Bıçak Sanatı - Forum

#5 Adını İncememed koydum

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
#5 Adını İncememed koydum
« : 14 Ağustos 2011, 10:42:00 »
Bant zımpara makinesini ilk bıçağı. İnce uzun profilinden esinlenip adını İncememed koydum.
Daha önceki bıçaklarıma benzesede, az çok fark var.
En önemlisi bant zımpara sayesinde ağız açısı çok düzgün oldu. Eğeyle yapılan üretimlerde ister istemez ağız dış bükey çıkıyor.
Balçağın formunda da daha önceki bıçaklaradaki yapıcı eleştirileri dinledim ve arkaya doğru bir eğım verdim.
Bir diğer fark ise sapta. Daha önce çok yuvarlatıyordum. Şimdi yüzeyleri düz bırakıp sadece köşeleri kırdım. Böyle daha kibar göründüğünü düşünüyorum.
Umarım siz de beğenirsiniz.

Çelik 3260
Namlu 130 mm
Sap 110 mm Wenge
En 20 mm
Kalınlık 3.7 mm

By ertarda at 2011-08-14

By ertarda at 2011-08-14

By ertarda at 2011-08-14
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: #5 Adını İncememed koydum
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 11:02:44 »
çokda güzel olmuş sade ve göze çok hoş görünüyo. bantzımparanda hayırlı ugurlu olsun nice bıcaklara   :2up :2upİNŞALLAH
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2011, 11:17:41 »
elinize sağlık çok temiz bir işçilik özenli bir çalışma olmuş tebrik ederim.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2011, 11:43:31 »
Süper Ertuğrul, gerçekten çok başarılı, keyifli bir sonuç çıkmış  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2011, 12:07:20 »
Süper Ertuğrul, gerçekten çok başarılı, keyifli bir sonuç çıkmış  :2up
elinize sağlık çok temiz bir işçilik özenli bir çalışma olmuş tebrik ederim.. :)
çokda güzel olmuş sade ve göze çok hoş görünüyo. bantzımparanda hayırlı ugurlu olsun nice bıcaklara   :2up :2upİNŞALLAH
Ustalarımdan gelen olumluyanıtlar göğsümü kabarttı.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2011, 12:14:44 »
Ertuğrul kesinlikle çok temiz ve güzel bir işçilik olmuş. Bakınca herşeyi muntazam birbirine uymuş ne söylenebilir ki :2up :2up ellerin kolların dert görmesin, tebrik ediyorum.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2011, 12:46:39 »
ellerinize sağlık, çok şık ve güzel işçilik

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2011, 13:00:37 »
elinize sağlık Ertuğrul bey  :) kullanışlı bır bıçak olmuş .ılk balçaklı bıçağımı yaparken aklımda tutup uyguladığım şeylerden bırısı balcağın namluya sıkı oturması idi.

namlu ıle balcak arasındakı sıfır boşluk ,daha bır göze güzel gelıyor.  ama eğe işlemi adamı sinir eder o ayrı  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos 2011, 13:05:46 »
Çok güzel bir bıçak olmuş. Balçak pim vs hepsi çok yakışmış. Kesici ağızı da bant zımpara ile mi açtınız ?

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2011, 13:11:33 »
elinize sağlık Ertuğrul bey  :) kullanışlı bır bıçak olmuş .ılk balçaklı bıçağımı yaparken aklımda tutup uyguladığım şeylerden bırısı balcağın namluya sıkı oturması idi.

namlu ıle balcak arasındakı sıfır boşluk ,daha bır göze güzel gelıyor.  ama eğe işlemi adamı sinir eder o ayrı  ;)
Bu bıçak denemesinde balçak konusunda şanslı idim. Balçağın içini oyarken şans eseri (şimdilik şans eseri diyorum, ustalıkla ilgisi yok) hatasız yakın bir kanal oldu. Böylece sadece pimleri çakıp balçak işini bitirebildim.
Ama her zaman bir B planı olmasında fayda var. Bu işin B planı ise lehim. Ola ki balçak oyuntusunda boşluk oluştu. Pimlerden sonra balçak ile namlu arasındaki bu boşluğu bildiğimiz standart elektronikçi lehimiyle doldurmak mümkün. Oldukça iyi sonuçlar veriyor.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2011, 13:11:58 »
çok iyi elinize sağlık
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2011, 13:13:14 »
Şerit zımpara  kendisine  verilen  emeğin hakkını fazlasıyla  vermiş   Ertuğrul  bey  :)
Elinizin  mahareti de  eklenince  Hatasız  görünen  tertemiz  bir  iş  çıkarmışsınız  kutlarım .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2011, 13:13:58 »
Çok güzel bir bıçak olmuş. Balçak pim vs hepsi çok yakışmış. Kesici ağızı da bant zımpara ile mi açtınız ?
Evet doğrudur. Su verdikten sonra artık eğe işlemiyor. Bant zımparadan başka çözüm kalmıyor.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2011, 13:21:51 »
Yanlış anlamazsanız ben sizin yerinize olsam böyle güzel bir bıçağa yağ taşı ile ağız açarım. Evet zor ve uzun olur ama  işçiliği de ince olur.

Saygılar. 

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2011, 13:25:57 »
Yanlış anlamazsanız ben sizin yerinize olsam böyle güzel bir bıçağa yağ taşı ile ağız açarım. Evet zor ve uzun olur ama  işçiliği de ince olur.

Saygılar.
Neden yanlış anlayayım. Ayrıca çok teşekkür ederim. Yağ taşı ile bu işin yapılabileceğini daha önce tasavvur etmemiştim. Şimdi düşününce bu yöntem aklıma yattı. Bundan sonraki uyugulamalarda bu yöntemi kesinlikle kullanacağım. İşte bunları öğrenebilmek için bu forumdayız. Tekrar teşekkürler.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2011, 13:28:56 »
Şerit zımpara  kendisine  verilen  emeğin hakkını fazlasıyla  vermiş   Ertuğrul  bey  :)
Elinizin  mahareti de  eklenince  Hatasız  görünen  tertemiz  bir  iş  çıkarmışsınız  kutlarım .

Bekir Bey, ben o makine için uzun süre çalışmıştım. Artık sıra bant zımpara makinesinde, biraz da o benim için çalışsın bakalım. :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2011, 13:30:08 »
bant zımparadan sonra artık şerit testerede  lazım  ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 14 Ağustos 2011, 13:58:05 »

Saygılar.
Amanın, bir kere yapmıştım, gerçekten çok uzun sürüyor  ???

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #18 : 14 Ağustos 2011, 15:23:29 »
elinize sağlık ertuğrul bey güzel bir işçilik ;)

Saygılar.

emre sen uzun sürdü deyince ben birden korktum  :-[..
sen normal işi azami sürede yaparsın. senin uzun dediğin süre bizim için bitmez ....

« Yanıtla #19 : 14 Ağustos 2011, 16:32:18 »
elinize sağlık ertuğrul bey güzel bir işçilik ;)

Saygılar.

emre sen uzun sürdü deyince ben birden korktum  :-[..
sen normal işi azami sürede yaparsın. senin uzun dediğin süre bizim için bitmez ....

+10000