Bıçak Sanatı - Forum

Alışveriş yerlerindeki bıçakların bileme kısmı

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Alışveriş yerlerindeki bıçakların bileme kısmı
« : 08 Ağustos 2011, 17:20:02 »
selam arkadaşlar bu ara kendimi tutamayıp alışveriş yerlerindeki hazır yapılmış bıçak türlerine bakıyorum

dün arkadaşla alışveriş yerine gittik tencere tava kaşık,bıçakların satıldığı reona gittim,kimse bıçaklara bakmazken ben tek tek elledim inceledim
ağız yapıları çok muntazam yapılıyor vede bütün bıçaklar ister büyük ister küçük hepsininde ağız yapısı aynı
bunların bant zımpara,bileme taşı..vs yani elle bileme yapıldığını sanmıyorum,makinada yapılıyor gibi

ben bileme videolarını ve türlerini incelemiştim ama bunların hangi makinada nasıl yapıldığını merak ettim,çünkü resimdeki kırmızı çizgi ile belirttiğim yer 1mm lik bölüm hepsinde aynı şekilde ağız kısmı incecik bilenmiş hepside birbirinin aynı en ufak kusur yok

birde lazer bileme hakkında bir video göremedim eğer buraya yazıcak varsa şimdiden teşekkürler

merttt9

• 1419
Ynt: Alışveriş yerlerindeki bıçakların bileme kısmı
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2011, 20:54:57 »
laser sharpening dedim ama video falan yok  :-[

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2011, 20:56:53 »
Henckels fabrikasyon bıçak üretimi: http://www.youtube.com/watch?v=1gkFVfRqkgQ
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2011, 21:20:53 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

merttt9

• 1419
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2011, 21:03:57 »
çok sağol  :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2011, 21:15:01 »
bu sitede bir şeyler öğrenene kadar,1 defa bile alışverişyerindeki bıçaklara bakmadım ve ellememiştim
ama burada birşeyler öğrendikten sonra bıçakları dakikalarca inceliyorum,gelen gidende ne var diye benden sonra ellerine alıp bakıyorlar
ben ince detaylara bant zımparalık kısımlarına bakıyorum bir çok model arasındaki benzerliklere bakıyorum,dakikalarım orda geçiyor :)
makina yapımı bıçaklara önceden dikkat etmezdim ama şimdi daha iyi anlıyorumki el yapımı çok daha değerli