Bir süredir foruma ve bıçakçılığa yazdan dolayı vakit ayıramadım kışın yaklaşmasıyla bende işlere yaklaşıyorum

Bıçak kılıç yapımına dair neredeyse her videoyu izliyorum ki millet yaparken neler kullanıyor neyle yapar nasıl işlemlerden geçiriyor gibi şeyler derken şöyle bir videoya denk geldim ustalarımın da işine yarayacağını düşündüğüm (en azından bir fikir verecek olması) ve benimde bilgileneceğim birkaç nokta oldu. Link paylaşıyorum öncelikle;
https://www.youtube.com/watch?v=0GcvKiIkjWkVideonun 21.03 üncü dakikasında gravür için kakma için enteresan bir alet kullanıyor ne olduğunu yada nasıl temin edebilirim bilgisi olan varmı acaba?
23.30 uncu dakikada ise metal parçaya su içerisinde işlem uyguluyor forumda gezindim bulamadım. Yanlış bilmiyorsam elektrolşiz işlemi yapıyor (kap içerisinde normal su olduğunu varsayarak). Bu işlemin detaylarını sormak istiyorum biraz parmak ağırtmış olacağım
Sorularım şu ki;
Metale bu işlemi yapmak herhangi bir değişikliğe neden olur mu? (Element değişimi, + yada - bir durum varmı?)
Bu işlem sırasında metalde renk değişimi meydana geliyor, her çelik için geçerli mi? Ne kadar sürede hangi renk elde edilir?
Şimdiden zahmetler için çok teşekkür ediyorum ustalarıma hobidaşlarıma iyi forumlar dilerim