Herkese selamlar.
Bu arkadaşı bayramda kullanmak maksadı ile yaptım. Beraber kurban kestiğimiz kişilerin hiç birinde balta vb. malzeme yoktu, her bayram birilerinden istemektense kendim yapayım dedim. Daire testereden kestim, mangalda suyunu verdim, sadece ısıl işlem sonrası flap ile yüzey temizliği yaptım. Zaten kullanılacak, darbe görecek, çizilecek vs. diyerek hiç perdaha girmedim. Yüzeyde de menevişten sonra pürmüz ile tekrar meneviş rengi bıraktım geniş yüzeyde iyi duracağını düşünerek.
Şükür ki yarı yolda bırakmadı beni bayramda, görevini layıkıyla yaptı. Koca bir büyükbaş hayvanın bütün kemiklerini kırdı. Benden başka kullanan birisi sanırım vururken elini döndürmüş, ağızda çok küçük bir yerde dönme vardı. Bugün onu da düzelttim, gelecek bayrama kadar dolabın üstüne kalktı artık.
Sap ile namlu arasındaki büyük boşluk dikkatinizi çekecektir. Gerekirse iki elle kullanılır diyerek uzun yaptım ama sonra fark ettim ki bendeki hiç bir ahşap o kadar uzun değil. İki parçalı yapmayı da gözüm kesmedi hiç alıştırma yapmadığım için. Kısaltmak da istemedim çünkü sap sonuna elden fırlamasını önlemek ve kavramayı kolaylaştırmak için çıkıntı yapmıştım. Böyle çirkin bir şey çıktı.

Hatta gaza gelip sap önüne asit ile yazı yazayım dedim, derin ama ince, garip bir şey oldu.
Çelik : Daire Testere
Kalınlık : 4 mm
Tam Boy : 450 mm
Namlu Boyu : 210 mm
Namlu Eni : 120 mm
Kabza : Ceviz
Kabza Cilası : Sefa hocamın formülü üstüne kurbanlık hayvanın vücut yağları

Isıl İşlem : 80Crv2 olduğu düşünülerek tabloya göre, mangal üzerinde
Meneviş : 270-300 C~ arası, homojen olmayan bir meneviş yapıldı. Darbeli çalışacağı için yüksek tutmak istedim.