Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: İlk bıçağım
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2023, 15:02:39 »
Allah razı olsun çok mutlu etti güzel sözlerin.
İnşallah hayırlı olur. Allah hepimize hayırlı, helal, bereketli bol rızıklar nasip etsin inşallah  O:-)

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 27 Şubat 2023, 13:54:08 »
Yasin hocam aldığın karara ben de üzüldüm. Umarım bir yolunu bulup hobi olarak en azından devam edebilirsin. Allah yardımcın olsun.

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #22 : 27 Şubat 2023, 17:31:15 »
İnşallah  :)

« Yanıtla #23 : 01 Mart 2023, 00:34:52 »
Yasin hocam, Sen daha iyi tartıp biçmişsindir durumu elbette ama aldığın karara üzüldüm gerçekten. Çok başarılı işlerin var, genel olarak baktığımızda, uzun zaman alacak olsa da işi oturtacağından kendi adıma şüphem yoktu. Bıçak işini paraya dönüştürmek zaman alan bir süreç ve tek gelir kaynağı bu olduğunda insanı strese sokabilir, zor elbette ama seviyorsan biraz daha ısrarcı olunabilir belki. Butik üretim zaman alıyor ve ayrıca tanınırlıkta öyle ama zaman geçtikçe bu iki sürecin de hızlanacağından eminim. Ne diyeyim, en iyisini Sen bilirsin  :(

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #24 : 02 Mart 2023, 02:39:18 »
Yasin hocam hayırlısı olsun, Allah gönlüne göre versin.

Bıçakçılık bu şartlarda iyi bir hobi değil sadece eğlence gibi kalıyor artık.

Ben artık kışın balık, yazın da arılarla eğleniyorum, cebime de üç beş bişeler giriyor 😀 bu bıçak bizi aç bıraktı.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2023, 02:55:48 Gönderen: Şeref Acar »

Şaban Kurt

• 1208
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #25 : 03 Mart 2023, 00:12:28 »
Hakkında hayırlısı olsun hocam konuşmuştuk daha önce bu durumu kendimi seninle aynı teraziye koyuyorum malesef özetle son durum bu.
    Umarım hakkında hayırlısı olur tavsiyem topladığın aldığın malzemeyi ihtiyaç olmadığı müddetçe satma suan satmak kadar toplamakta bütçeyi cok ama cok zorlar.
    Olmayınca istekte kaçıyor açıkçası yaptığının yerine kar ve malzeme koyamıyorsan hiç yapmamak daha iyi hobi hariç suan satmakta almakta güç hayırlısı olsun hakkında :(
Gendarmerie Special Operation...

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #26 : 03 Mart 2023, 20:51:59 »
Yasin hocam, Sen daha iyi tartıp biçmişsindir durumu elbette ama aldığın karara üzüldüm gerçekten. Çok başarılı işlerin var, genel olarak baktığımızda, uzun zaman alacak olsa da işi oturtacağından kendi adıma şüphem yoktu. Bıçak işini paraya dönüştürmek zaman alan bir süreç ve tek gelir kaynağı bu olduğunda insanı strese sokabilir, zor elbette ama seviyorsan biraz daha ısrarcı olunabilir belki. Butik üretim zaman alıyor ve ayrıca tanınırlıkta öyle ama zaman geçtikçe bu iki sürecin de hızlanacağından eminim. Ne diyeyim, en iyisini Sen bilirsin  :(
İşlerimi beğenmenize çok seviniyorum Sefa ustam. Bende kendi adıma güzel ilerliyorum diye düşünüyordum hevesimi hiç yitirmeden her gün yeni bir hevesle başlıyordum ama bir süre sonra iş strese dönüştü.
Sürekli sürekli bıçakla ilgili şeyler düşünmek kafamı başka yöne çevirememek beni çok yormaya başladı. Yüzlerce binlerce fikir geliyor ama uygulayabildiklerim çok sınırlı kalıyor. İçime sığdıramadım artık yük olmaya başladı aklımdaki fikirler istekler.. Allah hayırlısını nasip etsin İnşallah hepimize.
Yasin hocam hayırlısı olsun, Allah gönlüne göre versin.

Bıçakçılık bu şartlarda iyi bir hobi değil sadece eğlence gibi kalıyor artık.

Ben artık kışın balık, yazın da arılarla eğleniyorum, cebime de üç beş bişeler giriyor 😀 bu bıçak bizi aç bıraktı.
Allah razı olsun Şeref ustam.
 :D çok güzel hobiler bulmuşsun ustam Allah neşeni arttırsın
Hakkında hayırlısı olsun hocam konuşmuştuk daha önce bu durumu kendimi seninle aynı teraziye koyuyorum malesef özetle son durum bu.
    Umarım hakkında hayırlısı olur tavsiyem topladığın aldığın malzemeyi ihtiyaç olmadığı müddetçe satma suan satmak kadar toplamakta bütçeyi cok ama cok zorlar.
    Olmayınca istekte kaçıyor açıkçası yaptığının yerine kar ve malzeme koyamıyorsan hiç yapmamak daha iyi hobi hariç suan satmakta almakta güç hayırlısı olsun hakkında :(
Teşekkür ederim Şaban ustam.
Aslında tüm malzemeleri elden çıkarmaktı düşüncem ama içimde biyerde hala dönüp duruyor bıçak fikirleri. Onların üzerini istesemde kapatamıyorum. O yüzden makinaları elimde tutmaya karar verdim.
Bir tek şerit testereyi elden çıkarabilirim onuda kutusuna koydum öylece duruyor Kayseri içinde alıcı bulursam kendisiyle vedalaşacağım inşallah.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #27 : 04 Mart 2023, 17:07:16 »
Yasin Hocam. Senin bıçak işini bırakmanı kayıp olarak görürüm.
Geçimini başka şeyden kazanıp bıçak yapma işini hobi olarak yapma ile bıçak yapma işinin geçim kaynağı olması arasında dünyalar kadar fark var.
En iyi karar senin kararın olacaktır.

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #28 : 05 Mart 2023, 15:18:25 »
"Geçimini başka şeyden kazanıp bıçak yapma işini hobi olarak yapma"
İnşallah o yönde devam etmek istiyorum. Ama biraz zamana ve düzene ihtiyacım var.
Kısa bir mola diyelim  :)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #29 : 07 Mart 2023, 14:53:33 »
Hocam makine ya da herhangi bir takım satmanı hiç tavsiye etmiyorum.

Bizim gibiler illa ki bir meşgale bulur. Sen de başka türlü bir hobi ya da uğraşı yaparsın, o zaman bu makineler her türlü lazım olacaktır.

Kendimden örnek vereyim bayağıdır bıçak yapmıyorum ama diğer işler için atölyeyi kullanıyorum. Arı için çerçeveleri yaparken şeridi çokça kullanıyorum. Daha bir çok alet başka işlerde lazım oluyor.