Bıçak Sanatı - Forum

Tahta oymacılığı,Marangoz(Kısaca tahtadan yüzük yapabilecek birilerini arıyorum)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
hocam çok sağolasın  fakat şunu söyliyim o yüzük halka şeklini aldıktan sonra her tarafı eşit şekilde oval olmuyor mutlaka bi tarafını daha fazla zımparalayı veriyosun  :(

buna dikkat et Berke bence de. garip bir şekilde olmuyor halka:)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Yardım ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Ha bu arada başka üye olduğum bir forumda (Kavsi) zihgir sıkıntısı çekiliyor. Acaba onları şu giresunlu ustamızla bir tanıştırsakmı diyorum... ::)

yalnız adam biraz tuhaf

gerçekten değişik birisi bıçak yay ok zıpkın zihgir herbişi yapıyor
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yardım ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Ha bu arada başka üye olduğum bir forumda (Kavsi) zihgir sıkıntısı çekiliyor. Acaba onları şu giresunlu ustamızla bir tanıştırsakmı diyorum... ::)

yalnız adam biraz tuhaf

:D  :D  :D Yusuf hocam hangimiz tuhaf değiliz ki? Keşke bende bukadar şeyi yapabilsemde herkesten daha tuhaf olsam  :D

Berke Boyacı

yalnız adam biraz tuhaf

YAY mııııııı ??? ???. Acil görüşme talep ediyorum  ^-^

Yüzük konusuna gelince yaklaşık 20 adet deneme yaptım 20 sinden 6 7 tanesi gayet düzgün oldu ovallik açısından ama kırıldı :(. Sanırım ağaç stabilize edilmemiş veya fırınlanmamış olduğundan olabilir diye düşünüyorum ama ben havlu attım... Uğraşılmaz torna aleti olmadan bununla  ;D. Pes diyorum ayrıca yapabilecek varsada bu kutsal görevi ona havale ediyorum şahsen...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
berke olur mu bilmem ama bir fikir ileri süreyim.

şahsen ben olsam baktım kullandığım ağaçlar sağlam değil, onu sağlamlaştırmak adına iç tarafını bakır yapardım.

yani parmağımın gireceği gibi bir bakır boru alır. ağaca bunun girebileceği kadar bir delik açar, boruyu buraya yapıştırıp sonrada işleyerek bunu inceltip yüzük formuna sokardım. bakır zaten iç tarafta kalacağından çok görünmeyecektir ama sağlamlık yönünden faydası olacağını düşünüyorum. ;)

Berke Boyacı

Teşekkür ederim gökhan abi 20 tane eğeyle bana yetti matkapla ufak bir torna aleti yapana kadar birdaha denemek istemiyorum açıkçası :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Bakır sağlıklı bir metal değil.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Yüzük konusuna gelince yaklaşık 20 adet deneme yaptım 20 sinden 6 7 tanesi gayet düzgün oldu ovallik açısından ama kırıldı :(. Sanırım ağaç stabilize edilmemiş veya fırınlanmamış olduğundan olabilir diye düşünüyorum ama ben havlu attım... Uğraşılmaz torna aleti olmadan bununla  ;D. Pes diyorum ayrıca yapabilecek varsada bu kutsal görevi ona havale ediyorum şahsen...
Sanırım ahşabın türü, liflerinin yönü (yolu) gibi şeyler önemli, çamdan filan yüzük olabileceğini pek sanmıyorum  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Zeytini denemeli...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

Gürgen denedim... Zeytinde denedim.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara

Hangi bakımdan sağlıksız.

Hangi bakımdan sağlıksız.
Terledikçe bakır oksit ( zehirli) oluşur.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Sefa ustam belki de ben yanlış anladım ama linkteki makalede şöyle bir pasaj var:

"Gıdaları muhafaza için kullanılan kaplar, bilhassa, aluminyum ve bakır suçlanmış fakat aliminyum oksit veya bakır oksidin zehirli olmadığı anlaşılmıştır."

http://www.ctf.edu.tr/anabilimdallari/pdf/522/Zehirlenmeler.pdf

Valla haklı olabilirsin, yazıyı okumayı sonraya bırakıyorum. Bendeki eski bilgi olabilir veya bakır sülfatla karıştırmış olabilirim. Ama yüzük gibi bir malzemede bakır sülfatta oluşabilirmi, oluşabilir belki.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
[quote author=Soytürk Dönmez link=topic=1611.msg32925#msg32925
    :D  :D  :D Yusuf hocam hangimiz tuhaf değiliz ki? Keşke bende bukadar şeyi yapabilsemde herkesten daha tuhaf olsam  :D
[/quote]

ama gerçekten acaip

yakın etrafındakiler bile öyle söylüyor
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...