Bıçak Sanatı - Forum

Almazan

Şaban Kurt

• 1208
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Almazan
« : 18 Mayıs 2023, 23:27:54 »
Merhabalar yemek videolarının desteklediği ikinci istek üzerine yaptığım bir almazan ilkini es geçmiştim ikincisini es geçmez olmaz iyi forumlar  :)

Çelik O2 K720
Kalınlık 5 mm
Toplam Boy 250 mm
Kabza Maple Burl

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Almazan
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2023, 00:03:17 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Temiz ve malzeme zengini bir ürün olmuş. Kılıf da hoş.

Geleneksel bir form olmasa iki satırı yazar bırakırdım. Ama almazan, sırpların geleneksel günlük kullanım şef bıçağı. Dolayısıyla bazı özellikleri var.
Biraz daha enli bir namlu. Düz ve ince sayılabilir bir kabza. Düze yakın bir kesici ağız. Ve daha ince bir çelik.

O zaman buna yorumlanmış bir almazan diyelim.  :)

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2023, 01:37:14 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Temiz ve malzeme zengini bir ürün olmuş. Kılıf da hoş.

Geleneksel bir form olmasa iki satırı yazar bırakırdım. Ama almazan, sırpların geleneksel günlük kullanım şef bıçağı. Dolayısıyla bazı özellikleri var.
Biraz daha enli bir namlu. Düz ve ince sayılabilir bir kabza. Düze yakın bir kesici ağız. Ve daha ince bir çelik.

O zaman buna yorumlanmış bir almazan diyelim.  :)
Teşekkür ederim Mehmet Ustam
Genel formu cok düz biraz estetik olsun istedim açıkçası 🙂

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2023, 10:00:35 »
Şaban ustam ellerine sağlık. Temiz, güzel bir iş çıkmış yine. Ne formunda göze batan bir şey var, ne de işçiliğinde. (Formu konusunda Mehmet hocam kadar bilgili değilim. Hatta hiç değilim. :) ) Kabza çok güzel, perdah çok düzgün, kılıf çok güzel.

Bu son zamanlarda "vahşi ortamda yaşama" tarzındaki videoların demirbaşı almazan. İnsanlar da görünce ilgisini çekiyor çünkü eğer ilgili değilsen bizim ülkede bilinen bir form değil. Ha beni hiç cezbetmiyor, o tamamen ayrı konu. :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2023, 15:19:44 »
 ???
Şaban ustam ellerine sağlık. Temiz, güzel bir iş çıkmış yine. Ne formunda göze batan bir şey var, ne de işçiliğinde. (Formu konusunda Mehmet hocam kadar bilgili değilim. Hatta hiç değilim. :) ) Kabza çok güzel, perdah çok düzgün, kılıf çok güzel.

Bu son zamanlarda "vahşi ortamda yaşama" tarzındaki videoların demirbaşı almazan. İnsanlar da görünce ilgisini çekiyor çünkü eğer ilgili değilsen bizim ülkede bilinen bir form değil. Ha beni hiç cezbetmiyor, o tamamen ayrı konu. :D
Teşekkür ederim hocam benimde hiç ilgimi çekmiyor ama ne hikmetse hiç göze kullanışa hitap etmeyen profilleri kullanıcıları daha çok cezbediyor  :)

« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2023, 23:35:54 »
Valla orjinali ile bunu kıyasladığımda benim gözüme bu daha hoş ve estetik göründü, yorum da olsa şahane olmuş doğrusu  ;)
Şaban, özellikle Senin yaptığın perdaha bayılıyorum, Yasin hocamın yaptığı perdahlar öyleydi ama artık göremiyoruz ondan. Genel olarak çok güzel olmuş, ellerine kollarına sağlık.

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2023, 00:58:58 »
Valla orjinali ile bunu kıyasladığımda benim gözüme bu daha hoş ve estetik göründü, yorum da olsa şahane olmuş doğrusu  ;)
Şaban, özellikle Senin yaptığın perdaha bayılıyorum, Yasin hocamın yaptığı perdahlar öyleydi ama artık göremiyoruz ondan. Genel olarak çok güzel olmuş, ellerine kollarına sağlık.
Bencede Sefa Ustam orjinali çok küt ve düz estetikten mahrum kalmış biraz yorumladık sadece.
  Perdahsız bıçak perdesiz eve benziyor alıştım zor gelmiyor açıkçası eskisi kadar perdah teşekkür ederim ustam cok sağolun  :)