (CPM154CM ile aynı içerikte) öneririm, çok dayanıklı bir çelik, bıçak için gerçekten en iyi seçeneklerden biri. https://www.nordellknives.com/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=156_167&language=en
Ben buradan alıyorum, maalesef aşırı pahalı bir malzeme, ancak gerçekten hayat boyu kullanacağın bir bıçak yapacak olsam kendime bu çeliği kullanırdım...

Deneyim kazanmadan böyle bir çeliği kullanmak biraz müsriflik sayılabilir, keza ilk bıçaklarının pek tam istediğin gibi olması çok muhtemel değil tabii olarak. Bu yüzden ilk denemelerinizi eğer ısıl işlemini de kendiniz yapmayı düşünüyorsanız CK 60, 67 veya 75 gibi çeliklerden yapmanızı salık veririm. Eğer ısıl işlemi kendiniz yapmayıp profesyonel hizmet alacaksanız, bu durumda kesinlikle D2 ilk denemeleriniz için güzel bir çelik çünkü bulması kolay. Biraz çelik temini ile ilgili konularımıza göz gezdirin, bu arada "susuz" çelik almalısınız, tedarikçiye mutlaka sorun, "sulu mu susuz mu?" diye.
:2up

big.erdal

• *
  • 9
« Yanıtla #11 : 16 Ağustos 2011, 00:35:41 »
d2 almaya karar verdim, sanırım en uygunu o olacaktır, ama iş bulup satın almaya kaldı :)
Big Erdal

Rul-Mak Ltd.Şti.

• *
  • 39
  • Yaylık Çelik Ürünleri
  • Meslek: Yaylık Çelik Ürünleri
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2011, 15:17:28 »
Merhaba
Elimizde Ck67 4 mm ve 5 mm olarak plakalar mevcut
4x240x2000
5x600x2000
5,20 50 cr v 4 malzemede var bilgilerinize..
"Yaylık Çelik Tedarikçiniz"
www.rul-mak.com.tr