Emre ellerine sağlık. Bu seferki işini görür umarım.
Ocak konusunda aşırı bilgili değilim ama bir kaç şey söyleyeyim, hatalıysam ustalarım düzeltir zaten.
Birincisi, çok büyük kütleli işler yapmayacaksan genişliğin bu kadar olmasına gerek yok sanırım. Daha dar bir alanda hem havanın fazla yayılmasıyla geniş bir yakma ile kömür sarfiyatını artırmazsın, hem de yine havanın daha belirli bir alana gelmesiyle ısıyı daha hızlı yükseltip daha kolay dövme yapabilirsin.
Torbjörn ustanın hava girişi daha alt tarafta, seninki direkt yandan vuruyor gibi. Hazır, malzemeler oynanabilir durumdayken boruyu alta doğru vermen daha iyi olacaktır. Hatta benim konudaki gibi boruyu komple alta verip üst tarafına delikler açabilir (bana da delikten ziyade yarık şeklinde tavsiye etmişlerdi), ya da bir dirsekle yukarı çevirebilir, ya da hiç uğraşmayıp borunun ağzı kapanmayacak şekilde ucunu açık bırakabilirsin altta. Tabi bu durumlarda borunun dolması daha çabuk gerçekleşecektir. Onun kararını sen verirsin. Ayrıca yine boruyla ilgili, galvanizli boruların yanmayla birlikte zehirli gaz çıkarabileceğini hatırlıyorum, bu konuya da ayrıca çok dikkat etmek gerekli.
Benim konuda epey faydalı bilgiler gelmişti, bi göz atarsan senin işine yarayanlar da çıkabilir:
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14849.msg258212#msg258212Torbjörn ustanın kanalını da severek takip ederim. Forumumuzun üyesi değil maalesef. İnsan görmeyi isterdi ama videoları da açıklayıcı, katkı sağlıyor videolarla.
Tekrardan ellerine sağlık. Ocakta ateşin bol, bileğin kuvvetli olsun.