Bıçak Sanatı - Forum

Şirinler Edc

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Şirinler Edc
« : 17 Eylül 2022, 00:01:22 »
    Merhabalar aynı standart yaptığım çalışmalar birbirini kovalasada forumda yine paylaşmak istedim. :)
    Çelik N690, kalınlık 4mm , toplam boy 140 mm ( kabzalar ) maple burl, ceviz , zeytin , tik , korian (siyah ve beyaz )

« Son Düzenleme: 17 Eylül 2022, 00:05:55 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Şirinler Edc
« Yanıtla #1 : 17 Eylül 2022, 01:18:42 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Malzeme, form, estetik ve işçilik olarak çok güzeller.

Yanlız EDC bıçak sahibi olmak istesem, daha ince çelikten ve hafif ahşaplardan, gizli kuyruk kabzayı, hafiflik nedeniyle tercih ederim.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2022, 03:12:29 »
 :P
Şaban Ustam eline sağlık.
Malzeme, form, estetik ve işçilik olarak çok güzeller.

Yanlız EDC bıçak sahibi olmak istesem, daha ince çelikten ve hafif ahşaplardan, gizli kuyruk kabzayı, hafiflik nedeniyle tercih ederim.
Teşekkür ederim Mehmet ustam cok sağol elbette hemfikiriz fakat boyut küçüldükçe bunlarında bir önemi kalmıyor kullanıcı için aslında.

Yasin cengiz

• **
  • 103
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Afyon
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2022, 09:55:29 »
Ellerinize sağlık şaban ustam  :2up insanlar bıçak diyince hep en büyğk olsun diye düşünüyorlar ama böyle minik bıçaklarda yerine göre gayet kullanışlılar
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.(Looper)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2022, 23:57:07 »
Şaban eline sağlık, çok güzeller. bendekine göre bunların namluları biraz daha mı uzun olmuş sanki?

Mehmet hocamın çekilişte bana çıkan min yakut bıçağı ile senin bu modelin arasında ben mukayese yapacak olsam... ikisini de yanıma alırdım araziye çıkarken :D 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2022, 12:06:41 »
Şaban ustam varsın tekrara düşsün sen paylaş da yeter. Çok güzel olmuşlar, eline sağlık. Hele ki ilk açılışta zeytin kabzeli karşıma çıkınca bi Maşallah çektim. Çok hoşuma gitti.

Ama madem zeytin kabzeli dedik, orada bir kaç gözüme batan oldu naçizane, söylersem yanlış anlamazsın umarım.
İlki lineer konusu, çok kalın geldi gözüme böyle küçük bir bıçaktaki. İkincisi de ağaçtaki çatlak. Doldurmak istemedin mi yoksa doldurduğunda yine mi öyle göründü hocam? Benim iki bıçakta da zeytin çalışmıştım, ikisinde de çatlak olmuştu. İkisinde de kendi ince talaşıyla japon yapıştırıcısını karıştırınca kendi deseninden farksız olmuştu.

Siyah kabzeli en az beğendiğim oldu, hepsi mükemmel hocam. Şöyle tam bizim muhasebecilerin günlük taşıdığı küçük el çantasının yan gözüne koyacak ve taşınacak bıçaklar olmuşlar. :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2022, 18:52:38 »
............. ikisini de yanıma alırdım araziye çıkarken :D 8)    .......

İkisi anca bir tane eder zaten.  :D

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2022, 20:46:27 »
Abi eline sağlık çok sevdiğim şık işler

Üç parmak dimi bunlar. Üç parmakta parmak oyuğu bayağı iyi bir fikirmiş.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2022, 21:52:53 »
Ellerinize sağlık şaban ustam  :2up insanlar bıçak diyince hep en büyğk olsun diye düşünüyorlar ama böyle minik bıçaklarda yerine göre gayet kullanışlılar
Kullanımı taşıması çok yönlü olarak artıları saymakla bitmez hocam nedense ufaklara daha çok ilgi var teşekkür ederim  ;)
Şaban eline sağlık, çok güzeller.  :)bendekine göre bunların namluları biraz daha mı uzun olmuş sanki?

Mehmet hocamın çekilişte bana çıkan min yakut bıçağı ile senin bu modelin arasında ben mukayese yapacak olsam... ikisini de yanıma alırdım araziye çıkarken
Emin abi cok sağol sendeki yanılmıyorsam ikinci ufak yaptığım bir çalışma sonradan kullanım açısından bir kaç kez uzunluk ve formu biraz değiştirdim bencede ikiside bırakılmaz sağol ustam teşekkürler 🙂
Şaban ustam varsın tekrara düşsün sen paylaş da yeter. Çok güzel olmuşlar, eline sağlık. Hele ki ilk açılışta zeytin kabzeli karşıma çıkınca bi Maşallah çektim. Çok hoşuma gitti.

Ama madem zeytin kabzeli dedik, orada bir kaç gözüme batan oldu naçizane, söylersem yanlış anlamazsın umarım.
İlki lineer konusu, çok kalın geldi gözüme böyle küçük bir bıçaktaki. İkincisi de ağaçtaki çatlak. Doldurmak istemedin mi yoksa doldurduğunda yine mi öyle göründü hocam? Benim iki bıçakta da zeytin çalışmıştım, ikisinde de çatlak olmuştu. İkisinde de kendi ince talaşıyla japon yapıştırıcısını karıştırınca kendi deseninden farksız olmuştu.

Siyah kabzeli en az beğendiğim oldu, hepsi mükemmel hocam. Şöyle tam bizim muhasebecilerin günlük taşıdığı küçük el çantasının yan gözüne koyacak ve taşınacak bıçaklar olmuşlar. :D
Bazen akışına bırakmak gerekir hocam çok sağol zeytin dıştan çatlak işlem yaptım sorun yok linerin kalını göze gelir incelerini de cok kullandık bu kadar verimli değiller di sağolun  :)
Abi eline sağlık çok sevdiğim şık işler

Üç parmak dimi bunlar. Üç parmakta parmak oyuğu bayağı iyi bir fikirmiş.
Teşekkür ederim Şeref ustam evet hepsi üç parmak sağolasın  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2022, 13:06:14 »
Şaban ustam eline sağlık. Bayram şekeri gibiler. :2up

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2022, 23:09:46 »
Şaban ustam eline sağlık. Bayram şekeri gibiler. :2up
Teşekkür ederim Orkun ustam sağolasın  :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 13 Ekim 2022, 22:14:25 »
Çok güzeller Şaban ustam eline sağlık