Bıçak Sanatı - Forum

küçük iskarpela takımı

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
küçük iskarpela takımı
« : 17 Ekim 2023, 12:57:41 »
Merhabalar. Yapmış olduğum kalemtraş takımının oymasında normal iskarpela takımlarını kullanmak zorlaşınca kendime daha önce kullandığım AEBL çelik parçalarından iskarpela yapmak istedim. Sonuç çok başarılı olmasa da şu anda işimi fazlasıyla gördü. Çelik artıklarından yapmak isteyene bir fikir olur belki

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: küçük iskarpela takımı
« Yanıtla #1 : 17 Ekim 2023, 13:10:30 »
Mehmet ustam ellerine sağlık.

Kaliteli olmayan iskarpela takımları başa bela oluyor resmen. Benim su bile vermediğim bi 80Crv2 parçası, arkadaşın satın aldığı iskarpelalardan daha düzgün yontuyor, ağzı daha az bozuluyordu. :)

Özel işçiliğe, özel takım yapmışsınız, daha da değerli kılmış. Cevizler de bitiriş yapmadan bile çok güzel görünüyor, atölyenin köşesinde sergilenmeye yakışır olmuşlar.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2023, 13:33:59 »
Mehmet ustam ellerine sağlık.

Kaliteli olmayan iskarpela takımları başa bela oluyor resmen. Benim su bile vermediğim bi 80Crv2 parçası, arkadaşın satın aldığı iskarpelalardan daha düzgün yontuyor, ağzı daha az bozuluyordu. :)

Özel işçiliğe, özel takım yapmışsınız, daha da değerli kılmış. Cevizler de bitiriş yapmadan bile çok güzel görünüyor, atölyenin köşesinde sergilenmeye yakışır olmuşlar.

Ustam benim iskarpelalar çok iyidir. Allah razı olsun ustasından. Benimkilerin boyları uzun kaldı hem de tek el kullanımına pek uygun olmadığı için böyle bir çözüm bulmuştum.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2024, 14:55:02 »
Eline sağlık Atik ustam. Çok şirin ve işlevsel görünüyorlar. Çelikler sulu muydu? Nasıl kesebildin?