Bıçak Sanatı - Forum

İLK BIÇAĞIM

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: İLK BIÇAĞIM
« Yanıtla #20 : 08 Ağustos 2011, 12:13:59 »
Elinize sağlık İsmail bey... Bu meşe kökünü ben mi kesmesini bilemedim anlamadım? Kesit olarak dikey mi kestiniz.. Nasıl bir desendir bu?  Tekrar elinize emeğinize sağlık. Siz görmüyorsunuz ama şapka çıkardım bakın:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #21 : 08 Ağustos 2011, 12:36:20 »
Elinize sağlık İsmail bey... Bu meşe kökünü ben mi kesmesini bilemedim anlamadım? Kesit olarak dikey mi kestiniz.. Nasıl bir desendir bu?  Tekrar elinize emeğinize sağlık. Siz görmüyorsunuz ama şapka çıkardım bakın:)

Teşekkür ederim hüseyin bey bu çok yaşlı meşelerin yumrulu kökünden çıkıyor kesmeyle alakalı değil

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #22 : 08 Ağustos 2011, 12:47:41 »
Urlu meşeyi bulmak.. :(  Çok şanslısınız.

Dün karadut ağacında büyük bir ur gördüm. Acaba o da olur mu?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 08 Ağustos 2011, 12:56:28 »
Hüseyin büyük ıhtımal ıle işini görür :)  ancak şimdi keseyim dersen ağacı öldürme riski yüksek ;)

kışın ağaca su yürümeden kesmelısın ve hem ağaçta açılan yaraya hemde kestiğin parcaya balmumu, yağlı boya tarzı  izole edecek birşeyler sürmen gereklı.

ağacın kesılen bölgesını ızole edıp kurumaktan kurtarırsın. elındekı parçayıda ızole edıp hızlı kuruyarak çatlamasını önlersin  :)

kabze için ahşaba ihtiyacın var ise şayet özelden adres göndermen yeterli.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 08 Ağustos 2011, 13:55:33 »
tabi bu işlem yaklaşık 3 yıl kadar beklemek gerektiryor ama fırında kurutma nasıl bir sonuç verir bilmem
esasen yumru veya kök için oduncu oduncu dolaşmak en güzeli :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #25 : 08 Ağustos 2011, 14:10:32 »
Kerestecilerin tabiriyle kapak tahtası olarak odun vasfına düşen parçalardan yararlanabiliriz gibime geliyor.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 08 Ağustos 2011, 14:29:44 »
Kerestecilerin tabiriyle kapak tahtası olarak odun vasfına düşen parçalardan yararlanabiliriz gibime geliyor.
aynen cumartesi konuştuğum bir mobilyacı urlu tahtaları (onun tabiriyle kuş gözü ) oduncuya veriyorlarmış :(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