Bıçak Sanatı - Forum

Kamyon şaftından bant zımpara

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
Kamyon şaftından bant zımpara
« : 14 Ağustos 2011, 22:40:23 »
Fotoğraftaki makinaya benzer bir makina yapmak istiyorum. Basit ve yapımının kolay olacağını düşünmem beni onu yapmaya sevk ediyor. Acaba kullanışlı olur mu?
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Kamyon şaftından bant zımpara
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 23:17:58 »
resmi sanırım küçük boyutta upload etmişsiniz,tıkladığım zaman küçük oluyor ve büyük görmediğim için resmi anlayamıyorum  :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2011, 23:27:09 »
Fotoğraftaki makinaya benzer bir makina yapmak istiyorum. Basit ve yapımının kolay olacağını düşünmem beni onu yapmaya sevk ediyor. Acaba kullanışlı olur mu?
gayet güzel bir makina olur çalışmak için ama iç bükeylerde nasıl bir çalışma yapılabilir bilemiyorum.
onun yerine arkadaşların yapmış olduğu zımpara makinalarından yapılabilir diye düşünüyorum cok pro birşeyler istersen benimkinden kestirip göndereyim  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2011, 00:16:38 »
Gayet güzel olur, bence bir an önce başla en azından aksilik çıksada elinde aksiliklerini giderdiğinde çalışacak bir makinan olur. Özgürün makinası da denenmiş bu arada göz ardı etme derim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2011, 01:03:35 »
yapımı sıze şu anda basıt gıbı gelsede . ufağı veya buyuğunu yaparken aynı eforu sarf edeceksınız. yapılmısken daha kullanışlı bır makına yapmak daha akıllıca olur  ;)
bu makınanın ön tablası yok mesela . çok işe yarayan bır parçanın olmaması  buyuk eksıklık.. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2011, 01:06:45 »
bu arda makinayı kulanacağınız noktada 3 faz var ise motoru direkt olarak akuple kulanmanızda fayda var hız kontrolle işler dahada uygun hale gelebiliyor hem aradki 6 parçalık malzemeyi bertaraf ediyorsunuz buda = sorunsuz bir makine oluyor

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2011, 01:08:38 »
bu arda makinayı kulanacağınız noktada 3 faz var ise motoru direkt olarak akuple kulanmanızda fayda var hız kontrolle işler dahada uygun hale gelebiliyor hem aradki 6 parçalık malzemeyi bertaraf ediyorsunuz buda = sorunsuz bir makine oluyor

+1         bu arada kontrol ünitesi 350/400tl arası yani tamamen duygusal ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2011, 01:13:05 »

+1         bu arada kontrol ünitesi 350/400tl arası yani tamamen duygusal ;D

yani mutlaka duygusallık var işin içinde hızlı ve basit kulanımda en önemlisidir bence
hesabı ben şu şekilde yapıyorum
kasnak 2 adet  60tl +30 işçilik
motor tezgahı 72 tl
motor farkı 100 tl
yataklar 20tl
mil 10tl
fark 292 tl 100 tl fazlayla hız kontrolü elinizde :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 15 Ağustos 2011, 01:19:18 »
tabı trıfaze varsa ;D  monofaze gırıs trıfaze çıkış hız kontrolü daha fıyatlı dıye bılıyorum..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 15 Ağustos 2011, 01:21:30 »
tabı trıfaze varsa ;D  monofaze gırıs trıfaze çıkış hız kontrolü daha fıyatlı dıye bılıyorum..

mono giriş tirfaze çıkış söylediğin fiyatlarda üstad zaten bunun ucuzu ile pahalısı arasında fiyat farkı var bu kontrolerleri yapan birkaç firma var markalrda onlardan alıyor
mesela toshiba sı 400 dolarsa toshibanın makinasını kullanıpta başka marka basanın 200 dolar  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 15 Ağustos 2011, 01:22:48 »
anladım  :)  her şekil marka satıyorlar yani  :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 15 Ağustos 2011, 01:25:14 »
anladım  :)  her şekil marka satıyorlar yani  :)

aynen üstadım en iyisini alıcam diyorsan sıemens ve abb ama onların yaptığı işi digerleride yapıyor ama bilinçli almak lazım nasıl ve nerde kulanıcağını düzgün anlatırsan adam akıllı yardımcı oluyorlar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 15 Ağustos 2011, 01:29:39 »
ben yaparsam anlatamam. sen anlatıcan artık ;D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 15 Ağustos 2011, 01:38:16 »
ben yaparsam anlatamam. sen anlatıcan artık ;D

okoly sana direkt motor akupleli kestirecem zaten meraklanma 2,2kw 3 fazlı gamak motora göre ayarlıyı verecem malzemeyi :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 15 Ağustos 2011, 01:43:43 »
tamam  ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 15 Ağustos 2011, 02:43:21 »
Al gülüm ver gülüm  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 15 Ağustos 2011, 14:28:24 »
gayet güzel bir makina olur çalışmak için ama iç bükeylerde nasıl bir çalışma yapılabilir bilemiyorum.
onun yerine arkadaşların yapmış olduğu zımpara makinalarından yapılabilir diye düşünüyorum cok pro birşeyler istersen benimkinden kestirip göndereyim  ;)
Özgür ne diyeyim, senin şu yardımseverliğine, paylaşımcılığına hayranım.Sağolasın, iyi ki varsın. :2up
Senin makine anahtar teslim bize kaça çıkar onu deyiverde, 2012 yatırım planına koyalım şimdiden.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #17 : 15 Ağustos 2011, 16:57:19 »
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Maalesef evde kullanacağım için trifaze yok. Özgür, teklifin için teşekkirler ama, duygusal açıdan hafif olsun istiyorum. Kaynak işlerinide Nevşehir sanayisinde, eşe dosta hayrına yaptırmayı düşünüyorum :).

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
« Yanıtla #18 : 15 Ağustos 2011, 17:00:42 »
Fikir vermesi açısından benzer projeler. Artık nasıl birşey çıkartırız bilemiyorum. Ayrıca arkadaşların yaptığı makinalar cok büyük ondan böyle bir şey istiyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #19 : 15 Ağustos 2011, 17:07:16 »
Özgür ne diyeyim, senin şu yardımseverliğine, paylaşımcılığına hayranım.Sağolasın, iyi ki varsın. :2up
Senin makine anahtar teslim bize kaça çıkar onu deyiverde, 2012 yatırım planına koyalım şimdiden.

işte 10 bilinmeyenli denklem alah için iyi hesaplamak lazım anatarı kendin yapacan ben kestirir gönderirim adresine sen artık toplasın gerisi sana kalmış :)