Yasin bence yeni bir dövme işine girmeden önce ufak bir bıçak bitir talaşlı üretim ile. hem dinlenmiş, hem de motive etmiş olursun. eğe meselesinde de illa hurda eğe olmasına gerek yok, sıfır bir eğeden de bıçak yapabilirsin. ben bir proje için yeterli ebatlarda eskimiş eğe bulamayınca, nalburdan yeni ama istediğim ebatlarda bir eğe aldım, yumuşattım ve çalıştım.
fakat eğer isresen sana 3 mm ck67 gönderebilirim bir kaç bıçaklık. şiir gibi çeliktir; akmaz, kokmaz, yarı yolda bırakmaz 
emin ustam bende siz gibi düşünüyorum biraz talaşlı çalışsam sanki daha iyi olucak onun için bu hafta sonu hurdacıları biraz gezdim amacım talaşlı çalışabiliceğim daire testere , ince eğe ve ince makas bulmaktı ama bir yer haricinde bulamadım o arkadaşta daire testereye hemen hemen sıfır parası isteyince oda suya düştü

anlamadığım husus ise ekonominin kötü olmasından mı yoksa afyonun küçük olmasından mı hurdacıların elinde doğru düzgün hurda yok.
Elimde üç tane lama eğem var emin ustam bunlarda birini bozucaktım ama biri çok eski bir ingiliz eğesi baya kalın dövmeden bıçak.için çok kalın olucanı düşündüm diğerlerinidende başka eğem olmadığı için vaz geçtim elimdeki rulmanı veya eski eğeyi dövmeyi düşünüyorum ama kömür ocağımın kille sıvadığım için son maceradan sonra baya kötü bi duruma geldi önce onu tamir etmeliyim

Nazik teklifiniz içinde teşekkür ederim (diğer ustalarımın tekliflerini daire testere filan bulabilirim diye kabul etmedim lütfen beni yanlış anlamasınlar

) size yük olmayıcaksam küçük bir bıçaklık çeliğe sanırım hayır diyemeyicem
Bu macera dövme konusunda çok pratiğe ihtiyacım olduğunu bana gösterdi umarım eksiklerimi gideririm çünkü dövme çalışmak her ne kadar zor olsada çok zevkli