Bıçak Sanatı - Forum

İSA USTA ÇAKISI -2-

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
Ynt: İSA USTA ÇAKISI -2-
« Yanıtla #20 : 09 Ağustos 2011, 15:22:40 »
Gökhan,

Ellerine sağlık. Sanki bu resimler daha öncekilerden de canlı. Kutlarım.

Sn. arkadaşlar,

Aslında hafif bir paslanma başlatacak her şey meneviş için kullanılabilir. Bu tuzlu su da olabilir, konsantre nitrik asit buharı da. Tabii damaskus tipi oluşumları gösteren de bu meneviştir. İsterseniz çok hafif paslandırıp, aluminyum teli ile pası hafifçe alarak bir kaç defa tekrarlarsınız, ister doğrudan asitle bir kerede ortaya çıkartırsınız. Doğrudan asit kullanımında koyu renkli olacak çizgilerin hafif yenerek biraz daha alçak bir zemin oluşturma ihtimali de vardır. Bu gibi yüzeylerde hafif sürtünmeler sebebiyle paternin kaybolması ihtimali daha zayıftır. Fakat tamamı aynı düzeyde olan yüzeyler doğal menevişlenmeye daha yakındır.

Gökhan'a 2005'te bahsettiğim soğan, elma, limon suyu, sirke gibi doğal asitler aynı işlemi yavaş, yavaş ve defalarca tekrarlayarak zemini fazla indirmeden yaparlar. Eski bir kılıç parçasından yaptığım bir kalemtraşı soğan suyu ile pasladırarak çok abartısız ve doğal görünüşlü bir patern elde etmiştim.

Saygılar,

alikozanoglu

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #21 : 09 Ağustos 2011, 16:16:41 »
Eline, emeğine, fikrine sağlık ustam... Kullanacak kişiye şimdiden hayırlı olsun..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #22 : 09 Ağustos 2011, 16:18:42 »
Gökhan ustam çok hoş bir çalışma. Ellerine sağlık görsel bir şölen.... :2up
Cehalet Mutluluktur...

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #23 : 09 Ağustos 2011, 16:42:46 »
Koç boynuzu saplı  çoban  çakını çok  sevmiştim  Gökhan .  Ama  ona   kıyasla bile    , deseni , çeliği , işçiliği  hasılı  herşeyiyle ileri  bir  özen  ve  ustalık  sergilemişsin    .Gelenin   bunu da geçeceğine  eminim  ellerine  sağlık .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #24 : 09 Ağustos 2011, 18:43:49 »
doğal asit demişken üzerinde çalıştığım bir bıçakta oluşan hamonu belirginleştirmek için tekniğini tesadüfen bulduğum bir yöntemden bahsetmek isterim. kullandığım domates veya domates salçası. bunları namlu yüzeyine sürüp ovalıyorum. çıkan sonuç aşağıdaki linkte bulunmakta. bu yöntem damascusda nasıl bir sonuç çıkarır bilemiyorum.
http://www.bicaksanati.com/forum/firindan-yeni-cikti-%28eserlerimiz-galerisi%29/yeni-calismalarim-1468/20/

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #25 : 09 Ağustos 2011, 18:59:26 »
Eline sağlık Gökhan Usta mükemmel olmuş çakı.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #26 : 09 Ağustos 2011, 20:20:04 »
Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş...Müthiş...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #27 : 09 Ağustos 2011, 21:10:51 »
gökan ustam seyrıne dalmamak mümkündıyıl mütış bışi ellerine saglık  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #28 : 09 Ağustos 2011, 21:40:42 »
Ellerinize sağlık felan değil abiciğim herkesin sahip olmak isteyeceği üst düzey bir iş çıkarmışsınız bu işe şapka değil çamaşırlarım hariç ne varsa çıkartırım.

