Bıçak Sanatı - Forum

içbükey çalışmaları +d2 ler

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
içbükey çalışmaları +d2 ler
« : 14 Ağustos 2011, 01:56:38 »
evet arkadaşlar zımpara makinasını bitidikten sonra yapmış olduğum iç bükey çalışmalarından birtane daha
ufaklığın boyu 29cm kadar genişlikte ona orantılı malzeme ck67 tuz banyosunda ıslıl işlemi yapılmış olup sertlik 59hrc dir keskinleştrilmemiş olup sap malzemesine daha karar veremedim balçağı bakır olarak yapmayı planlıyorum pimlarda akabinde bakır olacaklardır balcak paslanmazda olabilir pimler sarıdan
veyahut balçak kısmını abonoz geri kalanının kestane uruda yapılabilir artık bayramdan sonra yaparım inşallah
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: içbükey çalışmaları +d2 ler
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 01:58:28 »
konu başlığı fazla açılmaması acısından son parti olarak  hazırladığım ve bitirdiğim bıcakları tek başlık altında yayınlıyacağım saygılar

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2011, 02:02:38 »
Ellerine sağlık bu iç bükey işini bayağı geliştirdin bitmiş halini merakla bekliyorum eminim harika bişey olacak.
Yanlız bişey dikkatimi çekti profil gri mi yoksa benmi yanılıyorum.
Yada gri ise neden gri.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2011, 02:04:30 »
Ellerine sağlık bu iç bükey işini bayağı geliştirdin bitmiş halini merakla bekliyorum eminim harika bişey olacak.
Yanlız bişey dikkatimi çekti profil gri mi yoksa benmi yanılıyorum.
Yada gri ise neden gri.

profili cam kumlama ile kuladım ondan mat olarak gri cıktı esasen demir kumlamada kumlayacaktım baktım makina bozuk bunula idare edelim dedim :)
profili hafta içi teflon kaplatmayı planlıyorum veya başka birtanesini kaplatıp teste tabi tutacağım

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2011, 02:06:53 »
Teflon sonuçlarını burada paylaşırsan çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Yine ilk lerin peşindesin başarılarının devamını diliyorum.
Kal Sağlıcakla.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2011, 02:12:22 »
Özgür eline sağlık, çok güzel görünüyor  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2011, 02:13:21 »
Özgür eline sağlık, çok güzel görünüyor  :2up

eyvallah ustad sağolasın

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2011, 02:15:23 »
evet arkadaşlar zımpara makinasını bitidikten sonra yapmış olduğum iç bükey çalışmalarından birtane daha
ufaklığın boyu 29cm kadar genişlikte ona orantılı malzeme ck67 tuz banyosunda ıslıl işlemi yapılmış olup sertlik 59hrc dir keskinleştrilmemiş olup sap malzemesine daha karar veremedim balçağı bakır olarak yapmayı planlıyorum pimlarda akabinde bakır olacaklardır balcak paslanmazda olabilir pimler sarıdan
veyahut balçak kısmını abonoz geri kalanının kestane uruda yapılabilir artık bayramdan sonra yaparım inşallah

Kestane urunu yeni kesmedin miydi hocam? Bir de arkadaş nasıl malzeme bolluğu varsa (kıskanç smiley niye yok yahu forumda?), Allah artırsın.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos 2011, 02:18:05 »

Kestane urunu yeni kesmedin miydi hocam? Bir de arkadaş nasıl malzeme bolluğu varsa (kıskanç smiley niye yok yahu forumda?), Allah artırsın.

kestane uru taktiri ilahi işte ağaç önceden kesildiği için kurumuş garibim bende eve gelirken naylon cuvalla araçta getirmiştim aracın kliması 16 saat açık olunca orda ufak bir nem olayı oluşmuş sonra bunları karanlık ve kuru bir alanda bıraktım baktımki kupkuru :)

okadar fazla malzem yok yahu kestane uru ceviz kökü (20-25kg kadar ) tikti vengeydi pamelaydı boynuzdu micartaydı g10 du zabranoydu kirazdı şimşirdi birde kayın ve fiberler var okadar fazla değil yani  O:-)
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2011, 02:20:01 Gönderen: ozgurozdemir »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2011, 02:21:05 »
özgür elerıne saglık tam usta işi olmus  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2011, 02:28:54 »

kestane uru taktiri ilahi işte ağaç önceden kesildiği için kurumuş garibim bende eve gelirken naylon cuvalla araçta getirmiştim aracın kliması 16 saat açık olunca orda ufak bir nem olayı oluşmuş sonra bunları karanlık ve kuru bir alanda bıraktım baktımki kupkuru :)

okadar fazla malzem yok yahu kestane uru ceviz kökü (20-25kg kadar ) tikti vengeydi pamelaydı boynuzdu micartaydı g10 du zabranoydu kirazdı şimşirdi birde kayın ve fiberler var okadar fazla değil yani  O:-)

