Bıçak Sanatı - Forum

mosaik pin

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
mosaik pin
« : 28 Şubat 2010, 23:19:59 »
arkadaşlar uzunca bir süredir mozaik pin-perçinlere gittikçe artan bir ilgi duymaya başladım. epey bir dokuman biriktirdim ama birtürlü fırsat bulamadım. çellik dovme, hamon, vs vs  zımpara makinesi derken birtürlü fırsat bulamadım. elimdeki pota çeligi vs vs işleri de düşünürsek pekte erken zamanda vakit bulcagımı zannetmiyorum. ellimdeki dokuman vs resimleri paylaşarak belki aramızdan bir kişi bu işe girişir diye umuyorum. şimdi size kısa bir tanıtım yapmama izin verin. mozaik pinler çok güzeldirler çünkü....

durukan

• 774
Ynt: mosaik pin
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2010, 23:31:19 »
cok güzeldirler...

durukan

• 774
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2010, 23:34:49 »
bıçaklarımıza yaraşır bir estetiktedirler

durukan

• 774
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2010, 23:38:28 »
üstelik yapana emeginin karşılıgını da getirirler...

durukan

• 774
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2010, 23:46:49 »
 belki biraz fazla resiiimle zamanınızı almış olailirim arkadaşlar. anca çeşitli ornekler uzerinden anlatmayı daha acıklayıcı buldum. bu konu ile ilgilenmek isteyen , işin uzundan tutup corbada tuzum olsun diyen arkadaşlar varsa gerekli hertürlü yardıma acıgım. ..

« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2010, 23:56:16 »
Ustam güzel bir konuya parmak basmışsın, bu malzemelerin çoğunu piyasadan bulabiliriz, görünüşe göre yapması da pek zor bir iş değil. Ben şimdiye kadar kullanmayı hiç düşünmemiştim ama güzel de görünüyorlar hani. Denemekte yarar var diyorum, konuyu açtığın için sağol.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2010, 23:57:26 »
Durukan, aynı yolun yolcusuyuz...
Aynen mozaik pin yapan birisi olursa ben de onunla çalışmayı isterim. Kesinlikle bu işi yapan birisi karşılığını alacağı gibi keyifli bir hobiye de sahip olacaktır. Çabanı takdir ediyorum  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2010, 14:42:08 »
Durukan, elinde yapım aşamalarını anlatan döküman varsa paylaşabilirmisin? Anladığım kadarı ile profil ve çubuklar iç içe harmanlanıyor. Aralarında dolgu malzemesi varmı?
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2010, 16:36:07 »
Dolgu malzemesi boya katkılı epoksi. Ben zamanında yapmıştım ama sonra pinleri kullanamadan kaybettim bir şekilde, sonra da yapmaya hep üşendim, ayrıca en sevdiğim kare profil içerenler için uygun malzeme bulamadım buralarda. Şehirde yaşıyanlar çok şanslı bu tip işlerde...
« Son Düzenleme: 07 Mart 2010, 16:34:40 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2010, 21:18:22 »
Durukan, elinde yapım aşamalarını anlatan döküman varsa paylaşabilirmisin? Anladığım kadarı ile profil ve çubuklar iç içe harmanlanıyor. Aralarında dolgu malzemesi varmı?

dolgu maddesi var tabi. değişik değişik olabilir.  yapım aşamalarını daha detaylı acıklamalı dokumanım yok ama sanırım gerek de yok. fotograflar oldukça açıklayıcı.  şimdi aklıma geldi kare boru bulunamazsa sanırım mengenede yeniden şekle sokulabilir....

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2010, 15:57:24 »
sonuç olarak, mosaik pin yapan var mı, temin edebiliyor muyuz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2010, 17:43:08 »
Maalesef yok, iş başa düştü yine  :(
Yakında ihtiyacım olacak, onun için biraz yapacağım, yapım aşamalarını paylaşırım burada...

Kipmen Sanat web sitesi