Bıçak Sanatı - Forum

80CrV2 + ardıç

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
80CrV2 + ardıç
« : 14 Ağustos 2022, 23:15:17 »
Çelik : 80CrV2
Toplam boy : 24 cm
Namlu boy: 12,5
Kabza: Ardıç

Normalde puukko olacaktı. Kabzada budak çıkınca bu formu aldı. Gönlü olsun diye puukko tarzı kılıf yaptım.  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: 80CrV2 + ardıç
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2022, 08:42:36 »
Hocam coştu maşallah. İnce nüanslarla çok güzel şekillendi hocam tarzın. Bundan sonraki bıçaklarını sen paylaşmasan senin yaptığını anlarım. :2up

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2022, 10:56:28 »
Mehmet hocam Maşallah yetişemiyoruz Vallahi. :D Eline emeğine sağlık hocam.

Sapa fazla odaklanınca tıknaz bir yapıda hissettiriyor bıçak. Kılıfta dikiş tarafında işleme ilk kez görüyorum, bence hoş olmuş hocam. Hele kılıfın böyle eskitme dokusunda oluşunu daha bi seviyorum, birbirine uyan işler olmuş.

Hocam senin kavelaların sıfıra sıfır geçişi çok hoşuma giderdi, şaşırırdım Mehmet hoca bunu nasıl yapıyor diye. Burada biraz oradaki görüntü nedense bozulmuş, ahşabın azizliğine falan mı uğradın yoksa benim mi nazarım değdi?  :-X
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2022, 18:52:13 »
Hocam coştu maşallah. İnce nüanslarla çok güzel şekillendi hocam tarzın. Bundan sonraki bıçaklarını sen paylaşmasan senin yaptığını anlarım. :2up

Sağolasın Orkun.  :)
Kasmadan, zorlamadan, canım ne isterse, elde ne varsa... O kadar.  :)

Mehmet hocam Maşallah yetişemiyoruz Vallahi. :D Eline emeğine sağlık hocam.

Sapa fazla odaklanınca tıknaz bir yapıda hissettiriyor bıçak. Kılıfta dikiş tarafında işleme ilk kez görüyorum, bence hoş olmuş hocam. Hele kılıfın böyle eskitme dokusunda oluşunu daha bi seviyorum, birbirine uyan işler olmuş.

Hocam senin kavelaların sıfıra sıfır geçişi çok hoşuma giderdi, şaşırırdım Mehmet hoca bunu nasıl yapıyor diye. Burada biraz oradaki görüntü nedense bozulmuş, ahşabın azizliğine falan mı uğradın yoksa benim mi nazarım değdi?  :-X

Sağolasın Mustafa.
Biraz yakma denedim. Şeytan dürttü. Zımparalayıp kenar boyası yapmak yerine yakmak geldi içimden. Hepsi bu.  :)

Normalde şeffaf epoksiyle ahşabın kendi talaşını karıştırıp kavelayı öyle takardım. Ufak boşluklar ve kusurlar örtülürdü. Elimde şeffaf epoksi kalmamış. Sonuç...  ;)

Bu arada, çıplak gözle, fotoğrafın büyütülmüş halindeki şekil bu kadar vahim olmuyor.  :)
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2022, 18:57:49 Gönderen: dela »

Ersin erbil

• *
  • 48
  • Meslek: CNC isleme CMM ölçüm tezgahları
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2022, 14:50:37 »
çok güzel olmuş mehmet hocam eline sağlık. Klıftaki bitirişin ucundaki kulak gibi olan yere kabzanın kendi malzemesinden 1500 zımpara ya kadar zımpara yapıp sonra polisaj ile parlatıp o boşluk olan yere konulsa sanki daha güzel olur gibi nacizhane bir fikir sadece

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2022, 17:51:26 »
çok güzel olmuş mehmet hocam eline sağlık. Klıftaki bitirişin ucundaki kulak gibi olan yere kabzanın kendi malzemesinden 1500 zımpara ya kadar zımpara yapıp sonra polisaj ile parlatıp o boşluk olan yere konulsa sanki daha güzel olur gibi nacizhane bir fikir sadece

Sağolasın.  :)
Söylediğiniz teorik ve pratik olarak yapılabilir bir şey.
Fikrin kendisi orjinal olmakla birlikte, geleneksel puukko kılıflarında rastlanan birşey mi? Rastlanmıyorsa geleneksel bıçaklara yorumlama doğru mu? İlber Ortaylı'nın dediği gibi. "Bu konu uzun gider."  :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2022, 20:24:09 »
Ustam ellerine sağlık Budak çok güzel iş çıkarmış bu arada kabza ile kılıf birbirine uyumlu tarz olmuş şahane  :2up
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 16 Ağustos 2022, 21:44:17 »
Ustam ellerine sağlık Budak çok güzel iş çıkarmış bu arada kabza ile kılıf birbirine uyumlu tarz olmuş şahane  :2up

Sağolasın Şaban Ustam.  :)