Bıçak Sanatı - Forum

askeri bıçaklar

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
Ynt: askeri bıçaklar
« Yanıtla #40 : 13 Ağustos 2011, 17:47:27 »
keşke böyle bir bıçak türk timlerinde de olsa bence çok kullanışlı sorun sadece ruslar değil onların bu askeri bıçaklar konusundaki buluşları ve bence balistik knife gerçekten harika bi buluş çok işe yarıyabilecek bi alet
kendi şansını kendin yarat ...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #41 : 13 Ağustos 2011, 18:02:29 »
Rusların atma bıçağı kahpe mi? Adamlar Spetsnaz, gece sokulur, hedefleri olan tek adamı bertaraf eder, kimsenin uykusunu bölmeden giderler. Sabaha görürsün eserlerini. Amerikalı olsa mekana helikopterle iner, kimi görse vurur, cesetleri toplar gider, üssünde hedefi vurduğunu doğrular.
    Bence gözünüzde fazla büyütmüşsünüz bu spetsnazları, bestlan baskınını yapan onlar değilmiydi? Tarihe geçmiş en başarısız kurtarma operasyonu!!!!
    Spetsnazların gücü sadece kadın, çocuk ve yaşlılara yeter  :-[

Etrafında çetesi varken Basayev'i uçuran mayın durduk yere kendiliğinden patlamıştı, belden yukarısı 2km ötede bulundu adamın... Gözümde fazla büyütmüşüm.
   Arkadaşım burada mesele Basayevin nasıl ŞEHİT olduğu değil ki!!Benim dediğim olay tarihe geçmiş en büyük kurtarma felaketinin başrol oyuncuları olan sizin  yere göğe sığdıramadığınız spetnazlar !!
    " Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. "

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #42 : 13 Ağustos 2011, 18:17:17 »
baslığın konusu iyice kaydı

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #43 : 13 Ağustos 2011, 18:34:07 »
eylem abi birazdan elinde kafkassavaslari.com linkiyle gelecek haberiniz olsun ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #44 : 13 Ağustos 2011, 21:53:31 »
eylem abi birazdan elinde kafkassavaslari.com linkiyle gelecek haberiniz olsun ;)

Arkadaşlar ( hele genç kardeşlerim ) orada bir insanlık dramı yaşanıyor, soykırım yapılıyor, bizim bu kardeşlerimizi unutmamız ileride bizlerinde unutulması olacağını düşünüyorum ve biraz daha hasas davranmaya davet ediyorum, saygılar.
( Konu dışına çıktık kusura bakmayın ama bazı şeyleri dile getirmekten kendimi alıkoyamıyorum. )

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #45 : 13 Ağustos 2011, 22:31:47 »
Konumuz dünyanın gidişatına duyarlılık değil arkadaşlar. Kimin neyi ne derece ahlaki kullandığı da değil. Buradan bu adam duyarsız diye de çıkarmayın. Ancak konumuz "askeri bıçaklar", ötesi değil...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
« Yanıtla #46 : 14 Ağustos 2011, 07:37:13 »
Konumuz dünyanın gidişatına duyarlılık değil arkadaşlar. Kimin neyi ne derece ahlaki kullandığı da değil. Buradan bu adam duyarsız diye de çıkarmayın. Ancak konumuz "askeri bıçaklar", ötesi değil...
+1

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #47 : 18 Eylül 2014, 16:30:10 »
konunun üzerinden tam 3 yıl 1 ay geçmiş ama başka bir şey ararken bu konuyu buldum bu konuya şu bıçağıda eklemek istedim kim kullanıyor bilmiyorum http://www.youtube.com/watch?v=yJ5s39VivNU
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #48 : 17 Ekim 2014, 15:37:27 »
Efsaneden bahsedilmemiş.Fairbairn-Sykes Kommando bıçağı.Her ne kadar kendisi ikinci dünya savaşı ile meşhur olsa da günümüzde hala kullanan birlikler var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fairbairn%E2%80%93Sykes_fighting_knife

memento audere semper