Hocam eline sağlık, ilginç bir form. Biraz ürkütücü ve tehlikeli görünüyor. Et doğrama derken muhtemelen vahşi doğada tehlikeli koşullarda et doğramak için galiba.
Kabza arı formunda mı yoksa ben mi benzettim?
Sağolasın.

Bu bildiğim kadarıyla Sırpların almazanla birlikte diğer ünlü bıçaklarından biri. Daha çok bizdeki karşılığı, kemiksiz/sıyırma bıçağı gibi. Form biraz doğu toplumlarının sevdiği kama biçimi. Daha önceden kendime yaptığımı denedim. Yüzmede de iyi.
Valla ben eşek arısına benzettim.

Mehmet hocam eline sağlık. Youtube'da VladL kanalının bir videosu var aynı bu tarz, sürekli önüme gelip duruyordu tıpkısı olmuş.
Sap birazcık kısa mı hocam sanki yoksa bu bıçağın tutuşuyla ilgili mi? Orkun hocamın dediği gibi, hakikaten ürkütücü.
Orkun hocam, bu arada kılıflarda falan çizim kompozisyonları daha da artıyor, detaylanıyor. Yakında bi hamonlu falan iş çıkarır mı bilmem Mehmet hoca 
Sağolasın Mustafa.

Bizde pek kullanımı yok ama. Bilinen bir form. İşaret parmağına denk gelen yerin delikli olanları falan da var. Sırpların milli bıçağı.
Yarından itibaren yaklaşık bir ay yokum. Köyde keleme tosbahası gibi sürünme vaziyetleri. Sonra kaldığımız yerden devam nasipse.

Eline emeğine sağlık Mehmet usta güzel olmuş
Sağolasın Ersin Ustam.