Bıçak Sanatı - Forum

Sosyal Medyada Geçen İlginç Metalurji/Bıçakçılık Paylaşımları

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Bildiğim kadarıyla paslanma direnci denilen şeyin kabaca tarifi bu. Yeterince aşınma kısmını anlamadım.
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2025, 21:22:07 Gönderen: dela »

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Bu videoda kromun sanki alaşımın içeriğinde bulunmadığını, sadece kaplama gibi uygulandığını anlatmış örneklerde. Oysa ki videonun başında alaşımın içeriğinde bulunduğunu söylemiş. Bana biraz kavram karmaşası var gibi geldi ya da ben kısıtlı bilgim ile tam anlayamadım.  :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Bu videoda kromun sanki alaşımın içeriğinde bulunmadığını, sadece kaplama gibi uygulandığını anlatmış örneklerde. Oysa ki videonun başında alaşımın içeriğinde bulunduğunu söylemiş. Bana biraz kavram karmaşası var gibi geldi ya da ben kısıtlı bilgim ile tam anlayamadım.  :D
Alaşımın yüzeyinde bulunan kromun oksijenle reaksiyona girerek kromoksit tabaka oluşturduğunu söylemeye çalışıyor.  ;)

Alaşımın içerisine katılan krom anlamında doğru, krom oksit gerçekten de bu şekilde davranıyor,( aluminyum oksit de aynı şekildedir)  oransal olarak sınır yaklaşık %12. Sonrasında söylenen, "kullandıkça aşınarak bitmesi" durumu doğru değil maalesef.