Mehmet hocam eline, emeğine sağlık. Baştan beri merakla takip ettiğim bir çalışma. Çok şık, çok güzel. Geometrisi çok güzel. Gözü yoran hatlar, çizgiler yok. Eminim kesişi de mükemmeldir. Kındaki işlemelerin de kabzayla uyumu çok iyi. Sizden böyle bol işlemeli bıçak görmemişken bir anda bunun çıkması "Mehmet hocamda da ne cevherler varmış yahu" dedirtti.

Kabzadaki deliğin bir işlevi var mı? Var idiyse keşke videoda ya da fotoğraflarda gösterseymişsiniz. İpe bağlı olan beyaz parça nedir?
Ayriyeten örneğini görmediğimiz bir bıçak olması, hikayesinin olması ayrı bir değerli kılıyor. Araştırmacılığın takdire şayan hocam. Mansi bıçağı olsun, bu bıçak olsun, hani forumda söylenirmiş ya eskiden, araştırmacı bıçakçılık kimliği tam senin üstüne oturdu hocam. Böyle farklı bıçakları, hikayeleri bize gösterdiğin için çok teşekkür ederim şahsım adına.
Hocam şimdi ben yine her zaman yaptığımı yapsam, bir kaç şey söylesem görünce aklıma gelen, sorun olmaz herhalde.

Kabza-kın üzerindeki işlemeler çok hoş ve estetik ama namludaki eski görüntü biraz tezat oluşturmuş gibi geldi bana. Orijinalinde de (gerçi orijinal hâlinde temiz çelik bulmak ne kadar mümkündür bilinmez ama) durum böyle midir acep?
Kının birleşim yerleri biraz fazla belli oluyor, bunu siz çözermişsiniz sanki de gözünüzden kaçmış gibi.
Son olarak, kabza ve kına bitiriş uygulanmadı mı yoksa açık renkli bir bitiriş mi uyguladın hocam? Bu da mı bıçağın doğasında olan, orijinal bir durum acaba?
Naçizene bir de öneri, şu ucuz, milyoncularda satılan tripodlardan alsan video için çok çok faydası olur hocam. Sanki sen video çekerken ben uğraşmışım gibi hissettim, daraldım.
