Bıçak Sanatı - Forum

3. lük alan çakımız

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: 3. lük alan çakımız
« Yanıtla #20 : 04 Haziran 2025, 10:15:23 »
Mehmet, iridyum sanırım bir çeşit fantezi veya ticari algı gibi gelmişti bana da, mantıksal olarak oraya gömülmüş bir bilye çok rahat iş görür. Karbür kaplama mantığı ise, kilidin basan ucunda aşınma vs olup zaman içerisinde boşluk yapmasın diyerek yapılıyor, hoş onun da önüne biraz açısal pay vererek geçilebiliyor.
Şeref e katılıyorum, bu çakılar arasında en güçlü kilit sistemi sırttan kilit, ben de öyle düşünüyorum. Aşağıya eklediğim videoda bunun testini yapmışlardı, sonuçları 12.00 dk dan itibaren izleyebilirsiniz.
https://youtu.be/ERxHUXAFVs4?si=2f21cscpfOI36Ik-

Hocam ilk çakı yapacağım zaman liner lock çakıyı yapamam ben diye slipjoint yapmıştım ilk 2 çakıyı. Avrupadaki çakılarda ve Metin Abinin çakılarda liner locklarla karşılaşınca ben bu sistemin çok tercih edildiğine karar vermiştim.
Benim şimdi öğrenmek istediğim böyle süslü işçilikli çakılarda liner lock kullanmak avam dır gibi bir algı var mıdır. Yani bu çakıya da bu sistem yapılır mı gibisinden. Yoksa sağlamlık açısından mı sırttan kilitli çakıyı ön planda tutuyorsunuz. Şeref Hocam bu soru sizin içinde geçerli. Sanki yazılardan öyle bir çıkarımda bulundum gibi. Bunu da şunun için soruyorum sonuçta hayli emekle ürün çıkarmaya çalışıyorum. Bu emeğe yakışmayacak iş  çıkmasın diye. Ki bu liner lockta baya zaman alan çetrefilli bişeymiş :) Benim için sağlamlık ta çok ön planda değil işin aslı. Kullanım kolaylığı tercihim :)

Renklendirme işini ise en kısa zamanda deneyeceğim inş. Çinden aldığım titanyum ne kadar güzel olur bilmiyorum ama Fransadan aldığımdan umutluyum bakalım :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #21 : 04 Haziran 2025, 21:23:24 »
Sefa hocam video ile noktayı koymuş. Ayrıca bu sistemin başka başka sorunları daha var. Yayın zamanla işlevini yapmama gibi hastalığı vs.

Kısaca; dediğin gibi liner kilit avamdır.
Autocad kullanıyorsan yaylı tasarım göndereyim.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 10 Haziran 2025, 08:32:15 »
Başlıkta çok değerli bilgiler birikti. Çakı yapacakları için güzel bir indeks haline geldi neredeyse. Sefa hocam, Şeref ustam, emek veren herkese teşekkürler. Atik ustam sonuçları merakla takip ediyoruz. :2up

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 13 Haziran 2025, 09:48:26 »
Autocad kullanıyorsan yaylı tasarım göndereyim.
Şeref Ustam sevinirim. Benim tasarıma da altlık olur. Hem doğrusunu önceden görmek işi kolaylaştırmış ta olur.
Başlıkta çok değerli bilgiler birikti. Çakı yapacakları için güzel bir indeks haline geldi neredeyse. Sefa hocam, Şeref ustam, emek veren herkese teşekkürler. Atik ustam sonuçları merakla takip ediyoruz. :2up

Orkun Ustam inşallah senin hamon için yaptığın gibi bi adım adım yaparsak yolda doğruları bulup üzerinden gitmek çok yardımcı olur.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com