ustad ellerine sağlık bıcak formu gayet güzel olmuş ama ben kabzeyi daha cok sevdim birde bu bıcaklar kulanımlıkmı yoksa koleksiyon olarakmı yapıyorsunuz
eğer kulanımlıksa çeliği değiştirmeniz bıcaklarınızın sağlamlığı acısından daha iyi olacaktır
saygılarımla
Bu yaptığım sadece 5. bıçak. Henüz deneme üretimindeyim. Çelik teminiyle vakit kaybetmektense elime hangi malzemeyi geçirdiysem onunla bıçak yapmayı deniyorum.
3260'ı seçme nedenim çok kolay bulunuyor olması. Balta ve çapa gibi el aletlerinin yapıldığı çelik. Tavlandığında işçiliği kolay. Kırılmaya karşı çok dayanaıklı (balta bile yapılabildiğine göre). Fakat en önemlisi Isıl işlemi kesinlikle çok problemsiz. Su verirken istediğin hatayı yap fark etmez, ne çatlıyor ne de dönüyor. Bir acemi için çok iyi bir antrenman malzemesi.
Fakat en büyük problemi oksidasyon. Haddinden çabuk okside oluyor. Bu nedenle kullanılacak bir bıçak için uygun bir çelik değil.
Ama bu bıçaktan sonra kendime güvenimin geldiğini söyleyebilirim. Bundan sonraki çalışmam sanırım D2 ile olacak.