Bıçak Sanatı - Forum

O2 Bowie

Şaban Kurt

• 1208
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
O2 Bowie
« : 25 Mart 2023, 23:24:09 »
Merhabalar hayırlı ramazanlar standart çalışmaların dışında bir iş çıkınca forumu es geçmek olmaz diye düşündüm.  :)
    Aslında kılıfını tamamlayıp paylaşım yapmayı düşünüyordum arada kaynar unuturum diye şimdi paylaşım yapmak istedim daha sonra kılıflı fotoğraflarını ekleyeceğim.

https://www.instagram.com/reel/CqIm62zqgfu/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Çelik O2 K720
    Kalınlık 6,5 mm
    Toplam Boy 350 mm
    Namlu 210 mm
    Kabza Stabilize Amboyna
    Balçak 10 mm O2

« Son Düzenleme: 25 Mart 2023, 23:42:35 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
Ynt: O2 Bowie
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2023, 01:59:50 »
Hayırlı ramazanlar,
Çok güzel bowie olmuş bravo şaban ustacım.
Uzun zamandır bıçak yapmıyorum namlu kanalını nerde actın bunu tecrübe etmek istiyorum?

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2023, 02:38:43 »
Hayırlı ramazanlar,
Çok güzel bowie olmuş bravo şaban ustacım.
Uzun zamandır bıçak yapmıyorum namlu kanalını nerde actın bunu tecrübe etmek istiyorum?
Teşekkür ederim Emre ustam sağolasın.
    Parmak taşlamanın en büyük tekerini taktım devir ayarını minimuma aldım hafif baskı uygulayarak düz bir hat oluşturdum ilk önce.
   Hattı oluşturduktan sonra yavaş yavaş o hattın üstünde baskıyı arttırdım elimle açtım daha kolay ve pratik oldu diyebilirim örnek görsel paylaşıyorum.
« Son Düzenleme: 26 Mart 2023, 02:49:06 Gönderen: Şaban Kurt »

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2023, 20:19:57 »
Şaban Ustam eline sağlık.
İyi malzeme kullanmışsın. Balçak tasarımı da güzel gitmiş.
Kesmeden ziyade, saldırma amaçlı olunca bu kadar kalın bir profile bu kadar dar taşlama hattı sorun olmaz herhalde.
« Son Düzenleme: 26 Mart 2023, 20:22:42 Gönderen: dela »

selcuk.eren

• 211
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2023, 21:54:58 »
bıçak için: çok acayip bir şey olmuş. güzel yada çirkin demiyorum. çok acayip diyorum.
yaptığınız iş için: çok emek var. gayet temiz iş. elinize sağlık diyorum.
alet 1 kiloya yakın herhalde...

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2023, 23:07:56 »
Şaban Ustam eline sağlık.
İyi malzeme kullanmışsın. Balçak tasarımı da güzel gitmiş.
Kesmeden ziyade, saldırma amaçlı olunca bu kadar kalın bir profile bu kadar dar taşlama hattı sorun olmaz herhalde.
Teşekkür ederim ustam sağolasın.
    Test etme fırsatım olmadı ama değerlendirip paylaşayım sizinle aslında taşlama hattı dar sayılmaz profil kalın sadece.
bıçak için: çok acayip bir şey olmuş. güzel yada çirkin demiyorum. çok acayip diyorum.
yaptığınız iş için: çok emek var. gayet temiz iş. elinize sağlık diyorum.
alet 1 kiloya yakın herhalde...
Teşekkür ederim sağolun tartmadım ama 750 gram net vardır.

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2023, 10:00:14 »
Şaban ustam size de hayırlı Ramazanlar. Elinize sağlık, çok cengaver bir şey çıkmış ortaya. :2up

Ustam genelde bu tarz geniş ve özellikle taşlama hattına yakın kanallar görmüyoruz, alışılmışın dışında görüntü var fakat biraz daha bakınca insan alışıyor, yadırgamıyor. Namlunun perdahı da çok yakışmış, sanırım çok üst kumlara çıkmadınız ve bu da bıçağın karakterine güzel uymuş.

