Bıçak Sanatı - Forum

915x100 bant zımparanın geliştirilmesi

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
915x100 bant zımparanın geliştirilmesi
« : 08 Ocak 2026, 15:31:07 »
Merhabalar,

Delta marka 915x100 bir zımpara makinem var ve bıçak yapımına uygun hale getirmek, biraz daha çalışma açısı yakalamak adına iki kenardan (kırmızı işaretli bölge) kesim yapmayı ve ortada kalan alana da 4mm kalınlığında ısıya dayanıklı cam desteği eklemeyi düşünüyorum.

Kesim, cam desteği konulması ve bunun nasıl yapılabileceği konusunda görüşlerinizi almayı çok isterim.

Bir başka yaklaşım da bir parça çeliği arka plakaya sabitlemek ama bu durumda çalışma açısı nispeten sınırlı kalıyor. https://www.youtube.com/watch?v=sJgnPAjukp8

Yine bu konuda fikrinizi almak isterim.

Kolaylıklar...
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2026, 16:07:14 Gönderen: zucchero »

Aydın Karakişi

• 1619
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: 915x100 bant zımparanın geliştirilmesi
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2026, 22:49:32 »
Merhaba, işaretli kısmı kesmek meşakatlı
Olabilir. Belki o kısmın üstüne kaynak yapabilirsiniz. Kaynak yaptığınız parçanın üzerine camı yapıştırabilirsiniz.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

MustafaV

• 797
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2026, 10:15:25 »
Merhaba ustam. Bu aletlerden biriyle kısa süre çalışmıştım, kıvılcımın sürekli üstünüze gelmesi sonucu naylon tişört ya da eşofmanı bir anda kaybetmeniz olası. Sanayinin ortasında eşofmanının ön tarafı komple erimiş bir adam olarak kalıvermiştim. :)) Mümkünse dik şekilde kullanmak bence bu açılardan daha faydalı. Diğer konuda yorum yapamayacağım tam anlayamadım çünkü yapılacak işlemleri pek.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 2008
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2026, 08:10:03 »
Ben de sonradan bant zımparaya çevrilmiş bir makine kullanıyorum ve hayal ettiğiniz gibi stabil olmuyor. Bu tarz makinelerin ve Çin malı nispeten ucuz markaların stok hali bile çok uzun ömürlü değil, bence emekleriniz için üzülürsünüz.

Mahmut Erdoğan

• 589
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2026, 12:09:17 »
Birşeyler yapmaya üretmeye deneme devam edin. Öğrenme gelişme böyle böyle oluyor. hiç bir sonuç elde edemeseniz bile birşeyler öğrenmiş olursunuz.
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2026, 18:34:40 »
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Değerli görüşlerinizi dikkate alarak biraz mesafe kat etmeye çalışacağım. Hobiye ayırabildiğim süre kısıtlı olunca aşamaları hızlandırabilecek en ufak bir katkı dahi çok fark yaratabiliyor. Gelişme olursa sizleri bilgilendireceğim.

Kolaylıklar...