Bıçak Sanatı - Forum

Bel bıçağı 80CrV2 + armut

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Bel bıçağı 80CrV2 + armut
« : 02 Ağustos 2023, 22:46:26 »
Çelik : 80CrV2
Tam boy : 24 cm
Namlu boy : 12 cm
Kabza : armut

Namluda,  doku çalışması olarak, Gökhan ve Soytürk ustaların yağlı asit dağlamasının biraz değiştirilmiş uygulaması ile ağızda boyacı kağıt bandı ile maskeleme vardır.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2023, 22:50:45 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bel bıçağı 80CrV2 + armut
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2023, 09:29:49 »
Hocam eline sağlık. Herkesin merak ettiği soruyu ben sorayım: Hamon görüntüsünü nasıl yaptın?

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2023, 10:38:57 »
Hocam eline sağlık. Herkesin merak ettiği soruyu ben sorayım: Hamon görüntüsünü nasıl yaptın?
Sağolasın Orkun.
Hemen belirteyim. Niyetim hamon gibi görünmesi değildi. Doku çalışması olarak düşünmüştüm.
Daha önce buna benzer şeyler yapmıştım. Bu sefer farkı; Kesici ağızda yapıştırdığım bandı hamon izlenimi verecek şekilde kesmiş olmam.
Ayrıntılar için...
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14987.0

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2023, 12:29:05 »
Hocam eline sağlık. Yine agresif ve güzel bir çalışma. Kındaki yakma izleri de hoş, güzel bir doku katmış.

Orkun hocam aynı konuda sormuşuz ya soruyu, sen de hemen unutmuşsun. :D Ya da ben yapmayı düşününce unutmamış da olabilirim, emin olamadım şimdi. :D

Hocam bu arada, kağıt bant belirli bir miktar sıvıyı emer. Bu emdiği asit ağız kısmında tepkime yapacağı kadar derine mi inmiyor acaba? Bandın yapışkan kısmı mı engelliyor ki?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1208
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2023, 12:32:46 »
Mehmet Ustam ellerine sağlık görür görmez Kadir inanırın repliği geldi aklıma  :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2023, 22:48:23 »
Hocam eline sağlık. Yine agresif ve güzel bir çalışma. Kındaki yakma izleri de hoş, güzel bir doku katmış.

Orkun hocam aynı konuda sormuşuz ya soruyu, sen de hemen unutmuşsun. :D Ya da ben yapmayı düşününce unutmamış da olabilirim, emin olamadım şimdi. :D

Hocam bu arada, kağıt bant belirli bir miktar sıvıyı emer. Bu emdiği asit ağız kısmında tepkime yapacağı kadar derine mi inmiyor acaba? Bandın yapışkan kısmı mı engelliyor ki?
Sağolasın Mustafa.
Asitte bir saat durdu. Kağıt bant maskelemede işe yarıyor.

Mehmet Ustam ellerine sağlık görür görmez Kadir inanırın repliği geldi aklıma  :)
Sağolasın Şaban Ustam. Tatar Ramazan diyorsun...  :)