http://www.bicaksanati.com/forum/kolleksiyon-kosesi/bicak-larim-caki-larim/260/buradaki resimlerde göstermiştim kullanım şeklini, bir daha anlatayım.
1: bir kere bileme işini hem bıçağı hem bilemeyi iki elde tutup, havada ve desteksiz yapmıyorsunuz.
2: bıçak sırt üstü bir zemine konuyor, tercihan bir masa üzeri , kesici kısım kesinlikle yukarı 90 derece bakıyor.
(bu önemli)
Bu arada diğer ucu (bileme taşı) kısmını kullanırsanız; seramik ucun tam tersi taşı masaya yatırıp bıçağı serbest elde taşa sürteceksiniz. hem seramik hem
de taş olan kısmı kullanırken önceden yağlamanızı da tecrübeyle tavsiye ederim.3: bıçağın ucu masa kenarından biraz taşmalı ki hareket uçta aşağı doğru devam edebilsin, masaya eliniz takılıp kalmadan..
(bu da püf noktası)
4: bileme zamazingosunu diğer elle tutup, bıçağın sapı tarafından ucuna doğru hafif bastırarak çekiyorsunuz.
hafif baskı sürekli aynı olmalı bu önemli, doz bir artıp bir çoğalmaya.
5: kesici ağız 3 -4 defadan sonra kontrol ediliyor. tamam ise hiç bastırmadan çok hafif bir temasla son bir çekiş yapılıp işlem tamamlanıyor.
not: Ali diye birisi arkadaş, bir ara video da atarım, ya da bayramda zamazingoyu getir, toplanacaz ya. bakarsın bi uygulama yaparız beraber.