Bıçak Sanatı - Forum

Eski bir puukko restorasyonu

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
Eski bir puukko restorasyonu
« : 09 Ocak 2023, 15:29:13 »
https://youtu.be/VOmFb3uszxw

Bu kanalı yeni keşfettim adam elektrikli alet kullanmadan restorasyon yapıyor. Atölyesindeki eski alet edevat çoğu kişinin iştahını kabartacak cinsten  :)

Konuya gelirsek eski bir puukkoyu restore ediyor. Bıçağın kuyruğuna sarılı olan şey ve kabzada kullanılan ağacın güzelliği ilgimi çekti. İnşallah sizinde hoşunuza gider.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Eski bir puukko restorasyonu
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2023, 16:16:48 »
Ustam atölye ve aletler mükemmel. Gerçekten insanın iştahını kabartır. Video konsepti de çok iyi, kendince bir video stili oluşturmuş. Yalnız ben bıçağa yapılanlara biraz üzüldüm mü desem ne desem bilemedim. Bıçakta az çok bi taşlama hattı vardı, o da gitti. Bir de bahsettiği gibi 2. Dünya Savaşı döneminden kalma ise bu kadar eski bir bıçağa bu derece sert restorasyon yapılması bana biraz ters geliyor. Sıfır ayarına getirdi resmen bıçağı. Tabi bu restore eden ve edilmesini isteyen kişilerin tercihine bağlı.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Karagöz

• *
  • 8
  • Meslek: Silah Tamircisi-Makine Mühendisi
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2023, 21:35:13 »
Video çok güzel fakat namlu tesviyesi sınıfta kalır. Keskin hatları kayboldu. Polisaj yerine hatları koruyarak satine bir yüzey bıraksaydı harika olurdu.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2023, 00:33:03 »
Adamın bıçağı mahvettiği konusunda haklısınız. Benim hoşuma giden tarafı atölyenin antikacı gibi olması.

« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2023, 01:01:22 »
Atelye, eski ve daha önemlisi çalışır alet edavattan oluşuyor, bu güzeldi. Adam, çok berbat bir iş çıkardı, işlem sıralaması kökten yanlıştı, perdahı serbest elle yaptı, bıçağı sapa tam oturtamadı vs vs. Bunların hepsinin dışında bıçağın tüm yaşanmışlığını yok etti bence, çıkan sonucu beğenmedim.