Azmış gerçekten. (kıskanç smiley'den vazgeçtim, çatlayanı lazım :P)
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2011, 02:29:26 »
özgür elerıne saglık tam usta işi olmus  :2up :2up :2up

eyvallah ustad işte en güzel yorum
ama daha kırk fırın kadar ekmek yemek lazım tabi arada su koyvermessek :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2011, 02:30:45 »

[/quote]

üstad nazar etme ne olursun sabret seninde olsun :)
yahu birde bıcağa yorum yapsan nasıl olur hatalarımızı görsek değilmi  >:D

« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2011, 02:31:40 »
Budur, kesinlikle çok güzel ve düzgün hatları var :2up kolay iş değil ama sen bitirmişsin işi belli.. Ellerine sağlık Özgür tebrikler.. :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2011, 02:33:52 »
Budur, kesinlikle çok güzel ve düzgün hatları var :2up kolay iş değil ama sen bitirmişsin işi belli.. Ellerine sağlık Özgür tebrikler.. :2up

eyvallah ustam arada cıkıyor temiz işler bundan önce ve sonra yaptıklarımı bir görsen evlere şenlik neyseki onlar agır hizmete maruz kalacaklar atölyede kesim işlerinde kulanacağım bu bana fazla gelecek avcı arkadaşın birine nasip olur inşallah

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2011, 02:40:13 »

[/quote]

Mal varlığı beyanıyla akıl mı bıraktın hocam?

İp deliğini ben üst köşede tercih diyorum, ipi bileğe sardığında bıçağın eksende dönmesi azalıyor. Balçak üstü köşeden saplamalık bir bıçak tasarımı gibi anlıyorum (namlu kabzadan ensiz), kabzanın sona doğru genişlemesinden de çekerek kesildiğinde de elde kalacak bir tasarım. Gayet başarılı duruyor. Kabzayı avuç içi tombul, işaret ve küçük parmak hizasında boğumlu şekilde yaparsan süper kullanışlı olur diye düşünüyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2011, 02:46:59 »

Mal varlığı beyanıyla akıl mı bıraktın hocam?

İp deliğini ben üst köşede tercih diyorum, ipi bileğe sardığında bıçağın eksende dönmesi azalıyor. Balçak üstü köşeden saplamalık bir bıçak tasarımı gibi anlıyorum (namlu kabzadan ensiz), kabzanın sona doğru genişlemesinden de çekerek kesildiğinde de elde kalacak bir tasarım. Gayet başarılı duruyor. Kabzayı avuç içi tombul, işaret ve küçük parmak hizasında boğumlu şekilde yaparsan süper kullanışlı olur diye düşünüyorum.
[/quote]

bunda tasarım değiştirmek zor ama ikinci kardeşinde bu değişiklikleri muhakkak uygulayacağım oda 1 ay sonra inşallah

bu arada konşuuda pişer bizede düşer  urların kalanı gelince bir stabilize operasyonu olacak inşallah

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #17 : 14 Ağustos 2011, 03:05:57 »
İp deliği dışında profilde değişiklik gerekmez hocam, avuç içi tombul, işaret ve serçe parmaklarda boğum dediğim kabzanın et kalınlığı ile ayarlanacak; avuç içine denk gelen yerde 1cm, boğumlar .5cm, balçak .7cm, sapın sonu 1.5cm gibi. Bkz:

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #18 : 14 Ağustos 2011, 03:08:16 »
İp deliği dışında profilde değişiklik gerekmez hocam, avuç içi tombul, işaret ve serçe parmaklarda boğum dediğim kabzanın et kalınlığı ile ayarlanacak; avuç içine denk gelen yerde 1cm, boğumlar .5cm, balçak .7cm, sapın sonu 1.5cm gibi. Bkz:

hım bunu kabzayı yaparken kulanırım bakalım nasıl olacak et kalınlığı 4mm buşekilde olması için kesin ahşap kulanmak gerekecek mikarta kalınlıkları yetmiye bilir

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #19 : 14 Ağustos 2011, 03:12:19 »
bıçağın metal rengi çok hoş görünüyor