Bıçak Sanatı - Forum

Kamyon şaftından bant zımpara

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
Ynt: Kamyon şaftından bant zımpara
« Yanıtla #20 : 16 Ağustos 2011, 08:27:40 »
orası öyle, tabiki kesilmişleri ben toplarımda, anahtar teslimi derken harcayacağımız son rakam kaç olur, daha üzerine para vermeden en son ne harcarız demek istemiştim.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 16 Ağustos 2011, 08:43:17 »
orası öyle, tabiki kesilmişleri ben toplarımda, anahtar teslimi derken harcayacağımız son rakam kaç olur, daha üzerine para vermeden en son ne harcarız demek istemiştim.
hesaplamak lazım esasen  parçalar arasınde okadar cok fiyat farkı varki dillere destan
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #22 : 16 Ağustos 2011, 09:47:11 »
bilge cim ekte resini verdiğim makinanın bitmiş hali 1000 tl civarı bulmaktadır buna iç bükey için kulanılan makara dahil değildir.

sayende hesaplamış olduk :)

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #23 : 19 Ağustos 2011, 15:35:27 »
Sevgili arkadaşlar, dostlar
Yukarıda resimlerini koyduğum makinalarda kullanacağım tekerlerin çapları ne olmalı? Tahrik kasnaklarını aliminyumdan yap dedediler diğeri ses yapar dediler. Ayrıca bu tekerleri nereden kaça alabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #24 : 19 Ağustos 2011, 15:42:44 »
Sevgili arkadaşlar, dostlar
Yukarıda resimlerini koyduğum makinalarda kullanacağım tekerlerin çapları ne olmalı? Tahrik kasnaklarını aliminyumdan yap dedediler diğeri ses yapar dediler. Ayrıca bu tekerleri nereden kaça alabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.

tahrik kasnağı cap olarak 80 lik alüminyum al alüninyumcularda ahzır kesilmişler olur onlardan bak pazarlık yap :)
ön tabla için 55 lik ortası boş alimunyum borular var et kalınlığı 20mm civarı oanlardan yaptır yarı yarıya fiyat farkı oluyor  hangi rulmanı kulancaksan ona göre
makaraların rulman yataklarını açtır fag -nsk-ors kullan rulmanda cinliden uzak dur anında dağılıyor :)  tahrik kasnağını yani motodan aldığı hareketi banta veren makarayı en az 150 veya 160 malzemeden yap paradan kaçma aliminyum yap malzemeleri
bu sayede bant çalışırken zımparan fazla ısınmaz ve kopmalar olmaz
milleri yapacaksan onlarıda 4130 veya 4120 malzemeden yaptır gerekirse ısıl işlemciye gönder setleştirilsin

saygılar

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #25 : 19 Ağustos 2011, 16:28:42 »
Özgür biraz geç ve güç anlıyorum. Şimdi bant zımparayı dönderen büyük teker alacam birde yukarıda zımparayı yay ile geren bir teker var.
Ayrıca zımparanın hızını ayarlayacağım ikitane kasnağım olacak. bunların çapları ne olmalı ayrıca bunlara giren millerin çapları ne olmalı. artı kayışın kalınlığı ne olmalı.
Birde elimde trifaze 1 beygirlik motor var onu monofazeye çevirsem sorun olurmu.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 19 Ağustos 2011, 16:37:25 »

Özgür biraz geç ve güç anlıyorum. Şimdi bant zımparayı dönderen büyük teker alacam (alimunyum 150mm veya 160mm capta olacak )
 birde yukarıda zımparayı yay ile geren bir teker var. [color=]buda denge makarası olacak bunun capı esasen önemli değil 50 de olur 80 de olur [/color]
Ayrıca zımparanın hızını ayarlayacağım ikitane kasnağım olacak. bunların çapları ne olmalı ayrıca bunlara giren millerin çapları ne olmalı. artı kayışın kalınlığı ne olmalı.[color=]bu kasnakları kendşi kafana göre alacaksın esasen bendeki 3 kademeli 100-75-50  gibi sen bunu farklı bir boyda alabilirsin
ayrıca ana mil olarak kulanıcağın malzeme 4120-4130 kalite çelikten cap 30 malzemeden yapmalısın  ve bunlara göre yatak kulanman gerekiyor .
[/color]
Birde elimde trifaze 1 beygirlik motor var onu monofazeye çevirsem sorun olurmu.c[color=]evirirsen zaten güç düşük daha da düşer hurdacıları biraz gez ve en azından 1,5kw lık bir motor edinmeye bak derim
[/color]

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #27 : 19 Ağustos 2011, 17:17:17 »
Teşekkür ederim seni herhalde makina bitene kadar epey rahatsız edeceğim
Muhabbetle kal

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #28 : 19 Ağustos 2011, 17:30:38 »
Teşekkür ederim seni herhalde makina bitene kadar epey rahatsız edeceğim
Muhabbetle kal

estafurullah ne demke herzaman yardıma hazırım

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #29 : 22 Ağustos 2011, 16:10:14 »
Tekermarket.com'da, 20 cm çapında 5 cm eninde polyamid ağır tip teker buldum. Tahrik kasnağı olarak kullanılabilirmi acaba?

