Bıçak Sanatı - Forum

Tahta oymacılığı,Marangoz(Kısaca tahtadan yüzük yapabilecek birilerini arıyorum)

Berke Boyacı

Uzun süredir düşündüğüm yapmaya çalışıpta yapamadığım birşey bu. Tahtadan bir yüzük yaptırıp üzerinede şekiller oydurtmak istiyorum acaba bu tarz bir işi yapabilecek bir usta tanıyan varmı aramzda ? Yada yapabilecek birini tanıyan birilerini tanıyan biri de olabilir :) (Cümleme kurban... ;D)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Hımm, sen yapabilirsin :) Çok zor değil...

Kipmen Sanat web sitesi

Bencede Sen yap Berke ^-^

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
zamanında çok marangoz gezdim ama kimse yanaşmamıştı :-[
kendi şansını kendin yarat ...

Berke Boyacı

Denedim aslında ama fazla uğraşmadım :) Ne olacak bu tembelliğin sonu...
Nette kaynak arıyorum ama bulamıyorum böyle kaba taslak fikir veren bir anlatım varmıdır acaba... ::)

zamanında çok marangoz gezdim ama kimse yanaşmamıştı :-[
Hocam ben yapabilirsem birtanede sana yapacağım. Sorun yüzüğü yapmak değil sanırım ama işleme olayı çok zor... Sefa abi sen gravür işinden anlıyorsun sanırım yanlış hatırlamıyorsam... Şöyle ben bir yüzük yapsam sende işleme falan yaparsın üzerine nasıl olur  :-*

Yok Berke ben boyumun ölçüsünü aldım, zor iş ben almayayım :))

Berke Boyacı

Tamam o zaman yüzük olayını geçtim benim yapacağım yüzüğe gravür yapacak usta tanıyan mutlaka vardır... Sefa abi sen tanırsın  ::)

Fatih Ustaya bir sor istersen.

Berke Boyacı

Nasıl ulaşabilirim kendisine ?

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
hocam çok sağolasın  fakat şunu söyliyim o yüzük halka şeklini aldıktan sonra her tarafı eşit şekilde oval olmuyor mutlaka bi tarafını daha fazla zımparalayı veriyosun  :(
kendi şansını kendin yarat ...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Yüzük işi kolay, hoşuna giden bir ahşap bulacaksın, yüzük kalınlığında keseceksin, ortasına parmağın çapında bir delik deleceksin, tam parmağının geçeceği kadar (bu iş için matkabın var  ;) ). Sonra kıl testere, törpü, eğe, bıçak, zımpara vs. ile deliğin etrafını kesi aşındırıp istediğin şekil bir yüzük haline getireceksin. Gravür işi için benim de aklıma Fatih Usta geldi..

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
hocam çok sağolasın  fakat şunu söyliyim o yüzük halka şeklini aldıktan sonra her tarafı eşit şekilde oval olmuyor mutlaka bi tarafını daha fazla zımparalayı veriyosun  :(
Biraz alışınca, 2. veya 3. denemede düzgün şeyler çıkmaya başlar  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

Tamam o zaman ben denemelere başlıyım teşekkür ederim  ^-^

Ayrıca eğe kullanımıyla ilgili bir döküman vardı sitede arıyorum arıyorum bulamıyorum çıldırdım >:(
Onun yüzüğün iç kısmını şekillendirmede bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum sefa hocam açmıştı sanırım konuyu yollayabilirmisin veya yerini bilen varsa linkini atabilirmi  ::)

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Nette klasik okculukta kullanılan galiba şimşir ağacından yapılan ve yayı germede kullanılan baş parmağa takılan bir aparat ( adını hatırlayamadım) yapımını anlatan detaylı bir video vardı yardımcı olabilir. Eğelerini ağaca sürmeni tavsiye etmem birde talaşı temizleme sıkıntısı yaşarsın özellikle ince dişli eğelerinde ( onun içinde ayrıca bir aparat var gerci ), çeşitli kumlardaki zımparaları takoz yardımı ile kullanman bence daha mantıklı, yada dremel tarzı bir alet işini çok kolaylaştıracaktır. Basit bir torna yapabilirsen işin daha da kolaylaşacaktır ( Matkap ve basit bir ayna ).

Saygılar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
giresunda bıçak ağaç zıpkın yanında boynuzdan veya ağaçtan zihgir de  yapan bir ustam var  ;)

boyuna asılabilir ;)

« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2011, 08:56:16 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Hepsi çok güzeller. Hele sondaki boyuna asılabilir haline bittim. Okçulukla hiç ilgim olmasa da böyle bir zihgirim olsun istedim :)

Berke Boyacı

Yardım ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Ha bu arada başka üye olduğum bir forumda (Kavsi) zihgir sıkıntısı çekiliyor. Acaba onları şu giresunlu ustamızla bir tanıştırsakmı diyorum... ::)