Bıçak Sanatı - Forum

Hamon Çalıştayı

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #40 : 26 Mart 2025, 08:15:00 »
Sonuç çok çok iyi, bence artık bu çelikle ilgili her veriye hakimsin, istediğin gibi ve istediğin desende hamon çıkarırsın :2up ufukta bir deneme daha görünüyor bence  ;) ;)

Hocam kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim, artık neler çıkarabilirim ben de çok merak ediyorum. Ama şöyle bir sorun var, kalın kumlarla perdah yapmaktan ağızda pay kalmadı, şu an kesici ağız kadar ince bölgeler var. Bu şekilde 810C°'de sorun olur mu yoksa namluyu daraltarak 1mm kalınlığa getirmeli miyim?

dela

  • *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #41 : 26 Mart 2025, 09:58:38 »
Eline sağlık.
İyi uğraştın. Artısı bilgi ve tecrübe oldu. Gerisi içinde kolay gelsin.  :2up

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #42 : 26 Mart 2025, 17:27:30 »
Eline sağlık.
İyi uğraştın. Artısı bilgi ve tecrübe oldu. Gerisi içinde kolay gelsin.  :2up

Çok sağol Mehmet hocam. Bakalım bu sefer belli olacak tecrübe mi boşa kürek mi. ;D

Dördüncü su verme öncesi beşinci kez çamurlamayı aşağıdaki gibi yaptım. Sefa hocamın tavsiyesi üzerine çıkıntıları ağıza yaklaştırmadan bir ince bir kalın şekilde ince katman halinde uyguladım ve 500C° fırında pişirdim.




orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #43 : 27 Mart 2025, 08:05:41 »
Su verme sonrası bugün sırada perdah var. Dikkatimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çamur için Refsan marka şamot kullanmıştım. Hamon için kullanılan çamurlarda en çok şikayet yapışma-tutunma sorunundan geliyor. Ben bir kez küçük bağımsız noktaları sürtünmeden dolayı düşürdüm. Onun haricinde büyük blok olarak ayrılan yada dökülen hiç olmadı. Yağdan çıktın sonra hala tek parça ve sağlam şekildeydi. Kazıdığımda ise dağılmadan tek parça olarak çıktı.












orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #44 : 28 Mart 2025, 11:08:24 »
Dördüncü hamon bu şekilde çıktı. Porçöz ile bir kez asitleyip diş macunu ve peçete ile temizledim, o kadar. Gene Ashi yok gibi ve efekt tatmin edici değil. Sizin fikriniz nedir?




Şeref Acar

  • *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #45 : 28 Mart 2025, 23:31:39 »
Bu konu çok güzel bir konu. En güzel tarafı da akademik bir üslupla gelişerek devam ediyor. Okumuş adamın hali başka tabi.

Anlaşılan abi, aşiye kafayı taktın. Başarılar diliyorum.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #46 : 02 Nisan 2025, 08:24:46 »
Çok sağol Şeref ustam. Hamon olunca Ashi olsun istiyorum doğal olarak ama bu bıçakta artık pay kalmadı. Perdahlamaktan şu an kesici ağız oluştu. Bu asiti 2000 kumla temizlerken iki kez elimi kestim, o derece. Artık bunu mümkün olduğunca görünür hale getirip kenara kaldırmayı düşünüyorum. Belki sapını bile geniş bir bayram tatiline yada yaz tatiline bırakırım. Bir sonraki eğede görüşmek üzere. :2up

atikmehmet

  • ***
  • 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #47 : 07 Nisan 2025, 14:27:14 »
Konu çok iyi ilerledi. Orkun Ustam Vallahi çok teşekkür ederim. Öyle aklımda olan bir konuydu ki. böyle adım adım izlemek de çok güzel oldu. Saol varol
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #48 : 08 Nisan 2025, 16:44:38 »
Sağol Atik ustam. Aslında ağızda pay olsa yada bunu bıçak yapmaktan vazgeçip düz bir lama muamelesi yaparak ağızı köreltmek için daraltsam daha iyi olacak. Bu çelikten istenen Ashi'li bir Hamon nasıl çıkarılır sorusuna cevap bulmuş olacağız. Şu haliyle tam bu soruyu yanıtlamış olamadım malesef. :-[

Kutsal

  • ***
  • 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #49 : 11 Nisan 2025, 01:57:24 »
Orkun Ustam ellerine sağlık,
Bence hamonlarin hepsi çok güzel olmuş.
Çok keyifli bir süreç yaşıyorsun bence, başarısızlığa çok takılma, tadını çıkart.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Hamon Çalıştayı
« Yanıtla #50 : 11 Nisan 2025, 07:57:23 »
Çok teşekkürler Bülent ustam, sağolun. Bu hafta ve önümüzdeki hafta fırını kullanmayla ilgili bir çomak söz konusu, sonraki hafta tam gaz çalışmalara devam. :2up