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #30 : 22 Ağustos 2011, 16:12:08 »
Birde motorun tek kondansatör veya çift kondosatörlü olması farkeder mi?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 22 Ağustos 2011, 16:16:48 »
Tekermarket.com'da, 20 cm çapında 5 cm eninde polyamid ağır tip teker buldum. Tahrik kasnağı olarak kullanılabilirmi acaba?

kulanamazsın anack içükey alışması için olabilir

motor çift kondansatörlü olmalıdır kakış ve daimi kondansatör tek de olur esasen aldığın yere söyle ben bunun zırtpırt acıcam aman yanmasın sonra dersen oda sana bir tanesini verir mutlaka
ama çift olanı iyidir

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 22 Ağustos 2011, 22:27:44 »
İkinci kondansatör bizim kullanımımız için aslında pek de olmazsa olmaz değil...

Eğer motor kalkışta da yük altında olacaksa yani fan gibi bir kullanımı olacaksa yüksek tork için ikinci kondansatörün faydası olacaktır. Ancak zımparayı kalkış anında kimsenin zorladığını sanmıyorum. Zaten motor çalışma devrine yaklaşınca ikinci kondansatör de devreden çıkar. Biz de normalde motoru bu andan itibaren zorlamaya başlarız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #33 : 22 Ağustos 2011, 23:48:52 »
İkinci kondansatör bizim kullanımımız için aslında pek de olmazsa olmaz değil...

Eğer motor kalkışta da yük altında olacaksa yani fan gibi bir kullanımı olacaksa yüksek tork için ikinci kondansatörün faydası olacaktır. Ancak zımparayı kalkış anında kimsenin zorladığını sanmıyorum. Zaten motor çalışma devrine yaklaşınca ikinci kondansatör de devreden çıkar. Biz de normalde motoru bu andan itibaren zorlamaya başlarız.
bir noktada haklısınız ama durum şudurki kulandığınız yayla alkalı olarak ilk kalkışta motorun zaten belli bir demeraj akımı olduğundan bu olşan reaktif gücü karşılaması için ideal olanı kalkış kondansatörünün olmasıdır durkalların aşırı olduğu durumlarda kalkışa yardımcı olmak herzaman iyidir.
olurda ben makinayı çalıştırıp 2saat susturma derseniz ozaman tek olanı kulanın derim ama radaki 20tl farka değmez sanırım :)

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #34 : 24 Ağustos 2011, 15:56:53 »
Özgür bu tekerin çapı mı uygun değil yoksa polyamid olması mı uygun değil?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #35 : 24 Ağustos 2011, 16:16:31 »
Özgür bu tekerin çapı mı uygun değil yoksa polyamid olması mı uygun değil?

eğer tahrik makarası olarak kulanacaksanız tekerin genişliği uygun değil ama ben bununlam iç bükeyyapacağım diyorsanız ona uygun

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #36 : 24 Ağustos 2011, 16:51:51 »
Tahrik makarasının eni kaç santim olmalı?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #37 : 25 Ağustos 2011, 00:42:26 »
Tek kondansatörle yıllardır gidiyor benim zımpara makinesi, hımm sanırım ilk çalıştığında yıl 2004 filandı, 7 yıl fena değil  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #38 : 25 Ağustos 2011, 00:49:33 »
Tek kondansatörle yıllardır gidiyor benim zımpara makinesi, hımm sanırım ilk çalıştığında yıl 2004 filandı, 7 yıl fena değil  ^-^

kısmet ustadım kısmet
taner ustamız birkaç motor heba etti biliyorsunuz

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 25 Ağustos 2011, 00:51:35 »
Tahrik makarasının eni kaç santim olmalı?

şimdi ustadım ilk gönderdiğin resimlerdeki malzemelerden yapacaksan  ozaman iş değişir baktığın sitede 250mm e 60mm kalınlıkta polyemin tekerler var sanırım onlardan temin edersen dahada güzel olabilir
200 lüğüde kulanabilirsin o şekilde benim kafa bizim kulandıklarımıza gitti ondan sana yanlış cevap verdim kusurumu affet