Böyle geniş boşluklar olunca bıçakta (sapta, namluda, balçakta) insanın gözü hep youtube videolarında gördüğü (özellikle Kyle Royer'ın yaptığı gibi) işlemeleri arıyor. Ama bunu bir eksik gibi söylediğimi sanmayın, bıçağı genel olarak o tarzda gördüğüm için söyledim ustam. Olsaymış fena yakışırmış gibisinden hani.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2023, 12:09:59 »
Şaban ustam ellerine sağlık çok zalım olmuş gerçekten  :2up özellikle Kabza namlu ve balçak gerçekten birbirini tam anlamıyla tamamlayan bir çalışma olmuş. Büyük bıçakları pek sevmem ama bunu gerçekten beğendim..

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2023, 14:26:29 »
Şaban ustam malzemene sağlık. :2up Maşallah çok cömert malzeme kullanmışsın. Yanlız oluk büyük görünüyor. Ağırlık azaltmak için mği bu kadar geniş açtın?

atikmehmet

• 1214
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2023, 15:49:40 »
Açar açmaz oy Maşallah dedim gayriihtiyari. Çok cevval birşey olmuş ustam ellerine sağlık.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2023, 17:27:34 »
Hayırlı ramazanlar ustam.
Namludaki oluk pek hoşuma gitmedi. Onun dışında her detayıyla harika olmuş kesici ağzın başladığı yerdeki o ovallik, balçağın hatları, kabzanın yapısı ve bütün detayların birbiriyle uyum içinde durması harika. Çok beğendim Maşallah Maşallah  :2up

Şaban Kurt

• 1208
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2023, 20:25:14 »
Şaban ustam size de hayırlı Ramazanlar. Elinize sağlık, çok cengaver bir şey çıkmış ortaya. :2up

Ustam genelde bu tarz geniş ve özellikle taşlama hattına yakın kanallar görmüyoruz, alışılmışın dışında görüntü var fakat biraz daha bakınca insan alışıyor, yadırgamıyor. Namlunun perdahı da çok yakışmış, sanırım çok üst kumlara çıkmadınız ve bu da bıçağın karakterine güzel uymuş.

Böyle geniş boşluklar olunca bıçakta (sapta, namluda, balçakta) insanın gözü hep youtube videolarında gördüğü (özellikle Kyle Royer'ın yaptığı gibi) işlemeleri arıyor. Ama bunu bir eksik gibi söylediğimi sanmayın, bıçağı genel olarak o tarzda gördüğüm için söyledim ustam. Olsaymış fena yakışırmış gibisinden hani.
Teşekkür ederim sağolun oda olur inşallah birgün nasip diyelim  :)
Şaban ustam ellerine sağlık çok zalım olmuş gerçekten  :2up özellikle Kabza namlu ve balçak gerçekten birbirini tam anlamıyla tamamlayan bir çalışma olmuş. Büyük bıçakları pek sevmem ama bunu gerçekten beğendim..
Teşekkür ederim ustam sağol bende sevmiyorum ama özendiriyorlar  :)
Şaban ustam malzemene sağlık. :2up Maşallah çok cömert malzeme kullanmışsın. Yanlız oluk büyük görünüyor. Ağırlık azaltmak için mği bu kadar geniş açtın?
Teşekkür ederim ustam aslında oyuğu küçük yapacaktım gerek kalınlık gerekse bıçak eni beni oluğun büyük olmasına sürükledi diyebilirim.
Açar açmaz oy Maşallah dedim gayriihtiyari. Çok cevval birşey olmuş ustam ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Mehmet ustam sağolasın facebooktan takipteyim  :)
Hayırlı ramazanlar ustam.
Namludaki oluk pek hoşuma gitmedi. Onun dışında her detayıyla harika olmuş kesici ağzın başladığı yerdeki o ovallik, balçağın hatları, kabzanın yapısı ve bütün detayların birbiriyle uyum içinde durması harika. Çok beğendim Maşallah Maşallah  :2up
Teşekkür ederim Yasin hocam cok sağol :)

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2023, 21:35:17 »
Mükemmel