Bıçak Sanatı - Forum

tatil bitti bir bıcak yapalım dedik ck 67 ilk iç bükey

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: tatil bitti bir bıcak yapalım dedik ck 67 ilk iç bükey
« Yanıtla #40 : 02 Ağustos 2011, 00:21:06 »
Bendeki numunelerde  KK 718 X Compach'lar pat pat vurma yapmıyor baba, 120-600 kum arası seramik bant çiziklerini temizleme için iyi, sanırım 5 tl civarında onlar.

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #41 : 02 Ağustos 2011, 00:23:42 »
Bendeki numunelerde  KK 718 X Compach'lar pat pat vurma yapmıyor baba, 120-600 kum arası seramik bant çiziklerini temizleme için iyi, sanırım 5 tl civarında onlar.

deniz zımparada varmıdır acaba bunlardan
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #42 : 02 Ağustos 2011, 00:36:57 »
Deniz zımpara'dan aldım ben de bunları, sağolsunlar her türden birer numune yollamışlar. Geçen haftalarda sıkı bir seramik bant tedariği yaptım, bir yıl rahatım gibi görünüyor. Kalite bakımından Deniz Zımpara'daki Vitex seramik bantları tavsiye ederim, yüksek devirde kesinlikle çok iyi iş görüyor...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #43 : 02 Ağustos 2011, 00:38:59 »
bende 85 parça aldım 24 tane seramik gerisi vitex bakalım yarın hallederiz herhalde bir aybaşı gelsin.
orda muhatabımız kimdi ismini hatırlamadım da onu burursam daha kolay olur :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #44 : 02 Ağustos 2011, 00:39:46 »
Yavuz Bey ...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #45 : 02 Ağustos 2011, 00:41:13 »
eyvallah yarın yavuz beyin kafayı biraz şişireyim :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 05 Ağustos 2011, 22:59:46 »
biraz daha el alışkanlığı olsun dedim ve bu akşam yarım saat kadar çalıştım el alışkanlığı olması acısından iyi geliyor :)
kötü oldu sanırım ayarı kaçırmışım :(
ama makinaların heleki bant zımparanın olması başka bir şey 
malzemeyi büyüklerin sözünü tutarak 80 kumakadar makinada yaptım sonrasında elimdeki matkap keçesine 5 dk arkalı önlü sürttüm sanırım ilki daha iyiydi :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #47 : 05 Ağustos 2011, 23:00:20 »
son bir foto

« Yanıtla #48 : 05 Ağustos 2011, 23:26:38 »
Gayet temiz ve güzel çıkmış, daha ne olsun :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #49 : 05 Ağustos 2011, 23:30:09 »
eyvallah ustam  makinanın kafasını değiştirmeye üşendiğima iç bükey çalışıyorum :)
zaten makinada gayet yavaş :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #50 : 06 Ağustos 2011, 00:10:42 »
Seramik zımparan varsa biraz hızlandırmaya çalışmanda yarar olur. Bir de nedense yavaş hızlarda bu iç bükey taşlamanın ayarını hep kaçırırım, çok çöpe giden kaliteli çeliğim oldu bu yüzden. Biraz hızlanınca daha temiz çıkıyor Özgür. Ben de keçe denedim ama açıkçası sonuçtan hiç memnun olmadım, 220 ve üzeri bant zımpara görüntüsü çok daha kaliteli görünüyor bana kalırsa. Sonuçta - keçeye rağmen  ;D- çok güzel ve temiz bir iş çıkarmışsın Özgür... Uç tarafı nasıl dönüyorsun genelde, bıçağın kuyruğunu kaldırarak mı yoksa sırtını aşağı eğerek mi? ikisi benzer fakat görsel ve fonksiyonel ayrı sonuçlar veriyor. Ben hala tam karar veremedim hangisi bana daha çok uyuyor, bazen birini bazen diğerini yapıyorum. Tahmin edeyim, sen sanırım kuyruğu kaldırmışsın, ama çok hafif bir eğimle. Bildim mi? kazandım mı ödülü?
Kusura bakma bu gece zevzekliğim tuttu...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #51 : 06 Ağustos 2011, 00:17:19 »
Seramik zımparan varsa biraz hızlandırmaya çalışmanda yarar olur. Bir de nedense yavaş hızlarda bu iç bükey taşlamanın ayarını hep kaçırırım, çok çöpe giden kaliteli çeliğim oldu bu yüzden. Biraz hızlanınca daha temiz çıkıyor Özgür. Ben de keçe denedim ama açıkçası sonuçtan hiç memnun olmadım, 220 ve üzeri bant zımpara görüntüsü çok daha kaliteli görünüyor bana kalırsa. Sonuçta - keçeye rağmen  ;D- çok güzel ve temiz bir iş çıkarmışsın Özgür... Uç tarafı nasıl dönüyorsun genelde, bıçağın kuyruğunu kaldırarak mı yoksa sırtını aşağı eğerek mi? ikisi benzer fakat görsel ve fonksiyonel ayrı sonuçlar veriyor. Ben hala tam karar veremedim hangisi bana daha çok uyuyor, bazen birini bazen diğerini yapıyorum. Tahmin edeyim, sen sanırım kuyruğu kaldırmışsın, ama çok hafif bir eğimle. Bildim mi? kazandım mı ödülü?
Kusura bakma bu gece zevzekliğim tuttu...

üstad alt tabla tekerin (20cm cap ) 5 cm lik kısmına gelecek şekide ayarlıyorum balçak kısmı tabladan 6,5cm havada uc kısım ise 7,5 cm havada oluyor oşekilde bıcağı sabitleyip işleme başladım öteki türlü cok tuhaf bir iç bükey cıkıyor :) ancak sağ tarafı ayarlayım iş bitince sol tarafa gecince ayarları tekra yapmak gerekiyor bendeki tabla soğuk çekme malzeme ama sanırım 1-2mm esneme yapıyor :) 
dün şunu öğrendim seramik zımparada hız değil zımparanın üzerine yapılan baskı önemliymiş bu akşam 120 kum seramikle başladım işe yarım hızda peynir gibi aşındırdı malzemeyi ama süre uzadı en yüksek hızda ise daha iyi sonuçlar verdi  iki ayar yerine tek ayar için yeni bir aparta yapmam gerekecek sanırım ozman acı ayarı daha iyi olabilir.

senin tahmin doğru ama ben elde çalışmıyorum :)
ödül olarak esasen süpriz yapmak daha doğru olur oda bana kalsın
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2011, 00:27:11 Gönderen: ozgurozdemir »