merhaba, elinize sağlık. güzel bir çalışma olmuş. bazı kişiler, bir bütün esaş eğeyi bir masat yaparak harcadığınızı düşünebilir. o eğeyle bıçak yapılsaydı, daha yüksek bir değer elde edilebilirdi, diyebilir. önceden masatın gerekliliğine asla inanmayan biriydim. derdim ki, yaparsın 60 hrc veya üstü bir bıçak, uzun süre kullanırsın. masat neymiş... sonradan ufak tefek denemelerle masatlama tekniğini ve hissiyatını kavradım. yaklaşık 2 yıldır üst kalite masatların tutkunu veya bağımlısı olduğumu da söyleyebilirim. iyi bir bıçak ustasının, iyi bir kullanıcı olduğunu kabul edersek, her bıçak ustasının masatı eline alabilmesinin gerekliliğini de iddia edebiliriz. uzatmayayım, bir esaş eğenin 62-63 hrc sertliğe sahip olduğunu göz önününe alıp, dişlerini doğru şekilde açtığınızı kabul edersek, elinizdeki alet sert 59-60 hrc sertlikteki bıçaklara rahatlıkla tesir eder. mutfakta 63 hrc sertlikte bir d2 şef bıçağım var. sahip olduğum sert sulu karbon çelikten bir masat, bu bıçağı bile yola getiriyor. yani elinizdekini küçümsemeyin derim. selamlar.