Çok büyük bir hevesle yaptığım bir bıçak oldu, bitmiş halde elime alabilmek çok heyecan verici.
Çelik : O2 (böhler K720)
Toplam Boy: 44.5 cm
Namlu Boyu: 27.5 cm
Lama Kalınlığı: 6mm
Kabza: Karbon Çeliği, Deri ve Geyik Boynuzu
Elime geçen geyik boynuzuna göre tasarladığım bıçağın yapımı bitti çok şükür çok büyük bir heyecanla yaptım. Önemi benim için çok büyük.
Sadece avuç taşlama makinesi ve eğe kullanarak taptım . namluyu açarken kabasını taşlama makinasıyla aldım gerisini evde eğe ile yaptım, çok meşakkatli oldu. Yapımı toplamda 1 aydan uzun sürdü benim için.
Bıçağın sağ tarafına bir şaman sol tarafına ise Konya'da bir müzede gördüğüm Kurt Başlı Ejderha figürünü işledim, aynı zamanda abartılı bir balçak yapmak istedim ve el siperinin dış kısmına da Kurt başlı ejderhanın sarmallarını uyguladım. Oyma ve desen işlemlerini yapmak için elektroliz ve Demir3klorür kullandım.
Sonuna geldiğimizde bir miktar kusur ve hatam oldu. Boynuz ile balçağın üst kısmındaki parça arasında kalan kısım biraz hüsran oldu ancak artık ne enerim ne de vaktim kaldı daha fazla uğraşacak, sınavlardan sonra zamanım kalırsa oraları düzeltmeye çalışacağım ama ilk iş güzel bir kılıf yapacağım. kılıfı yaptıktan sonra onu da eklerim buraya İnşallah.
Saygılarımla görüşlerimize sunarım.