+1

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 09 Ağustos 2011, 21:52:54 »
bıleğine sağlık ustam. bende  Gökhan usta bu aralar pek gözükmüyor diye düşünüyordum. her gözükmediğinde yeni bir eser geliyor  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #30 : 09 Ağustos 2011, 22:16:25 »
Ustalığınızı sabrınızı ve emeğinizi tebrik ediyorum

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #31 : 10 Ağustos 2011, 00:21:44 »
gökhan ustam tamda ben Edirnedeyken sende köydeydin demekki kaçırdık fırsatı neyse havalar serinlesin bakalım belki taner usta ile biz de birtane yaparız valla gıpta ile bakıyorum cakıya
tekradan eline sağlık
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 10 Ağustos 2011, 00:30:10 »
Şahane olmuş. İlkini görünce zaten bunu bekliyordum ama yapılıp bitince görmek tasavvur etmekten çok başka bir şey..
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 10 Ağustos 2011, 02:29:00 »
Ne kaddar güzzelll  :2up Abicim, hatırlar mısın, daha 3-5 yıl önce ülkemizde ulan tek başıma mıyım, hiç güzel bişey yapılmıyor bıçak konusunda filan diye hayıflandığımız karanlık dönemlerdi onlar, ooo ne yol katedildi, ne büyük bir potansiyel doğdu, ne muhteşem şeyler çıkıyor, yakında Vince Evans, Bruce Bump gibi adamlara Gökhan Usta ayarında bakacağız, hatta ilerde beğenmeyebiliriz bile, hımm güzel ama Gökhan daha güzelini yapmıştı, "hazır yapılmışı var" diyecez herhalde  :D Ellerin dert görmesin kardeşim, içim açıldı valla  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #34 : 10 Ağustos 2011, 09:31:57 »
çok sağolun,  ;)
aslında her seferinde bir adım ileriye gidebiliyorsak ne mutlu bize.!!!

bir zamanlar tek başına olduğunu düşenenlerdenim bende,( hemde çok uzun bir süre 8) ) ama sonradan bir kişi, iki kişi, derken 3 yıl içinde bir dünya insana ulaştık, tanıştık, konuştuk, bilgi paylaştık.
kıymetini bilmemiz gereken çok güzel bir yer oluşturduk kendimize. bu gün bu noktadaysak hepimizin emeği ile buradayız. :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #35 : 10 Ağustos 2011, 09:51:05 »
Gökhan ustam eline sağlık muhteşem olmuş ellerin dert görmesin sizlerin sayesinde hergün yeni bir kapı açılıyor önümüzde sağolun varolun..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 10 Ağustos 2011, 17:03:48 »
Eline sağlık Gökhan. Çok güzel. İş di güçtü filan falan, tayine gittim, ev yerleşecek, ısıl işlem ocağım yok bla bla bla mazeretlerini kendi tembelliğimize kılıf ettiğimden ancak ustaların eserlerine iç geçirerek bakıyor ve eserlerinizi kıvançla seyrediyorum. Bu arada,işlemelerin boşluk kısımlarını nasıl koyulaştırıyorsun? Asit yanığı olarakmı bırakıyorsun.( Sırt desenleri)

İyi günler.
You lie, we die.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #37 : 10 Ağustos 2011, 17:22:55 »
teşekkürler..

Bu arada,işlemelerin boşluk kısımlarını nasıl koyulaştırıyorsun? Asit yanığı olarakmı bırakıyorsun.( Sırt desenleri)

aynen öyle,  ;)
ama yüzeyi parlak olarak bıraktığında da görsel olarak fark edilebiliyor. sonuçta ışığı farklı açılarda yansıtacağından desenlerin belirginliği her şekilde artıyor.

tabii koyu olması yada olmaması tamamen bıçağın anatomisine bağlı, bazı bıçaklarda özellikle parlak olması çok daha güzel sonuçlar doğurabilir..

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #38 : 14 Ağustos 2011, 21:43:05 »
dokturmuşsun hakikaten çok begendim. sırt deseninden anatomsıne kadar çok güzel olmuş......

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #39 : 14 Ağustos 2011, 21:54:13 »
Vay ki vaay.
Ellerin dert görmeye.
Çakı nooldu şu an, duruyor mu, sipariş miydi ?
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''