Bıçak Sanatı - Forum

Kısaç yapımı

Şaban Kurt

• 1209
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Kısaç yapımı
« : 29 Eylül 2025, 21:20:03 »
 C:-)    Merhabalar daha önce bir kaç defa yapmıştım her ne kadar piyasadan aldığımız bulduğumuz uygun kalınlıkta yada uzunlukta olmuyor.
   Kendimi biraz geliştirmek adına tekrar denedim istediğim uzunlukta ve ağırlıkta yaptım.
    Sıcak demircilikte lazım olan malzemeyi kendiniz üretmek gibisi yok zaten piyasada bulmak mümkün değil ocağın karşısında zor olsada tecrübe etmek için değer selamlar 🙋‍♂️

Resim Yükle

<a

Resim Yükle
Resim Yükle

<a
href="https://hizliresim.com/oz86cfd">Resim Yükle[/url]

Resim Yükle

<a
href="https://hizliresim.com/s2k5tor">Resim Yükle[/url]
Resim Yükle
Resim Yükle
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2025, 21:57:31 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 2025
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Kısaç yapımı
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2025, 09:48:22 »
Eline sağlık Şaban ustam, bıçak haricinde demircilik yetenekleri olan ustalarımıza ayrı saygı duyuyorum. :2up

MustafaV

• 811
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2025, 11:39:56 »
Şaban ustam ellerine sağlık. Arkadaki çengel ile kısaç ağzındaki işi sıkıştırılmış şekilde tutma olayı iyiymiş.

Kısacın ağız kısmını dövme kaynak mı yaptın ustam? İlk fotoğrafta o parça ayrı görünüyor, bi kafamı karıştırdı.

Ben de ilk ocağı yaktığımda kendime aletleri tutacak bi kısaç yapmıştım yuvarlak malzemeden, çok eğlenceliydi ve kendimi çok iyi hissetmiştim yaptıktan sonra. İnsanın kendi aletini üretmesi, bakımını yapması kadar güzel bir şey yok. Güzel günlerde kullanın, bol işler çıkarsın size İnşallah. O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1209
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2025, 12:27:51 »
Eline sağlık Şaban ustam, bıçak haricinde demircilik yetenekleri olan ustalarımıza ayrı saygı duyuyorum. :2up
Teşekkür ederim Orkun ustam çok sağol selamlar 🙋‍♂️
Şaban ustam ellerine sağlık. Arkadaki çengel ile kısaç ağzındaki işi sıkıştırılmış şekilde tutma olayı iyiymiş.

Kısacın ağız kısmını dövme kaynak mı yaptın ustam? İlk fotoğrafta o parça ayrı görünüyor, bi kafamı karıştırdı.

Ben de ilk ocağı yaktığımda kendime aletleri tutacak bi kısaç yapmıştım yuvarlak malzemeden, çok eğlenceliydi ve kendimi çok iyi hissetmiştim yaptıktan sonra. İnsanın kendi aletini üretmesi, bakımını yapması kadar güzel bir şey yok. Güzel günlerde kullanın, bol işler çıkarsın size İnşallah. O:-)
Mustafa hocam kaynak yok yekpare st 37 malzemeden yaptım.
   Kalınlık ve genişlik 10 mm vardır  ölçmedim hiç aklıma gelmedi kaynak sağlıklı olmaz zaten çok teşekkür ederim insanın kendi ihtiyacını üretmesi kadar güzel bi zevk yok çok sağol selamlar 🙋‍♂️
Gendarmerie Special Operation...

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2025, 18:00:10 »
Çok güzel olmuş eline sağlık Şaban ustam