Bıçak Sanatı - Forum

Ordu ve teleferikten merhaba

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ordu ve teleferikten merhaba
« : 06 Ağustos 2011, 15:32:31 »
Yaklaşık 2 ay önce faaliyete giren teleferiğimizi ve Ordu'nun o güzelim manzarasını sizlerle paylaşmak istedim. saygılar.

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2011, 15:34:54 Gönderen: murat güleç »

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Ynt: Ordu ve teleferikten merhaba
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2011, 17:40:38 »
2 numara güzel olmuş... Eline, deklanşörüne sağlık...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2011, 18:33:28 »
teşekkürler Cem bey. 2006 da çektiğim 2 adet fotoğraf.

« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2011, 18:40:19 »
Teşekkürler Murat.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2011, 19:02:33 »
bursadaki teleferikten
kardeş teleferik ne güzel  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2011, 19:27:00 »
açılışında malesef ordan geciyordum trafiği zehir etmişti ordudan 1saat te cıkmıştım
teleferiğin üst kısmında durağı varmı yani bekleme yeri nebileyim cay bahçesi falan yoksa dönüp geliyormu
birdahaki gidişte bir turluyayım diyorum
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2011, 19:36:33 »
sonunda  yaptılar  demek ki   hayırlı olsun.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2011, 21:02:24 »
hayırlı olsun  :)   enson köyde  "rize"   kendı yaptığımız teleferiğe binmiştim.  normalde çay ,yük taşımak için kullanılır.

aklım çıkmıştı heycandan ;D ;D   tabı ıkıncı sefer olmadı sepet telden kurtulup aşağı çakılmıştı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2011, 21:57:22 »
Taner hocam, çocukluğumun en büyük badiresini o bizim amatör teleferiklerden birinde atlattım.

Dedemlerin evden yol kenarına 250-300m bir teleferiğimiz vardı, çay bahçelerinin üstünden. Çayın arasından merdiven de vardı ama, çay sıralarının arasında pusu kurup merdiveni kullananlara tos vuran bir kızıl keçi vardı (az dizimi kanatmadıydı), onun korkusuna teleferikle ineyim dedim. Freni yarı boşaltıp eski kapıdan bozma (kolu, menteşesi üzerinde :) ) platforma atladım. Yarı yolda aklıma geldi kim durduracak bunu aşağı vardığında diye :( ama dönüşü yok tabii. Hattın bittiği yerde teleferik kontrolden çıkarsa çarpıp dursun diye çatılmış kütükler olur, platform onlara çarptı, ben kütüklerin üzerinden uçtum, sonrada yerde takla ata ata bayağı bir gittim. Hayrettir, burnum bile kanamadı.

En güzeli, akşam anlatınca ertesi gün dedem kızıl keçiden kavurma yaptı :).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2011, 23:09:51 »
Olan garibim keçiye olmuş desene   ;D   ama çok güzel günlerdi..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2011, 14:31:41 »
Taner bey, ferhat  bey  muhabbet edeceğimiz  bir hayli  konu  olur  herhalde  bende altı yıl  Rize merkezde  çalıştım.  Ayrıca  muret beyle de   çünkü  dört yılda  Ordu da  kaldım.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2011, 14:59:06 »
Manzaralar çok güzel.Keşke fırsat bulupta gezebilsek.Boş zamanımızı bıçak yapmaya ayırıyorum bide üstüne hanımla papaz oluyorum ???...

sniper52

• 53
  • Barış Turgut
  • Meslek: Makine Mühendisi
« Yanıtla #12 : 07 Ağustos 2011, 17:45:39 »
açılışında malesef ordan geciyordum trafiği zehir etmişti ordudan 1saat te cıkmıştım
teleferiğin üst kısmında durağı varmı yani bekleme yeri nebileyim cay bahçesi falan yoksa dönüp geliyormu

Şuan alt ve üst istasyonlardaki sosyal tesisler ve kafe, lokanta vs. gibi yerlerin yapımı devam ediyor. Boztepe'den gece Ordu manzarası herkesin hayatında en az bir kere görmesi gereken bir manzara bence. Zaman uyarsa gece çıkmanızı öneririm.
Trafik sorunu kalbimizde yara dört gözle çevre yolunun yapılmasını bekliyoruz.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #13 : 07 Ağustos 2011, 22:58:12 »
herkese teşekkürler. beğenmenize sevindim. eğer Ordu' ya yolunuz düşerse mutlaka teleferikle boztepeye çıkmanızı ve Ordu manzarasını seyretmenizi tavsiye ederim. Boztepeden gece ve gündüz manzarası ayrı güzel.

Özgür senin adına üzüldüm. boztepede yenilenen ve bitmek üzere olan restourant cafe ve çay bahçesi bulunmakta. bekleriz. 

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #14 : 07 Ağustos 2011, 23:16:19 »
herkese teşekkürler. beğenmenize sevindim. eğer Ordu' ya yolunuz düşerse mutlaka teleferikle boztepeye çıkmanızı ve Ordu manzarasını seyretmenizi tavsiye ederim. Boztepeden gece ve gündüz manzarası ayrı güzel.

Özgür senin adına üzüldüm. boztepede yenilenen ve bitmek üzere olan restourant cafe ve çay bahçesi bulunmakta. bekleriz.

geliriz mutlaka yolumuzun üzeri tireboluya giderken bir çay içeriz hayırlısı ile
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #15 : 08 Ağustos 2011, 10:23:26 »
boztepeye çıkıp aşağıya baktığım anda başım fena dönmüştü.  ??? tamam biraz yükseklik korkum var ama görüntü de gerçekten baş döndürücü :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2011, 14:45:18 »
guzel resimler elinize saglik, ama dereleri goremedim ;) ;)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir